Written by 19:53 Slider, Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

Σύλλογος Περικλής: ενημέρωση για τη συνάντηση με τον Δ/ντή Π.Ε. Β΄Αθήνας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

  Αγ. Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου  2014
Αρ. Πρωτ.:144

Προς:  τους συναδέλφους, μέλη του Συλλόγου μας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του μελών του Δ.Σ. του συλλόγου μας με τον Δ/ντή Εκπαίδευσης  Β΄ Αθήνας και τη συμμετοχή της αιρετού εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας και Προέδρου του Συλλόγου Π.Ε. Αμαρουσίου Φ. Καββαδία.

Τα θέματα που τέθηκαν στον Δ/ντή Εκπ/σης ήταν τα ακόλουθα:

1. Οι αυξημένες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Υπουργού Παιδείας εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Στη Διεύθυνση Β΄ Αθήνας αναμένονται οι προσλήψεις ειδικοτήτων αναπληρωτών ΕΣΠΑ για τα σχολεία ΕΑΕΠ.  Παραμένουν πλήρως ακάλυπτες οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς Θεατρικής Αγωγής και Εικαστικών. 

2. Η παράτυπη και παράνομη διαδικασία τοποθετήσεων  συναδέλφων δασκάλων νηπιαγωγών και ειδικοτήτων – αποσπασμένων – μεταταχθέντων – αναπληρωτών – με την επανάληψη του περσινού φαινομένου του επιλεκτικού «ανοίγματος» των κενών θέσεων, οπότε  προκειμένου να εξυπηρετηθούν  σχολεία αποκρύπτονται σχολεία ή τροποποιείται ο αριθμός ή και το είδος των τμημάτων.

Επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες που είχε δεχθεί ο σύλλογός μας για κατάθεση ενστάσεων από συναδέλφους με βάση την παραπάνω διαδικασία.

Καταγγείλαμε τον Διευθυντή Εκπαίδευσης για την τακτική του αυτή και ζητήσαμε τόσο την επανάληψη της διαδικασίας τοποθέτησης για το σύνολο των συναδέλφων όσο και την εξαρχής έκδοση όλων των κενών θέσεων για τις προσλήψεις αναπληρωτών ειδικοτήτων που θα ακολουθήσουν. Ο Δ/ντής Εκπαίδευσης όσον αφορά το θέμα των ενστάσεων ανέφερε «ότι θα εξεταστούν» – δεν αποσαφήνισε αν θα το χειριστεί όπως δυστυχώς αποτελεί συνήθη πρακτική του προσωπικά ή θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη μέσω συνεδρίασης ΠΥΣΠΕ διαδικασία και δεσμεύτηκε μόνο για το δεύτερο  ζήτημα, δεδομένου ότι τα κενά που υπάρχουν είναι – κατά δήλωσή του- «ισοκατανεμημένα».

3. Η άσκηση πιέσεων προς τους Διευθυντές/ντριες και τις Προϊσταμένες των σχολικών μονάδων για τη συγκρότηση υπεράριθμων τμημάτων κάνοντας καταχρηστική εφαρμογή της αύξησης του 10% γενικεύοντας το μέτρο άνευ όρων και εισάγοντας την αντίληψη ότι είναι ο αριθμός των 27 και όχι των 25 μαθητών / νηπίων που συνιστά το πλαφόν συμπλήρωσης τμήματος  και μάλιστα ότι με βάση αυτόν  θα υπολογίζεται η μείωση του αριθμού των μαθητών /νηπίων σε περίπτωση φοίτησης παιδιών που παρακολουθούν και Τμήμα Ένταξης.

4. Η άσκηση πιέσεων προς τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων για υποχρεωτικές μετακινήσεις νηπίων σε Νηπιαγωγεία  διαφορετικά από αυτά στα οποία υπάγονται γεωγραφικά χωρίς έγγραφη εντολή, με ταυτόχρονη κατάργηση τμημάτων του κλασσικού προγράμματος η οποία οδήγησε στο χαρακτηρισμό 16 συναδέλφων νηπιαγωγών ως λειτουργικά υπεράριθμων. – Ο αποκλεισμός δεκάδων προνηπίων από τη φοίτηση στο Νηπιαγωγείο

Για τα δύο ζητήματα η απάντηση του Δ/ντή Εκπ/σης ήταν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια διαφορετικής διευθέτησης των εγγραφών.

 

5. Η άσκηση πιέσεων για τη λειτουργία πρωινής ζώνης σε Νηπιαγωγεία, γεγονός που συνιστά παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των Νηπιαγωγών. Μάλιστα σε Νηπιαγωγείο της Αγίας Παρασκευής μεθοδεύθηκε από τη Διεύθυνση η μετεγγραφή- μετακίνηση νηπίου από άλλο Νηπιαγωγείο ώστε να συμπληρωθεί  ο απαραίτητος τυπικά αριθμός για τη λειτουργία πρωινής ζώνης.

Καταγγείλαμε το γεγονός, ο Δ/ντής Εκπ/σης αρνήθηκε  την μεθόδευση αυτή και μας παρέπεμψε στον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών θεμάτων ο οποίος στη συνέχεια παρέστη στη συνάντηση και δήλωσε ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην προτεραιότητα ‘’διευθέτησης των κοινωνικών αναγκών των οικογενειών των νηπίων’’ αδιαφορώντας στην ουσία για την ανάλογη πρόκληση αντίστοιχων προβλημάτων στις Νηπιαγωγούς και εξωθώντας  τες στη χρήση των στάσεων εργασίας .

6. Η έγγραφη εντολή ίδρυσης νέου τμήματος στο 6ο Νηπιαγωγείο της Αγ.Παρασκευής προκειμένου να φοιτήσουν νήπια που μετακινούνται υποχρεωτικά  από άλλα Νηπιαγωγεία,  χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη σύμφωνα με τα οριζόμενα από το νόμο, για τη στέγασή του, με σκοπό να  στεγασθεί παράνομα  και με προφορική εντολή στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων και παρά την περί του αντιθέτου εκφρασμένη εγγράφως θέση της Προϊστάμενης του Νηπιαγωγείου, της Σχολικής Σύμβουλου Προσχολικής Αγωγής και  της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης  δεσμεύθηκε ότι η Διοίκηση θα καλύψει τα θέματα αστικής ευθύνης της Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου, ο δε Προϊστάμενος  Εκπαιδευτικών θεμάτων μας δήλωσε ότι θα αποσταλεί άμεσα , δεδομένης της έναρξης του διδακτικού έτους στις 11/9, έγγραφη εντολή  από τη Δ/νση Εκπ/σης για το χώρο και τις συνθήκες στέγασης του νεοϊδρυθέντος τμήματος.

7. Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας κατήγγειλε το γεγονός της παράκαμψης συναδέλφου που βρίσκεται στον πίνακα κατάταξης υποψηφίων Δ/ντών Δημ. Σχολείων  σχετικά με την πλήρωση της θέσης Δ/ντή του 4ου Δημ. Σχολειου  Χολαργού, ο οποίος δεν κλήθηκε σύμφωνα με τη σειρά κατάταξής του.

Ο Δ/ντης Εκπαίδευσης αναγνώρισε ως λάθος τη μη ορθή τήρηση της νόμιμης διαδικασίας και παρά το αίτημά μας για επανάληψη της διαδικασίας τοποθέτησης μέσω συνεδρίασης ΠΥΣΠΕ αρνήθηκε να δεσμευτεί και δεν διευκρίνισε τον τρόπο με τον οποίο θα προβεί στην σχετική επανόρθωση .

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου                    

 Η Πρόεδρος                                       Η Γεν. Γραμματέας                             

 

    Ηλέκτρα Μήτσουρα                      Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Last modified: 11 Σεπτεμβρίου 2014

Close