Written by 21:42 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Σύλλογος Περικλής: δίωξη Παντελή Βαϊνά σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr
  Αγ. Παρασκευή,  13 Ιανουαρίου  2015
Αρ. Πρωτ. 19Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας, ΔΟΕ, την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.

 

Θέμα: Προσυπογράφουμε την κοινή ανακοίνωση των Συλλόγων Π.Ε της Γ΄Αθήνας για τη δίκη του αιρετού, Παντελή Βαϊνά και παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

 

Συνάδελφισσες, Συνάδελφοι

Όπως γνωρίζετε ο αιρετός στο ΠΥΣΠΕ της Γ΄Αθήνας, Παντελής Βαϊνάς, έχει μηνυθεί από υποψήφιο διευθυντή, τον κ. Χαρ. Αλεξανδράτο, γιατί κατά τις κρίσεις διευθυντών το 2011 τον είχε βαθμολογήσει αρνητικά. Θυμίζουμε ότι η αρνητική βαθμολογία υπήρξε διότι εναντίον του υποψηφίου υπήρχαν, από Συλλόγους της Γ΄Αθήνας, καταγγελίες για αντισυναδελφική συμπεριφορά.

Δυστυχώς στην υπόθεση υπάρχουν εξελίξεις:

  • Ενώ η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών έκρινε ως αβάσιμη τη μήνυση του κ. Χαρ. Αλεξανδράτου και έθεσε το φάκελο στο αρχείο, ο κ. Αλεξανδράτος έκανε αίτηση ανάκλησης της απόφασης. Αποτέλεσμα αυτής της ανάκλησης είναι, ενώ δεν υπάρχει κανένα νέο στοιχείο, ο Εφέτης Εισαγγελέας χρησιμοποιώντας ένα εντελώς αντίθετο σκεπτικό από αυτό της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών, να συντάξει κατηγορητήριο, να ασκήσει δίωξη κατά του αιρετού Παντελή Βαϊνά για “παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας” και να ορίσει τακτική δικάσιμο για τις 19 Γενάρη του 2015.
  • Επίσης κατά περίεργο τρόπο το Υπουργείο με έγγραφό του ζητά από τη Γ΄Δ/νση Π.Ε Αθήνας να ζητήσει από τον Εισαγγελέα το φάκελο με το κατηγορητήριο για να παραπέμψει προφανώς το συνάδελφο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με ανοικτές όλες τις πιθανότητες.

 

   Για εμάς είναι σαφές πια ότι σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων, σε μια περίοδο που εξαιτίας του νέου, απαράδεκτου, πειθαρχικού δικαίου έχουμε πολλαπλά κρούσματα άδικων διώξεων, οι μηνύσεις, οι αγωγές και οι διώξεις σε βάρος των αιρετών του κλάδου εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης. Καλούμε την Ομοσπονδία μας και την ΑΔΕΔΥ να σταθούν αλληλέγγυα στο πλευρό του αιρετού Π. Βαϊνά. Αυτό εξάλλου απαιτούν οι χιλιάδες υπογραφές των εκπαιδευτικών (της Γ΄Αθήνας και άλλων περιοχών της χώρας) καθώς και τα εκατοντάδες ψηφίσματα συμπαράστασης από Συλλόγους Γονέων, εκπαιδευτικά-εργατικά σωματεία, Δήμους, πολιτικούς φορείς κ.α που έχουν ήδη συγκεντρωθεί υπέρ του.

 

  • Ζητάμε να σταματήσουν τώρα οι μηνύσεις και οι διώξεις. Να αθωωθεί ο αιρετός, Παντελής Βαϊνάς. Ζητάμε από τη Δ.Ο.Ε. και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ του αιρετού και να τον στηρίξει συνδικαλιστικά, οικονομικά και νομικά.

Συγκεκριμένα ζητάμε:

  • Να εκδοθεί άμεσα ψήφισμα συμπαράστασης από τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ. Να αποφασιστεί η οικονομική και νομική κάλυψη του συναδέλφου.
  • Να κηρυχτεί στάση εργασίας την ημέρα της δίκης (19/1/15) και να παραστεί αντιπροσωπεία της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ στο δικαστήριο.
  • Η ΔΟΕ και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών να οργανώσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας για να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη στις 21 Γενάρη 2015.

Όσοι σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να τσακίζουν εκπαιδευτικούς και να τους τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτιού γελιούνται. Το εκπαιδευτικό κίνημα όχι μόνο δεν τρομοκρατείται αλλά θα βάλει κι ένα τέλος σε αυτές τις πρακτικές που στοχεύουν στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.

 

                                                    Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

      Η Πρόεδρος                                         Η Γεν. Γραμματέας                             

      Μαρία Κολόζη                                Άννα Μάγια Σταυροπούλου

 

Last modified: 13 Ιανουαρίου 2015

Close