Written by 20:00 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Σύλλογος Περικλής: Αλληλεγγύη στον κουρδικό λαό

Αποτέλεσμα εικόνας για αλληλεγγύη κούρδοι ερντογαν

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου   2016
Αρ. Πρωτ.: 150

Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου μας

Θέμα : Αλληλεγγύη  στον κουρδικό λαό

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το φασιστικό καθεστώς της Άγκυρας συνεχίζει και εντείνει την επίθεση του σε όσους θεωρεί πολιτικούς αντιπάλους, καθώς έχει μετατρέψει σε «ευκαιρία» την απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε το καλοκαίρι του 2016 και καταργεί οποιαδήποτε αστικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης –ξημερώματα Παρασκευής 4/11/2016,  η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τους δύο συμπροέδρους του φιλοκουρδικού κόμματος HDP: Τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς στο σπίτι του στην Άγκυρα και τη Φιγκέν Γιουκσεκντάγ στο Ντιγιάρμπακιρ.

Η αιτιολογία για τις συλλήψεις είναι η άρνηση κατάθεσης για «σχέσεις με την τρομοκρατία». Την άρση της ασυλίας των βουλευτών του HDP είχε ψηφίσει η τουρκική βουλή πριν από μήνες.
Χιλιάδες μέλη, στελέχη, εκλεγμένοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που σχετίζονται με το HDP ή με την αδελφή του οργάνωση DBP, έχουν ήδη φυλακιστεί με αβάσιμες κατηγορίες από την εκλογική νίκη του 2015 μέχρι σήμερα.

Με κυβερνητικά διατάγματα που έχουν ισχύ νόμου, περισσότερα από 170 ΜΜΕ που ασκούσαν κριτική στον Ερντογάν έχουν κλείσει. Περισσότεροι από 130 δημοσιογράφοι έχουν φυλακιστεί, καθώς και πολλοί ακαδημαϊκοί και γνωστοί συγγραφείς. Έχουν ήδη απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι κρατούνται από τις 15 Ιουλίου και οι μισοί από αυτούς βρίσκονται ήδη στη φυλακή.

Στο Ντιγιάμπακιρ και στις άλλες πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας οι Κούρδοι δολοφονούνται από τον τουρκικό στρατό. Δολοφονίες αμάχων, μεταξύ τους παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι.  Μια καταστροφή ανυπολόγιστη για ολόκληρες πόλεις. Όποιος μιλήσει στην Τουρκία για τη δολοφονία του κουρδικού λαού, χαρακτηρίζεται φίλος των «τρομοκρατών».

Οι χθεσινές συλλήψεις έρχονται να προστεθούν στο κύμα διώξεων, φυλακίσεων και απολύσεων που έχει εξαπολύσει το καθεστώς Ερντογάν.

Το Σάββατο 5/11 το μεσημέρι, ύστερα από κάλεσμα των κουρδικών οργανώσεων στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.

Με κυρίαρχο σύνθημα «Όχι στη δικτατορία Ερντογάν» η πορεία κατέληξε στην πλατεία Ρηγίλλης γιατί η πρόσβαση στην τουρκική πρεσβεία ήταν απαγορευμένη.

Την ίδια στιγμή έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται ογκώδη συλλαλητήρια διαμαρτυρίας σε πολλές πόλεις της Τουρκίας, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Εμείς οι δασκάλες και οι δάσκαλοι καταθέτουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον κουρδικό λαό.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέας