Written by 11:00 Slider, Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Σύλλογος “Ο Περικλής”:  ΟΧΙ  στην ηλεκτρονική ψηφοφορία ! Δεν συμμετέχουμε- απέχουμε από τις εκλογές παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Ευεργέτου Γιαβάση 7  – 15342
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

 

Αγία Παρασκευή,    12-10-2022

Αρ. Πρωτ. :  111

 

Προς:  μέλη του συλλόγου μας , ΣΕΠΕ Αμαρουσίου,. ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» , ΔΟΕ, Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας

 

                                          ΟΧΙ  στην ηλεκτρονική ψηφοφορία !

Δεν συμμετέχουμε- απέχουμε από τις εκλογές παρωδία
για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τις δημοκρατικές διαδικασίες !

Ο αυταρχισμός και η προσπάθεια χειραγώγησης δε θα περάσουν!

Δίνουμε και πάλι ηχηρή απάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση!

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε « Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ » καταγγέλλει την απαράδεκτη εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας που καθορίζει την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων στα  Υπηρεσιακά Συμβούλια(ΠΥΣΠΕ – AΠΥΣΠΕ – ΚΥΣΠΕ) με ηλεκτρονική ψηφοφορια. Οι εφορευτικές επιτροπές είναι πλήρως ελεγχόμενες από την διοίκηση, χωρίς καμία δυνατότητα ελέγχου της διαδικασίας, αφού σύμφωνα με τις πρωτοφανείς διατάξεις της εγκυκλίου, κανείς δεν θα έχει πρόσβαση στη λίστα ψηφισάντων, δηλαδή κανείς δεν θα μπορεί να ελέγξει πόσοι και ποιοι ψήφισαν. Πρόκειται για μια διαδικασία διάτρητη, ανοιχτή σε κάθε προσπάθεια νόθευσης του αποτελέσματος. Καταγγέλλουμε τον άκρατο αυταρχισμό και την κατάργηση κάθε έννοιας δημοκρατίας και δημοκρατικών διαδικασιών που προσπαθεί να επιβάλει η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Το Υπουργείο  Παιδείας επιδιώκει:

 • την επιβολή του νόμου Χατζηδάκη με τον πιο αυταρχικό τρόπο έχοντας σαν στόχο την ακύρωση κάθε συνδικαλιστικής δράσης : Να απομονώσει τους εργαζόμενους από τις συλλογικές διαδικασίες , να χτυπήσει τα σωματεία και να καταργήσει το κατακτημένο δικαίωμα των ΓΣ και των συλλογικών διαδικασιών βάσης , να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους μέσα από το δίκτυο στημένης και ελεγχόμενης από την ίδια πληροφόρησης , να ελέγξει τα σωματεία και τις αποφάσεις τους, να επαναφέρει την εποχή του « άβατου» των αιρετών που αποτελούσαν συνέχεια της διοίκησης .
 • την καθυπόταξη του κλάδου προκειμένου να υλοποιήσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική αφού δυσκολεύεται λόγω της σθεναρής αντίστασης της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων,
 • την καθιέρωση μιας διαδικασίας εκλογής οργάνων που είναι απαξιωτική για την ίδια τη συνδικαλιστική δράση με στόχο να γενικευτεί και στις εκλογές των σωματείων.

Το σωματείο μας πρωτοστάτησε μαζί με δεκάδες Συλλόγους και ΕΛΜΕόλο το προηγούμενο διάστημα ώστε να δώσουμε ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση (95% αποχή από τις προηγούμενες ηλεκτρονικές εκλογές, 90% απεργία – αποχή από την «αξιολόγηση», ακύρωση των καμερών στη τάξη κλπ). Καταφέραμε να ακυρώσουμε στην πράξη μέτρα, να συγκρουστούμε με τον αυταρχισμό του Υπουργείου Παιδείας. Απέναντι στη νέα προκλητική στάση του Υπουργείου Παιδείας καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταθούμε για μια ακόμα φορά στο ύψος των περιστάσεων.

           

           Ως Σύλλογος  δηλώνουμε ότι :

 • Δεν νομιμοποιούμε τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία!
 • Δεν συμμετέχουμε και δεν διευκολύνουμε τη διεξαγωγή τους με κανένα τρόπο,
  δεν ορίζουμε μέλη στις εφορευτικές επιτροπές.
 • Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην αποδεχτούν τον ορισμό τους στις εφορευτικές επιτροπές και παρέχουμε συνδικαλιστική κάλυψη .
 • Δεν θα αναγνωρίσουμε κανέναν ψευδοαιρετό που θα δεχτεί να εκλεγεί από διαδικασία ηλεκτρονικών εκλογών.

 

 • Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη απόφαση για ηλεκτρονικές εκλογές και να προχωρήσει άμεσα σε δια ζώσης εκλογές με φυσική παρουσία και διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου.
 • Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, επιτέλους, να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς του ΥΠΑΙΘ, να ζητήσουν να αποσυρθεί η απόφαση για ηλεκτρονικές εκλογές, να καλέσουν τις παρατάξεις να μην καταθέσουν ψηφοδέλτια , να καλέσουν σε αποχή όπως το 2020 .
 • Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις, τους μεμονωμένους συναδέλφους να μην καταθέσουν υποψηφιότητες, να μη συμμετέχουν στις εκλογές – παρωδία.
 • Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ, σε ξεκάθαρο μήνυμα αγώνα και αξιοπρέπειας απέναντι στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας.

Ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Π.Ε  « Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ »  καλεί :

τους συλλόγους  Π.Ε. Β΄Αθήνας  σε κοινή σύσκεψη  για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τη δράση μας την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και ώρα 6μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου μας

 

ΣΤΙΣ ΨΕΥΤΟΕΚΛΟΓΕΣ  ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

Για να έχουμε σωματεία, συνδικάτο και αιρετούς

ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 

          

 

Last modified: 16 Οκτωβρίου 2022

Close