Written by 21:06 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»: Πρόγραμμα ασφάλισης μαθητών Δήμου Αγίας Παρασκευής

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr
Αγ. Παρασκευή,  27 Ιανουαρίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 32Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας

Θέμα:  Πρόγραμμα ασφάλισης μαθητών Δήμου Αγίας Παρασκευής

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με έκπληξη οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων  της Αγίας Παρασκευής έλαβαν στα μέηλ των σχολείων τους ανυπόγραφη ανακοίνωση – επιστολή (;) από το τμήμα παιδείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής που αφορούσε σε απόφαση του Δήμου να ασφαλίσει τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ιδιωτική εταιρεία.

Η ανακοίνωση κατέληγε να αποσταλούν εντός δύο εργάσιμων ημερών ονομαστικές καταστάσεις και προσωπικά στοιχεία των παιδιών προκειμένου να εκδοθούν προσωπικές κάρτες μαθητών.

Είναι δεδομένο ότι η παραχώρηση προσωπικών στοιχείων των μαθητών δεν επιτρέπεται, πολλώ δε μάλλον σε μία ιδιωτική εταιρία. Υπάρχει και σχετική γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ για το ζήτημα αυτό.

Σε μια περίοδο, που στη μέγγενη των μνημονιακών περικοπών συνθλίβεται και το δικαίωμα της κοινωνικής ασφάλισης, ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια οι ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης και μέσα στα σχολεία! Εννοείται ότι δε θα το επιτρέψουμε!

Με βάση ερωτήματα συναδέλφων για το θέμα, επικοινωνήσαμε με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΄Β Αθήνας. Η Διεύθυνση, κατά δήλωση της υπεύθυνης Διοικητικών Θεμάτων δεν είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις-αποφάσεις του Δήμου Αγίας Παρασκευής και  επιβεβαίωσε ότι σε καμία περίπτωση οι Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων και οι Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων δε νομιμοποιούνται σε παραχώρηση των στοιχείων που ζητά ο Δήμος.

Ζητήσαμε από την Διεύθυνση να επικοινωνήσει με τον Δήμο και να εκδώσει σχετική ανακοίνωση για το θέμα όπως υποχρεούται διοικητικά να πράξει. Είμαστε σε αναμονή διευκρινήσεων και απαντήσεων.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                                   Η Γεν.  Γραμματέας