Written by 21:40 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Γ.Σ., Αρχική Σελίδα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»: Αποφάσεις έκτακτης Γ.Σ. του συλλόγου της Τρίτης 1/4/14

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

 

Αγ. Παρασκευή,  1 Απριλίου 2014
Αρ. Πρωτ. 73

Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας

 

ΘΕΜΑ: Αποφάσεις  έκτακτης  Γ.Σ. του συλλόγου της Τρίτης  1/4/14

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Σήμερα Τρίτη 1/4/14 πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου μας με θέμα 

την αντιμετώπιση της νέας πραξικοπηματικής ενέργειας της κυβέρνησης και του Υπουργείου που επιχειρείται με την τρίτη  εγκύκλιο για την ΑΕΕ και οδηγεί το σχολείο σε πρωτοφανή μονοπάτια αντιδημοκρατικής λειτουργίας καθώς ανατρέπει το ρόλο του συλλόγου διδασκόντων και τη θέση του εκπαιδευτικού σε αυτόν.

Η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητά τους να απαντήσουν σε αυτή την επίθεση, σε αυτή την πρωτοφανή αντιδημοκρατική εκτροπή.

Η Γ.Σ. κατέληξε στις ακόλουθες αποφάσεις:

 

1.Οι Σύλλογοι Διδασκόντων ακόμα πιο αποφασιστικά ολοκληρώνουν τη σύνταξη των πρακτικών με τα οποία δηλώνουν ότι δεν συγκροτούν ομάδες εργασίας. Σε αυτά τα σχολεία πρέπει να υπάρχει πρακτικό άρνησης όπως και στα υπόλοιπα σχολεία.

2.Καλούμε τους σχολικούς συμβούλους της Π. Ε. των σχολικών μονάδων  ευθύνης μας να μην συμμετέχουν στα σεμινάρια για την  εφαρμογή της «αξιολόγησης»   που διοργανώνει το ΥΠΑΙΘ.  Ο Σύλλογός μας κηρύσσει στάσεις εργασίας για το Σάββατο και την Κυριακή προκειμένου να καλύψει συνδικαλιστικά τους συναδέλφους Σχολικούς Συμβούλους μέλη του συλλόγου μας,  ώστε να μη συμμετάσχουν στο σεμινάριο.

Την Παρασκευή 4 – 4 – 2014 ο κλάδος ΑΠΕΡΓΕΙ ενάντια και μπλοκάρει τα σεμινάρια της ντροπής για τους Σχολικούς Συμβούλους. Συμμετέχουμε  την Παρασκευή 4/4, το Σαββάτο 5/4 και την  Κυριακή 6/4 στο μπλοκάρισμα του σεμιναρίου των Σχολικών Συμβούλων Π.Ε. στο Υπουργείο Παιδείας.

3. Καλούμε τη ΔΟΕ να προχωρήσει άμεσα σε κύκλο Γενικών Συνελεύσεων και ολομέλεια προέδρων με εισήγηση που θα έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό για την κλιμάκωση του αγώνα με στόχο το μπλοκάρισμα, την ακύρωση και την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης :

(α) Με απεργία διαρκείας από Δευτέρα 7/4 έως Παρασκευή 11/4 και νέα Γ.Σ. με την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα για εκτίμηση της κατάστασης και κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα με επαναλαμβανόμενες  πενθήμερες απεργίες.

(β) Με μαζικούς και συλλογικούς όρους να μπλοκάρουμε τις ομάδες εργασίας:

 

1.Οι διευθυντές δεν προχωρούν σε υποχρεωτικές αναθέσεις, οι εκπαιδευτικοί δεν αποδέχονται τυχόν αναθέσεις προκειμένου συλλογικά και μαζικά να καταδείξουμε στην

πράξη ότι είμαστε αποφασισμένοι να ακυρώσουμε όποια προσπάθεια εφαρμογής της αξιολόγησης.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων των σχολικών μονάδων των οποίων οι Διευθυντές/ ντριες προχωρήσουν  σε ανάθεση και συγκρότηση ομάδων εργασίας να συνεδριάσουν άμεσα και να υιοθετήσουν το ακόλουθο πρακτικό:

« Ο Σύλλογος Διδασκόντων του …….Δημ. Σχολείου/ Νηπιαγωγείου έλαβε γνώση  της πράξης ανάθεσης του/της Διευθυντή/ντριας περί συγκρότησης ομάδων εργασίας  με την υπ΄αριθ…..απόφαση του/της  Διευθυντή/ντριας με την οποία ορίζονται ως μέλη ομάδας/ ομάδων εργασίας της ΑΕΕ εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Διδασκόντων, παρά το γεγονός ότι η παραπάνω αρμοδιότητα ανήκει στο σύλλογο διδασκόντων ο οποίος έχει λάβει απόφαση επί του θέματος. Με το πρακτικό της σημερινής συνεδρίασης δηλώνουμε ότι  θεωρούμε την εντολή παράνομη  ελλείψει αρμοδιότητας σύμφωνα με την από 28-3-2014 γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ και δεν επιθυμούμε τη συμμετοχή μας σε αυτή. »

Διευκρινίζουμε ότι σύμφωνα με την τρίτη εγκύκλιο η ανάθεση γίνεται με ατομική πράξη του/της Διευθυντή/ντριας και δεν πρόκειται για αρμοδιότητα του συλλόγου διδασκόντων επομένως δεν προβλέπεται συνεδρίαση για αυτό το ζήτημα.

2. Οργανώνουμε  στάσεις εργασίας ενάντια στις ομάδες εργασίας και τη λειτουργία τους.

4. Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 9 του Απρίλη, προκειμένου οι Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το σύνολο των εργαζομένων στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.

5. Οργανώνουμε  εκδηλώσεις  των Συλλόγων (κατά τόπους σε συνεργασία με τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων) για την αξιολόγηση, που θα προωθούν την καμπάνια των σωματείων και  με προτάσεις που θα αναπτυχθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα.

 

 

 Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 Η Πρόεδρος                                          Η Γεν. Γραμματέας                              

Ηλέκτρα Μήτσουρα                           Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Last modified: 1 Απριλίου 2014

Close