Written by 11:42 Ανακοινώσεις, Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»: Απίστευτο! Το «εκπαιδευτικό» της Ασφαλείας αναλαμβάνει τα σεμινάρια για την αξιολόγηση!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax:6973056740/ 2106399318
info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή,  24 Ιουνίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 133

Προς:  τους συναδέλφους, μέλη του Συλλόγου μας.

Το «εκπαιδευτικό» της Ασφαλείας

αναλαμβάνει τα σεμινάρια για την αξιολόγηση!

Δεν μας οδηγούν μόνο στον επιθεωρητισμό,

αλλά και στα μαύρα χρόνια του επιθεωρητισμού!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σήμερα 24 Ιουνίου, πραγματοποιούνταν «επιμορφωτικά» σεμινάρια διευθυντών σχολικών μονάδων της Β/θμιας Εκπ/σης για την αξιολόγηση.

Είναι γνωστές οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ, της Δ.Ο.Ε. αλλά και των Συλλόγων εκπαιδευτικών για το μπλοκάρισμα αυτών των σεμιναρίων για την αξιολόγηση που οδηγούν στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου και σε απολύσεις εκπαιδευτικών.

Γνωστό είναι επίσης ότι τα σεμινάρια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ακυρώθηκαν, όλα και σε όλη την Ελλάδα,  με τη μαζική παρουσία των εκπαιδευτικών έξω από τα επιμορφωτικά κέντρα. Το ίδιο έγινε και στα περισσότερα σεμινάρια που απευθύνονταν στους διευθυντές των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Την ίδια τύχη, της ακύρωσης,  είχε και αυτό  που γινόταν  σήμερα 24 Ιουνίου στο 4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ιωαννίνων και Κιθαιρώνος στο Χαλάνδρι.

Στη συγκέντρωση που είχε καλέσει η Α-Γ ΕΛΜΕ, η οποία είχε προκηρύξει και στάση εργασίας, παρευρίσκονταν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας «Περικλής» όπως και άλλοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο να μπλοκάρουν τα σεμινάρια.

Αυτό όμως που προκάλεσε αρνητική εντύπωση ήταν και η «συμμετοχή» της Ασφάλειας στη συγκεκριμένη συγκέντρωση. Η παρουσία των  «εκπροσώπων» της ΕΛ.ΑΣ. ήταν συνεχής  σε όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης από τις 7.30 έως τις 9.30. Την περισσότερη ώρα βέβαια οι αστυνομικοί με τα πολιτικά απολάμβαναν το καφεδάκι τους  καθήμενοι στο υπηρεσιακό τους αυτοκίνητο με πινακίδες: ΖΚΥ 5091.

Πρέπει όμως να αναφέρουμε ότι ο ένας εκ των δύο, επειδή θεώρησε ότι τον κοιτάζαμε όπως είπε, κατέβηκε από το υπηρεσιακό τους αυτοκίνητο και εδήλωσε  ότι:  «δεν είμαι εχθρός σας, αλλά εκτελώ εντολές και βρισκόμαστε εδώ γιατί γίνονται τα σεμινάρια για την αξιολόγηση.»

Ανάλογο περιστατικό συνέβη και χθες 23 Ιουνίου έξω από άλλο «επιμορφωτικό» κέντρο στην Αγ.Παρασκευή, όχι όμως  από άνδρες της Ασφάλειας με πολιτικά, αλλά  με αστυνομικούς με στολή από το Α.Τ. της Αγ. Παρασκευής.

Δημιουργούνται πλέον εύλογα ερωτηματικά:

Μήπως το Υπουργείο Παιδείας,  ο νέος υπουργός  και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής πρόκειται να παραδώσουν την «επιμόρφωση» και τα σεμινάρια  για την αξιολόγηση-κρατικό έλεγχο απευθείας στην ασφάλεια;

Μήπως τελικά η ΕΛ.ΑΣ. με βάση την τακτική που ακολουθεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αναλάβει με περισσότερη αποδοτικότητα και επιτυχία το ρόλο του αξιολογητή;

Μήπως η συνδικαλιστική δράση, οι συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών θα παρακολουθούνται από την Ελληνική Αστυνομία;

Μήπως οι παρακολουθήσεις των συγκεντρώσεων των εκπαιδευτικών πλέον εντάσσονται  στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης της εγκληματικότητας;

Μήπως ο κυρίαρχος λαός εντέλει έχει μετατραπεί σε εχθρό λαό;

Γιατί ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης  Β. Κικίλιας ακολουθεί το ίδιο αποτυχημένο «πρέσιγκ»  του προκατόχου του κ. Δένδια απέναντι στους εκπαιδευτικούς όπου με ένα ανεκδιήγητο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. ζητούσε εμπεριστατωμένες εκθέσεις από τους Διοικητές των αστυνομικών τμημάτων για τη λειτουργία των σχολείων;

Θεωρούν πλέον και οι ίδιοι ότι ο μόνος τρόπος να επιβάλουν την αξιολόγηση- κρατικό έλεγχο και τη βάρβαρη  πολιτική τους, είναι η επίδειξη αυταρχισμού, εκφοβισμού και τρομοκράτησης;

Εάν έτσι συνεχίσουν να  πορεύονται , θα τους συμβουλεύαμε στα επόμενα σεμινάρια για την αξιολόγηση στα σχολεία μας να χρησιμοποιήσουν πάνοπλους άνδρες των Ειδικών Μονάδων που με προτεταμένες τις κάνες των όπλων τους μπροστά από τις εισόδους των σχολείων να «επιτρέπουν» την απρόσκοπτη είσοδο των αξιολογητών-επιμορφωτών. Η θέα τέτοιων ανδρών των Ειδικών μονάδων βάσιμα εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει μεγαλύτερο φόβο!

Το υπουργείο Παιδείας και Δημόσιας Τάξης  πρέπει να  απαντήσουν για τα φαινόμενα του αυταρχικού κατήφορου που ακολουθούν ενεργώντας με τέτοιες μεθόδους που προσβάλλουν ακόμα και το στοιχειώδες δημοκρατικό αίσθημα.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                 Η Γεν. Γραμματέας