Written by 18:57 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

info@syllogosperiklis.gr
  Αγ. Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2014
Αρ. Πρωτ. 168Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας

ΘΕΜΑ: Συγκέντρωση 17/10 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής στις 2 μ.μ.

(Τσόχα 15-17,  Αμπελόκηποι)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 17 Οκτώβρη στις 2 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (Τσόχα 15-17, μετρό Αμπελόκηποι) με 2 βασικά αιτήματα:

1. Άμεση κάλυψη όλων των κενών ΠΕ70 &ΠΕ60, όλων των ειδικοτήτων με προσλήψεις αναπληρωτών. Καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού.
  2. Απαιτούμε να μη συσταθούν οι επιτροπές των εξωτερικών αξιολογητών. Δηλώνουμε καθαρά ότι κάθε απόπειρα να φτιαχτούν οι επιτροπές που θα αξιολογούν και θα κατηγοριοποιούν τις σχολικές μονάδες, θα μας βρίσκει απέναντι!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία δεν λειτουργούν την απογευματινή τους ζώνη ή τη λειτουργούν για λίγα τμήματα, σχολεία λειτουργούν με σημαντικές ελλείψεις στην ανάπτυξη του προγράμματός τους, τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη και ειδικά σχολεία βρίσκονται κάτω από καθεστώς εγκατάλειψης.

Την ίδια στιγμή γίνεται απόπειρα να καλυφθούν κενά πρωινών τμημάτων με μετακινήσεις συναδέλφων ΠΕ 70 από το ολοήμερο άλλων σχολείων ή αναθέτοντας σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων την διδασκαλία άλλων μαθημάτων. Η πρακτική αυτή μετακυλύει το πρόβλημα των κενών από το ένα σχολείο στο άλλο, το εναποθέτει στην πλάτη των συναδέλφων καταστρατηγώντας τα δικαιώματά τους. Την ίδια στιγμή δεκάδες νήπια και προνήπια  έχουν μείνει εκτός δημόσιου νηπιαγωγείου. Είναι σαφές ότι αν δεν υπάρξουν άμεσα προσλήψεις, ώστε να καλυφθούν τα κενά,  τα κενά στην πρωινή ζώνη των δημοτικών σχολείων θα καλύπτονται με κλείσιμο ολοήμερων τμημάτων, συμπτύξεις και καθ’ υπέρβαση αναθέσεις μαθημάτων και τα τμήματα των νηπιαγωγείων απειλούνται διαρκώς με μείωση ή και κλείσιμο.

Επιπλέον, ενώ τα σχολεία στενάζουν από τα προβλήματα που καθημερινά προκύπτουν λόγω της έλλειψης προσωπικού και της υποχρηματοδότησης, το Υπουργείο – διαμέσου της Περιφερειακής Δ/νσης – στελεχώνει τις 5μελείς επιτροπές των εξωτερικών αξιολογητών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η εφαρμογή όλων των νομων της αξιολόγησης έχει στόχο το κλείσιμο και την κατηγοριοποίηση  σχολείων, την υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας, τις απολύσεις και τη μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών, την καλλιέργεια του ανταγωνισμού ανάμεσα στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς και την απαξίωση του εκπαιδευτικού.

Δε θα ανεχτούμε και δε θα συμβιβαστούμε με αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα στα σχολεία, το μέλλον των παιδιών μας και την απαξίωση των δικαιωμάτων μας.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                                      Η Γεν. Γραμματέας