Written by 13:16 ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Συγκρότηση προεδρείου Δ.Σ. Συλλόγου «Ο Περικλής»

 


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ                   

              

         Συγκρότηση προεδρείου Δ.Σ. Συλλόγου «Ο Περικλής»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Πέμπτη  7 Δεκεμβρίου συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. του συλλόγου μας που προέκυψε από τις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου 2017.

Το Προεδρείο του Συλλόγου δηλαδή ο Πρόεδρος, ο  Αντιπρόεδρος , ο Γενικός Γραμματέας και ο Ταμίας δεν λαμβάνουν αποφάσεις αλλά η αποστολή τους είναι να υλοποιούν τις αποφάσεις του Δ.Σ. και φέρουν την πρωταρχική ευθύνη του ρόλου αυτού.

Η συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα πραγματοποιείται με απόφαση των μελών του ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία επιλέγοντας μεταξύ δύο διαφορετικών τρόπων: είτε συγκρότηση σε προγραμματική βάση απόψεων και θέσεων ως προς τη συνδικαλιστική πορεία και τη δράση του Συλλόγου είτε με διαπαραταξιακό, αναλογικό, αντιπροσωπευτικό τρόπο σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών για ανάδειξη μελών  του Δ.Σ.

Η θέση της παράταξής μας Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση ήταν και είναι υπέρ της συγκρότησης προγραμματικού Προεδρείου στην κατεύθυνση της υιοθέτησης και υλοποίησης θέσεων και δράσεων για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών του. Με τον ίδιο τρόπο τοποθετηθήκαμε και φέτος ως παράταξη δεδομένου ότι η πολιτική, κοινωνική και εκπαιδευτική συγκυρία απαιτούν την υιοθέτηση και εφαρμογή θέσεων και δράσεων που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική των μνημονίων, του Δ.Ν.Τ., της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ που ασκείται εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας και του Δημόσιου Σχολείου.  Ωστόσο με βάση τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι συσχετισμοί δυνάμεων στο Δ.Σ. ώστε να συγκροτηθεί Προεδρείο σε προγραμματική βάση στην κατεύθυνση αυτή,  δεδομένου ότι οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ  και της ΑΚΣΥΑ /ΔΗ.ΣΥ. συγκροτούν πλειοψηφία στο Δ.Σ.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε και να οργανώσουμε τη λειτουργία του Συλλόγου μας  με αγωνιστικό, διεκδικητικό προσανατολισμό στην παρούσα συγκυρία όπου η δράση των σωματείων αποτελεί το μόνο εχέγγυο για την αναχαίτιση  της  επίθεσης που ο κόσμος της εργασίας και η Εκπαίδευση δέχονται από τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων, της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ συμφωνήσαμε στη συγκρότηση διαπαραταξιακού, αναλογικού, αντιπροσωπευτικού Προεδρείου, θέση την οποία υποστήριξαν οι ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ/ΑΚΣΥΑ και ΑΣΕ-ΠΑΜΕ,  αναλαμβάνοντας τη θέση του Αντιπροέδρου που μας αναλογεί ως δεύτερης δύναμης του Συλλόγου.

Ταυτόχρονα στο πλαίσιο αυτό δεσμευόμαστε  ως Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση να εντείνουμε την προσπάθεια ενεργοποίησης των συναδέλφων στην κατεύθυνση της ανάπτυξης ελπιδοφόρων και νικηφόρων αγώνων.

 Στην περίοδο αυτή είναι αναγκαία η συλλογικοποίηση των προβλημάτων και των αναγκών μας, με το δυνάμωμα της φωνής μας  χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές συλλογικής οργάνωσης,  έκφρασης και πάλης άρα και μέσα από τις θέσεις ευθύνης του Δ.Σ. Η στάση μας αυτή εκφράζεται και  από τις αρχές του δικτύου των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων στο οποίο μετέχουμε.

Ανάλογη είναι άλλωστε και η στάση ως προς τη συγκρότηση των Δ.Σ. των συλλόγων τους και των άλλων τοπικών παρατάξεων που μετέχουν στο δίκτυο των Παρεμβάσεων.

Εκτιμούμε ως σημαντική στην κατεύθυνση αυτή την απόφαση συμμετοχής στο Προεδρείο του Δ.Σ. της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ καθώς  ενισχύεται η δυνατότητα της προώθησης και εφαρμογής διεκδικητικών και αγωνιστικών δράσεων στο Σύλλογό μας.

Αντίθετα η παράταξη « Ρωγμή στο Αδιέξοδο….. »  αρνήθηκε τη συμμετοχή της στο Προεδρείο και  τη θέση του Ταμία που της αναλογεί και δεν ψήφισε υπέρ καμίας υποψηφιότητας, δηλώνοντας δια της εκπροσώπου της Μαρίας Κολόζη ότι  αν  είναι ανέφικτη η συγκρότηση Προεδρείου σε προγραμματική βάση « δεν έχουμε κανένα λόγο να πάρουμε μέρος σε ανάλογη συγκρότηση »

Είναι προφανές ότι στην απόφαση της Ρωγμής συνέβαλε αποφασιστικά η δηλωμένη άποψή της, κατά της σημασίας και της αξίας της εκπροσώπησης στα θεσμικά συλλογικά όργανα από θέσεις που έχουν αυξημένη την ευθύνη για την υλοποίηση αγωνιστικών διεκδικητικών δράσεων από το Σύλλογο. Η στάση αυτή δηλώνει αποποίηση των ευθυνών που της αναλογούν.   

      Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κατά τη συνδικαλιστική χρονιά 2015-2016,   η Εκπαιδευτική Συσπείρωση, ομόφωνα είχε αποδεχτεί τη συγκρότηση διαπαραταξιακού προεδρείου. Φέτος η «Ρωγμή στο Αδιέξοδο … » , η οποία έχει μια έδρα στο Δ.Σ. και αποτελείται από τα μέλη της Εκπαιδευτικής Συσπείρωσης που αποφάσισαν τη διάλυση της, ούτε συμφώνησαν στη συγκρότηση διαπαραταξιακού, αναλογικού, αντιπροσωπευτικού Προεδρείου, ούτε έκαναν κάποια άλλη πρόταση, προκειμένου να λειτουργήσει  ο Σύλλογος σε αγωνιστική διεκδικητική κατεύθυνση.   

Στους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς που βιώνουν η ελληνική κοινωνία και ο κόσμος της εργασίας, το Δημόσιο Σχολείο και οι εκπαιδευτικοί, η ενίσχυση των θεσμικών συλλογικών οργάνων του με τις δυνάμεις του ταξικού ανεξάρτητου ριζοσπαστικού συνδικαλισμού αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην προσπάθεια ενδυνάμωσής του   και μέγιστη ευθύνη των εκπροσώπων του σε αυτά.     

 

                   Το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα  ως εξής:

  ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

  ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜ/ΝΥΜΟ Τηλ. Σχολ. Κινητό Email ΠΑΡΑΤΑΞΗ
1 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ 2108105220 6973256860 georgsot@gmail.com ΔΑΚΕ Π.Ε
2 ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΣ

 

2106515590

 

6973056740 telefteothranio@yahoo.gr ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
3 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   ΓΙΑΝΝΑΡΑ  ΓΕΩΡΓΙΑ 2106005710 6973676947 gianarag@yahoo.gr ΑΣΕ-ΠΑΜΕ
4 ΤΑΜΙΑΣ ΜΟΥΡΚΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ 2106745175 6934124265 gmourkou@yahoo.gr Α.Κ.ΣΥ.Α/ΔΗ.ΣΥ.
5 ΜΕΛΟΣ ΤΣΙΡΙΓΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ 2106000211

 

6974099815 ntsirigos1@gmail.com ΔΑΚΕ Π.Ε
6 ΜΕΛΟΣ ΓΩΓΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ 2106517373 6936646277 kgogon@gmail.com ΔΑΚΕ Π.Ε
7 ΜΕΛΟΣ ΚΟΛΟΖΗ ΜΑΡΙΑ 2106527116

 

 

6942496241 makolfox@gmail.com

 

ΡΩΓΜΗ ΣΤΟ « ΑΔΙΕΞΟΔΟ…»

 

 

Last modified: 10 Δεκεμβρίου 2017

Close