Written by 15:10 Αρχική Σελίδα

Συγκλονιστική καταγγελία νηπιαγωγού! “Με εκμεταλλεύονται, φοβάμαι…”

NA ΠΩΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ: «ΜΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ, ΦΟΒΑΜΑΙ…» – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Να πώς γιορτάζει η ιδιωτική εκπαίδευση στη χώρα μας την παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού. Αμοιβές πείνας, μαύρη εργασία, απειλές και τρομοκρατία. Συγκλονίζει η καταγγελία από συνάδελφο σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο.

Τίποτε δεν εκπλήσσει πλέον στο χάος της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ορισμένα ιδιωτικά σχολεία, εκμεταλλευόμενα το κενό εποπτείας εκ μέρους της πολιτείας και τον τρόμο των συναδέλφων (που ειρωνεύτηκαν χωρίς αιδώ οι του ΣΙΕΙΕ σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους), καταπατούν κάθε ίχνος εργασιακού και ανθρώπινου δικαιώματος που έχει απομείνει.

Πολλοί ιδιοκτήτες έχουν επιβάλλει ένα ιδιότυπο καρτέλ με αμοιβές που δεν ξεπερνούν τα 350 ευρώ και με ωράριο «λάστιχο» (μέχρι και 10 ώρες την ημέρα), κατά παραβίαση του Ν. 682/77 που προβλέπει για τους ιδιωτικούς νηπιαγωγούς τουλάχιστον τις ίδιες αμοιβές με τους συναδέλφους τους στο δημόσιο.  Σε πολλές περιπτώσεις η εργασία είναι «μαύρη» (αδήλωτη), ώστε οι ιδιοκτήτες να συνεχίζουν απτόητοι το πάρτι της φοροδιαφυγής.  Έχουν γίνει πολλές καταγγελίες από συναδέλφους, συχνά όμως ανώνυμες και χωρίς να αναφέρεται το σχολείο, λόγω του φόβου να μη χαθούν και τα ψίχουλα που τους πετάνε οι επιτήδειοι ιδιοκτήτες.

Χθες, παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού, έφτασε καταγγελία από συναδέλφισσα που εργάζεται με μεσαιωνικούς όρους, χωρίς να είναι καν δηλωμένη στη Διεύθυνση Α/μιας Εκπαίδευσης που ανήκει στο σχολείο! 280 ευρώ το μήνα καθαρά (ή αλλιώς λιγότερα από 3 ευρώ καθαρά την ώρα!) με δουλειά στο νηπιαγωγείο και συνοδεία (!) σχολικού λεωφορείου δίνει η «πολύ αυστηρή εργοδότρια» στην εκπαιδευτικό. Η χυδαιότητα σε όλο της το μεγαλείο! Η εκπαιδευτικός είναι έντρομη (προφανώς το κλίμα στο σχολείο θα είναι «ιδανικό», σύμφωνο με τις αρχές του ανθρωπισμού και τις παιδαγωγικές αξίες…) και ζητά να προστατευτεί η ανωνυμία της. Δημοσιεύουμε αποσπάσματα της καταγγελίας:

“Είμαι νηπιαγωγός και από το σχολικό έτος 2013-2014 εργάζομαι σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο.

Δυστυχώς πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκα για τα δικαιώματά μου.

Εργάζομαι στο σχολείο από τις 9:00 έως τις 14:15 (από τις 9:00 έως τις 13:15 βρίσκομαι στο σχολείο και από τις 13:15 έως τις 14:15 βρίσκομαι στο σχολικό).

Ο περσινός μου μισθός ήταν 320ευρώ (καθαρά), δηλαδή 3ευρώ την ώρα(έτσι γράφει η απόδειξη της μισθοδοσίας).  Φέτος ο μισθός μου μειώθηκε, παίρνω 280ευρώ, ενώ εργάζομαι τις ίδιες ώρες με πέρυσι.
Τα ένσημα που μου βάζει δεν είναι αυτά που δικαιούμαι.

Μου είναι πολύ δύσκολο να της μιλήσω εγώ, φοβάμαι να της μιλήσω, είναι πολύ αυστηρή και φοβάμαι μην χάσω την δουλεία μου.
Είναι άδικο και για μένα αλλά και για τις συναδέλφισσές μου να μας εκμεταλλεύεται και να μην έχουμε τις αποδοχές που δικαιούμαστε.
Οι γονείς μου παιδεύτηκαν  πολύ για να με σπουδάσουν.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ….”

Η ΟΙΕΛΕ θα αναδείξει το θέμα και θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην ιδιωτική εκπαίδευση. Καλεί, δε, όλους τους συναδέλφους να καταθέτουν συγκεκριμένα στοιχεία για παρανομίες. Για να καθαρίσει το τοπίο πρέπει (κι αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα) ορισμένοι από τους επιτήδειους σχολάρχες να βρεθούν αντιμέτωποι με την ελληνική δικαιοσύνη.

ΥΓ: Άραγε, ο Σύνδεσμος των σχολαρχών θα εκδώσει ανακοίνωση για τις αθλιότητες στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, ή θυμάται να μιλήσει μόνο, όταν δήθεν θίγεται που «διασύρεται» (για ποιο λόγο, τάχα;) το «καλό» όνομα των ιδιωτικών σχολείων στην Ε.Ε.;

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

α.α.