Written by 07:05 Παλότερες Παρατάξεις, ΡΩΓΜΗ στο «Αδιέξοδο..»

Συμπλήρωση παρουσιολογίων αναπληρωτών μηνός Νοεμβρίου σχετικά με την συνδικαλιστική τους άδεια.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ,

Την Τετάρτη 29-11-2016 και  ώρα 3 μμ κατέφθασε εντολή στις σχολικές μονάδες από τη Διεύθυνση ΠΕ Β’ Αθήνας αναφορικά με τη συμπλήρωση των παρουσιολογίων των συναδέλφων αναπληρωτών. Σύμφωνα με αυτήν οι διευθυντές και οι προισταμένες νηπιαγωγείων οφείλουν να δηλώσουν «αν οι αναπληρωτές είναι ενεργά μέλη του συλλόγου και συμμετείχαν σε εκλογές ή σε συνέλευση».

Έκπληξη δυσάρεστη προκαλεί αυτό το αναπάντεχο ενδιαφέρον της Διεύθυνσης. Ακόμη όμως μεγαλύτερη  γίνεται  αυτή καθώς στη συνέχεια επισημαίνονται τα ακόλουθα: «Αν δεν είναι μέλη του συλλόγου η σχολική μονάδα θα πρέπει να ανοίξει για αυτούς και στο παρουσιολόγιο να συμπληρωθούν κανονικά οι ώρες εργασίας  τους. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί το παρουσιολόγιο να μείνει κενό και η απουσία επιβάλλεται να είναι δικαιολογημένη».

Το μικρό αυτό σήριαλ είχε  και ένα ακόμη επεισόδιο. Το μεσημέρι της Τετάρτης  – της επομένης  δηλαδή – το μέλος του τελευτίου δ.σ και μέλος την ΡΩΓΜΗ στο “Αδιέξοδο…”,  Μουτάφης  Οδυσσέας είχε τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να  έχει  εκτενέστερη πληροφόρηση. Σε ερώτηση του γιατί συμβαίνει αυτό του γνωστοποιήθηκε ότι αφενός είναι υποχρέωση των διευθυντών των σχολικών μονάδων η ενημέρωση των ανωτέρω στους αναπληρωτές  αφετέρου ότι είναι υποχρεώση του Συλλόγου να  τηρεί «παρουσιολόγιο» για όσους συμμετέχουν στη διαδικασία  αλλά και να το προσκομίσει  στη διεύθυνση .

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι με ανακοίνωση το Δ.Σ. είχε επισημάνει ότι  όποιος συνάδελφος δεν επιθυμεί να κάνει χρήση της συνδικαλιστικής άδειας, τότε είναι υποχρεωμένος την ημέρα αυτή να εργαστεί πηγαίνοντας στο σχολείο.

Πρόκειται ξεκάθαρα για απροσχημάτιστη ανάμειξη της διοίκησης στις διαδικασίες του σωματείου. Εν όψει του επικείμενου νέου συνδικαλιστικό νόμου επιχειρείται μία πρόβα τζενεράλε ωμής παρέμβασης. Και φυσικά η πρόβα αυτή ξεκινά από τον «αδύναμο κρίκο» της εκπαίδευσης, τους συνάδελφούς μας αναπληρωτές, αμειβόμενους από κονδύλια της ΕΕ.

• Επισημαίνουμε ότι οι συνάδελφοι διευθυντές οφείλουν να σημειώσουν στην εν λόγω ημερομηνία  του παρουσιολογίου -29 του μήνα- ότι έγινε χρήση της συνδικαλιστικής άδειας.

Συνάδελφοι, η απροκάλυπτα επεμβατική αυτή παρέμβαση της Διοίκησης μας αφορά όλους!

Η συμμετοχή στα σωματεία μας γίνεται  ελεύθερα και δεν επιτρέπουμε την εμπλοκή της Διοίκησης στις διαδικασίες του Σωματείου.

ΡΩΓΜΗ στο “Αδιέξοδο…”

Last modified: 10 Οκτωβρίου 2022