Written by 15:55 Slider, Αρχική Σελίδα

Στρατιώτες εκπαιδευτικοί θα καλύψουν τα κενά στα σχολεία! Έχουν ξεφύγει;

πηγή: alfavita.gr

Σχέδιο για στρατιωτική θητεία και γιατρών στα θρανία και στα κέντρα υγεία νησιωτικών και δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας επεξεργάζεται η κυβέρνηση! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νεα», προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα από την έλλειψη εκπαιδευτικού και υγειονομικού προσωπικού, η κυβέρνηση μελετά τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων σε τουλάχιστον δύο νευραλγικούς τομείς, την Παιδεία και την Υγεία.

Χθες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά και συζήτησαν «τη δυνατότητα συνεργασίας των δύο υπουργείων σε τρέχοντα και δυσεπίλυτα προβλήματα του υπουργείου Παιδείας».

Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ», αν και οι συζητήσεις κρατήθηκαν μυστικές και από τις δύο πλευρές, στο τραπέζι έπεσε η ιδέα να επιτραπεί από τον Σεπτέμβριο σε στρατευμένους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υπηρετήσουν τμήμα της στρατιωτικής τους θητεία σε σχολεία, κατά προτεραιότητα ακριτικών και δυσπρόσιτων περιοχών, παραδίδοντας μαθήματα στους μαθητές. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν με μισόλογα το απόγευμα από την πλευρά του υπουργείου Άμυνας, πηγές του οποίου παρέπεμπαν για λεπτομέρειες στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο όμως δεν έδινε καμία πληροφορία..

Παράλληλα θα θέλαμε να θυμίσουμε ένα άλλο στοιχείο που προκαλεί πονοκέφαλο στο Υπουργείο Παιδείας και αυτό είναι τα κενά εκπαιδευτικών της σχολικής χρονιάς που έρχεται. Όπως αναφέρει η Ημερησία  τα κενά θέσεων εκπαιδευτικών για τη νέα σχολική χρονιά εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 22.000.

Το ίδιο μοντέλο, προκρίνεται και για τους στρατεύσιμους γιατρούς. Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε πριν από λίγους μήνες αποδεχθεί αίτημα του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχαήλ Βλασταράκου να εκπληρώσουν και οι γιατροί την υπηρεσία υπαίθρου σε άγονα νησιά παράλληλα με τη στρατιωτική τους θητεία.

πηγή: alfavita.gr

Εθελοντές εκπαιδευτικοί!