Written by 06:08 ΑΣΕ

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ

Ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την επίθεση στο Πέραμα.

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Κερατσινιώτη αντιφασίστα μουσικού, αλλά και από τη δολοφονική επίθεση σε στελέχη και μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Δηλώνουμε ότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

Αναδεικνύουμε παντού το σύνθημα :

“Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος – τσάκισέ τον”.

Να καταλάβουμε βαθιά το φασισμό σημαίνει να καταλάβουμε τη φύση του ως το μεγάλο και άγριο μαντρόσκυλο της εξουσίας των μονοπωλίων.

Η Χρυσή Αυγή, όπως και οι ιδεολογικοί και πολιτικοί της πρόγονοι στην Ελλάδα με τον Μεταξά και διεθνώς με τους Χίτλερ, Μουσολίνι, συγκροτείται ιδεολογικά πάνω σε ό,τι πιο σάπιο, ό,τι πιο ξεπερασμένο έχει γεννήσει ο καπιταλισμός. Πάνω στο μίσος για τους εργατικούς αγώνες και τους αγώνες της νεολαίας, στην απέχθεια για την πολιτιστική δημιουργία, στην εχθρότητα για το διεθνισμό και την κοινή πάλη των λαών, στη διαστρέβλωση και την τερατοποίηση κάθε έννοιας του αθλητισμού και του “νους υγιής εν σώματι υγιεί”. Συγκροτείται όμως πάνω από όλα στη βαθιά υπηρέτηση του συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, γι’ αυτό τους λέμε και είναι υπηρέτες των αφεντικών. Και αυτή την αλήθεια δεν την αναδεικνύει μόνο η ιστορική πείρα από τις παχυλές χρηματοδοτήσεις του Χίτλερ από τα γερμανικά μονοπώλια που τον στήριξαν να κατακτήσει και την κυβέρνηση, αλλά και η σημερινή δράση των ναζιστών χρυσαυγιτών.

Συγκεκριμένα:

Για βιομηχάνους στήνουν δουλεμπορικά γραφεία για να δουλεύει ο κόσμος για ένα κομμάτι ψωμί.

Για μεγαλοεργολάβους στήνουν εθνικιστικό σωματείο στη Ζώνη του Περάματος για να ρίξουν τα μεροκάματα. Αυτοί τους όπλισαν το χέρι.

Για τους εφοπλιστές, που κάνουν μπίζνες σε όλο τον κόσμο, ενώ οι οικογένειές μας φτωχαίνουν καθημερινά, ζητούσαν νέα προνόμια μέσα στη Βουλή.

Το σύστημα πότε τους “αμολάει” και πότε τους “μαζεύει” όπως τώρα, ανάλογα με τα συμφέροντά του. Η εγκληματική – φασιστική δράση όμως δεν

“ξεπλένεται”, ούτε θα αντιμετωπιστεί από το σάπιο κρατικό μηχανισμό και δυνάμεις καταστολής, με τις οποίες διαπλέκεται.Τα συμφέροντα, που τους ενίσχυσαν οικονομικά, τους στήριξαν και τους έθρεψαν, παραμένουν και το μόνο σίγουρο είναι όμως πως θα τους χρησιμοποιήσουν ξανά όταν θα

χρειαστεί να υπερασπιστούν τα κέρδη τους και την εξουσία τους από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα και τη νεολαία.

Η ναζιστική ιδεολογία πάει πακέτο με την εγκληματική δράση.

Και ας κλαψουρίζουν οι φασίστες πως είναι αθώοι, αυτοί δολοφόνησαν τον Π. Φύσσα, αυτοί οργάνωσαν τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα σε στελέχη του ΚΚΕ, αυτοί οργάνωναν πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες. Ας παίζουν τώρα τις οσίες παρθένες, ας λένε τώρα με δακρύβρεχτο τρόπο πως είναι σκευωρία εναντίον τους. Λένε ότι διώκονται για τις ιδέες τους, επειδή είναι εθνικιστές και πατριώτες. Η αλήθεια, που δεν λένε όμως, είναι πως ο πραγματικός πατριωτισμός είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού σε κάθε στιγμή. Για παράδειγμα, τη δεκαετία του ‘40 ήταν η πάλη ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές και όχι η συνεργασία μαζί τους -όπως έκαναν οι πολιτικοί τους πρόγονοι.

Η κατανόηση της ρίζας του φασισμού πάει χέρι χέρι με το τσάκισμά του. Αυτό σημαίνει οι ναζί της Χρυσής Αυγής να μην έχουν τόπο να σταθούν. Σημαίνει πως ο λαός και η νεολαία θα οργανωθεί και θα παλέψει ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

Σημαίνει πως δεν θα μένει ούτε μισή ενέργειά τους χωρίς καταδίκη, ούτε μισό ψέμα τους αναπάντητο.

Σημαίνει πως τα σχολεία, οι σχολές, οι χώροι δουλειάς και οι γειτονιές θα είναι “ξένοι” τόποι για αυτούς, πως δεν θα βρίσκει έδαφος το δηλητήριό τους και η εγκληματική τους δράση.

Ειδικά η νεολαία, σήμερα, έχει καθήκον να οργανωθεί και να παλέψει για τη ζωή και το μέλλον που της αξίζει. Τα όνειρά μας, οι αγωνίες μας και οι ελπίδες μας δεν χωρούν στον καπιταλισμό που έχει σαπίσει, φέρνει κρίσεις, πολέμους, φτώχεια, ανεργία και φασισμό.

Η δύναμή μας είναι ο συλλογικός αγώνας για να αντιπαλέψουμε τα αφεντικά και το σύστημά τους, τα μέτρα και τους νόμους τους, που μας τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα. Για να το γκρεμίσουμε και να χτίσουμε μια κοινωνία που οι εργάτες, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι που παράγουν τον πλούτο θα τον καρπώνονται και όχι μια χούφτα παράσιτα καπιταλιστών. Σε αυτόν τον αγώνα θα τσακιστεί από το λαό και η Χρυσή Αυγή και κάθε άλλο

μαντρόσκυλο του συστήματος.Όλοι μας έχουμε καθήκον τώρα να δυναμώσουμε αυτήν την προοπτική, να μπούμε στον αγώνα.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε :

Στις 18 Σεπτέμβρη γονείς , εκπαιδευτικούς,μαθητές , σπουδαστές στους χώρους της εκπαίδευσης να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή ,

να οργανώσουν δραστηριότητες ενταγμένες στην προσπάθεια να αντιμετωπίζουμε σταθερά το δηλητήριο του φασισμού -ναζισμού,

να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη, στις 6 μ.μ.

να συμμετάσχουν στο 40ό Φεστιβάλ της ΚΝΕ – « Οδηγητή » 18-19-20 Σεπτέμβρη , στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον , που η πρώτη μέρα του είναι αφιερωμένη στην αντιφασιστική πάλη.

Στην Κεντρική Σκηνή θα ανέβει αφιέρωμα στη μετανάστευση με τίτλο “Το τραγούδι του ξεριζωμού”.

Στη Μαθητική Σκηνή θα δοθούν συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα με θέμα “4+1 τραγούδια ενάντια στο φασισμό”,

συναυλία με βάση την πρωτοβουλία των “Ελληνοφρένεια” – “Κολεκτίβα”

“Μια απάντηση”,

Παρουσίαση της εκδήλωσης του 8ου Γυμνασίου Αθηνών “Η τέχνη ενάντια στο φασισμό ‘’

Οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες:

Στις 26 Σεπτέμβρη εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά στο Κηποθέατρο Νίκαιας για την επέτειο του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Στις 12 Οκτώβρη εκδήλωση των ΚΟ Κερατσινίου – Δραπετσώνας και της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για τα 70χρονα από τη Μάχη της Ηλεκτρικής στο Κερατσίνι.

Στις 27-28 Σεπτέμβρη το διήμερο φεστιβάλ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κερατσινίου όπου η μία μέρα θα είναι αφιερωμένη ενάντια στο φασισμό».

Last modified: 18 Σεπτεμβρίου 2014

Close