Written by 22:59 Εκπ/κή Συσπείρωση

Στελέχη εκπαίδευσης, επιστροφή στα θρανία…

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

 

Στελέχη εκπαίδευσης, επιστροφή στα θρανία…

 

Το ΥΠΟΠΑΙΘ  με  πρόσκληση ενδιαφέροντος  που εξέδωσε πρόσφατα δρομολογεί την αντικατάσταση των  Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης με νέα πρόσωπα. Στο αμέσως επόμενο διάστημα προφανώς θα προχωρήσει και στην επιλογή εκ νέου των  Διευθυντών Εκπαίδευσης Π.Ε. και Δ.Ε. και των σχολικών συμβούλων.

Οι  έως τώρα θητεύσαντες σε αυτές τις θέσεις  ως διοικητικά στελέχη λειτούργησαν  στο πλαίσιο του ρόλου τους για την εφαρμογή της πλέον αντιδραστικής εκπαιδευτικής πολιτικής των τελευταίων σαράντα χρόνων συχνότατα μάλιστα  επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα ζήλο. Ας θυμηθούμε την επιχείρηση εφαρμογής της αποκαλούμενης Αξιολόγησης, των πειθαρχικών διώξεων εκπαιδευτικών, την πολιτική συγχωνεύσεων  τμημάτων και σχολείων, τον εξοβελισμό των νηπίων β΄ ηλικίας από την προσχολική αγωγή, την επιβολή κλίματος  εκφοβισμού και τρομοκρατίας.

Αποτέλεσμα η  εξυπηρέτηση στο μέγιστο βαθμό της  κυβερνητικής  πολιτικής που οδήγησε στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς, τα σχολεία σε τραγική υπολειτουργία , τους μαθητές και τα νήπια στην απομόρφωση.

Συγκεκριμένα τα στελέχη της Διοίκησης  που είχαν οριστεί την περίοδο των προηγούμενων κυβερνήσεων έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στην υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής με:

  1. Συγχωνεύσεις σχολείων
  2. Συγχωνεύσεις τμημάτων και κατάχρηση του 10% στην αύξηση του αριθμού των μαθητών και των νηπίων.
  3. Ηλεκτρονικές προεγγραφές στα Νηπιαγωγεία με αποτέλεσμα δεκάδες άστεγα προνήπια.
  4. Αυθαιρεσίες στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών με απόκρυψή των κενών στα σχολεία , δεκάδες παράνομες αναθέσεις μαθημάτων ειδικοτήτων σε άλλους κλάδους, ανάθεση ετσιθελικά υπερωριών προκειμένου να καλυφθεί η κεντρική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας με τη μη τοποθέτηση αναπληρωτών με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.
  5. Πειθαρχικές διώξεις συναδέλφων με στοχοποίηση συνδικαλιστών αλλά και την αξιοποίηση του Πλαισίου του Νέου Πειθαρχικού Δικαίου για την επιβολή κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας.
  6. Συμμετοχή στα σεμινάρια «της ντροπής  » της επιμόρφωσης αξιολογητών
  7. Άσκηση πιεσεων και εκφοβισμού για την υλοποίηση της Αυτοαξιολόγησης – Αξιολόγησης με ωμές παρεμβάσεις και απειλές προς τους συναδέλφους.
  8. Ωμή παρέμβαση στα δρώμενα του συνδικαλισμού με τη δημιουργία και στήριξη εργοδοτικής  συνδικαλιστικής παράταξης, της ΑΚΣΥΑ-ΠΑΣΚ στους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. της Β΄ Αθήνας.

Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με τις πρώτες μετεκλογικές εξαγγελίες της  δεσμεύτηκε για τη στροφή της Πολιτείας σε ένα σχολείο δημοκρατικό με νέο παιδαγωγικό περιεχόμενο και με σεβασμό  στο έργο και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Επίσης σε μετεκλογικές δηλώσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΠΑΙΘ ανέφεραν ότι η επιλογή των νέων Διευθυντών των σχολικών μονάδων θα πραγματοποιηθεί από τους Συλλόγους Διδασκόντων των οποίων οι αρμοδιότητες και ο ρόλος  θα αναβαθμιστεί.

Οφείλουν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Αν φανούν ασυνεπείς θα μας βρουν μπροστά τους. Το κίνημα των εκπαιδευτικών δεν εφησυχάζει, αλλά αναπτύσσεται  διεκδικώντας τα δικαιώματά μας  μέσα από μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες.

Απαιτούμε την οριστική απομάκρυνση και την  επιστροφή στα σχολεία των στελεχών εκπαίδευσης  που έχουν  ταυτιστεί με τη διάλυση του δημόσιου σχολείου, τις συγχωνεύσεις, το πειθαρχικό άδικο αλλά και την λεγόμενη “αξιολόγηση”. Δεν μπορεί πλέον να «κοσμούν» τις διοικητικές θέσεις.

Δηλώνουμε παρόντες να μην επιτρέψουμε να δικαιωθεί η τακτική πολιτικής επιβίωσης με τη μορφή των ελιγμών, της όψιμης «αγωνιστικής υστερίας»  και των θεαματικών κυβιστήσεων που υιοθετούν στελέχη της Εκπαίδευσης.

 

Last modified: 12 Μαρτίου 2015

Close