Written by 14:42 Ανακοινώσεις, ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Σχετικά με την κατάθεση ψηφίσματος του Συλλόγου “Ο Περικλής” στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Παρασκευής

 

Αποτέλεσμα εικόνας για αγια παρασκευη δημαρχείο

        ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

        ΣΥΛΛΟΓΟΥ “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ”

                          

                                     

 

 

Κατάθεση ψηφίσματος του Συλλόγου μας «Ο Περικλής»  για το προσφυγικό  στο    Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής»

 

Συναδέλφισσες, οι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας «Ο Περικλής»  είχε αποφασίσει  να καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής ψήφισμα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα και την ένταξη των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σχολείο.

Το ψήφισμα που κατέθεσε ο Σύλλογος μας «Ο Περικλής» είχε εγκριθεί ομόφωνα από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Στη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής  που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Μάη τοποθετήθηκε για το ζήτημα αυτό ως εκπρόσωπος του συλλόγου μας ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλος της «Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση» Νίκος Παπασπύρου.

 Παραθέτουμε παρακάτω το ψήφισμα του Συλλόγου μας.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η πλειοψηφούσα παράταξη, δια του Δημάρχου, τοποθετήθηκε λέγοντας ότι θα μπορούσε να δεχτεί το ψήφισμα εφόσον αφαιρούνταν δύο αποσπάσματα του κειμένου:

  1. Η παράγραφος που αναδεικνύει τις ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τα τραγικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο προσφυγικό ζήτημα.
  2. Η παράγραφος που εστιάζει στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών φροντίδας των προσφύγων με την ανάθεσή τους σε ΜΚΟ έργο που έπρεπε να αναλαμβάνουν το κράτος και οι Δήμοι.

Διαπιστώνουμε, δυστυχώς, ότι η πλειοψηφούσα παράταξη στο Δήμο Αγ. Παρασκευής προτιμά να συγκαλύπτει τις ευθύνες της κυβέρνησης  παρά να στηρίζει τους πολύπαθους πρόσφυγες. Αλγεινή εντύπωση βέβαια προκαλεί  το γεγονός ότι τάσσονται υπέρ της εκχώρησης δομών  αλληλεγγύης από το κράτος και τους δήμους σε ιδιώτες μέσω των ΜΚΟ, που πολλές φορές συνοδεύεται από κατασπατάληση χρήματος χωρίς να παράγεται και έργο.  Ταυτόχρονα μετατρέπονται σε ομήρους εκατοντάδες εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα.»

Τελικά οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης  μετά από πρόταση του Δημάρχου ψήφισαν αποχή!

Πρέπει να αναφέρουμε ότι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας  παράταξης, «Νίκη των Πολιτών»,  δεν ακολούθησαν αυτή τη στάση και υιοθέτησαν το ψήφισμα. Πρόκειται για τους δημοτικούς συμβούλους: Πετσατώδη Ελισάβετ και Κολώνια Χρύσα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»,  «Συμμαχία Ευθύνης» και «Αγία Παρασκευή μια γενιά μπροστά» με επικεφαλής αντίστοιχα τους  Ζορμπά Βασίλη, Γιαννακόπουλο  Βασίλη και Μουστογιάννη  Αλέξανδρο ψήφισαν λευκό, χωρίς ουσιαστικά να τεκμηριώσουν τη στάση τους αυτή.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γκιζιώτης Ανδρέας και Ανδρίτσος Θάνος, επικεφαλής αντίστοιχα  των παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Φυσάει κόντρα στην Αγία Παρασκευή» υπερψήφισαν το ψήφισμα.

Αναφέρουμε  ότι επίσης  υιοθέτησαν το ψήφισμα οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι,  ο Λογοθέτης Γιάννης που είναι  συνάδελφος μας  και η Ρεμπούτσικα Μαρία.

Συμπερασματικά το ψήφισμα δεν υιοθετήθηκε  από το Δήμο της Αγίας Παρασκευής  με ευθύνη των δημοτικών παρατάξεων που είτε δήλωσαν αποχή, είτε ψήφισαν λευκό.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και το κάθε Δημοτικό Σύμβουλο χωριστά, που κράτησε τέτοια θέση, να επανεξετάσουν τη στάση τους,  που χτυπά πρώτιστα την ομαλή ένταξη των προσφύγων στην πόλη μας, αλλά και βρίσκεται σε αντίθεση με το μεγαλύτερο σωματείο εργαζομένων στο δήμο της Αγίας Παρασκευής και με όλο τον κλάδο των εκπαιδευτικών.

Καλούμε να προχωρήσουν σε έμπρακτες δράσεις  αλληλεγγύης στο Δήμο της Αγίας Παρασκευής,  στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, τους πρόσφυγες, αλλά και να συμβάλλουν  με κοινές δράσεις στην ομαλή ένταξη τους στην κοινωνία και στα σχολεία μας.

 

Συναδέλφισσες, οι

Όπως γνωρίζετε από προηγούμενη ανακοίνωση μας, ως «Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση» είχαμε καταγγείλει τη στοχοποίηση συναδέλφων μελών του Συλλόγου μας, και συναδέλφισσας  μέλους της παράταξης μας από χρυσαυγίτικης- φασιστικής αντίληψης  ιστοσελίδα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας στην τελευταία του συνεδρίαση συζήτησε το θέμα και κρίνει ότι είναι ιδιαίτερα σοβαρό και για το λόγο αυτό ενημέρωσε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.. Δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει άμεσα ανακοίνωση από τον Σύλλογο μας.

 

Αγ.-56-Καλοδεχούμενοι-οι-πρόσφυγες-στη-γειτονιά-μας

 

Last modified: 12 Μαΐου 2017

Close