Written by 04:39 Παλότερες Παρατάξεις, ΡΩΓΜΗ στο «Αδιέξοδο..»

ΡΩΓΜΗ: Επιστολή προς τους συναδέλφους για τις εκλογές του Συλλόγου “Ο Περικλής”

rogmi

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δύο λόγια για τη διαδικασία της φετινής συνέλευσης και των εκλογών στον σύλλογό μας. Η συνέλευσή μας πραγματοποιήθηκε σε μία δύσκολη πολιτικά περίοδο συνολικά για τον κόσμο των εργαζόμενων. Η πρωτοδεύτερη «αριστερή» κυβέρνηση με συνεχώς νέα μέτρα ολοκληρώνει την επίθεση στους εργαζόμενους, διαλύει δημόσια υγεία και παιδεία, ξεπουλάει δημόσια αγαθά (βλέπε ακίνητα και ΤΑΙΠΕΔ, φυσικούς πόρους-βλέπε νερό κ.α.), πάντα σύμφωνα με τις υποδείξεις των  δανειστών του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Η συμμετοχή στη συνέλευση δεν ήταν αυτή που απαιτεί η πολιτική συγκυρία. Όπως  χαρακτηριστικά ανέφερε ένας συνάδελφος “αυτό που βλέπεις είναι σκυθρωπά πρόσωπα”. Τοποθετήθηκαν υποψήφιοι από τις παρατάξεις, εκτός από τους εκπροσώπους της ΑΚΣΥΑ-ΔΗΣΥ και  λίγα μέλη του συλλόγου μας.

Η δική μας τοποθέτηση ανέδειξε τη ανάγκη δραστηριοποίησης όλων των μελών του συλλόγου για τα θέματα που αφορούν τον κλάδο μας σε επίπεδο διεύθυνσης και συνολικά, αλλά και όσα αγγίζουν την κοινωνία: τη φτώχεια, το προσφυγικό, τη φασιστοποίηση, την αδράνεια.

 

Το αποτέλεσμα των εκλογών διαμορφώθηκε ως εξής:

Ψηφίσαντες: 824,   Έγκυρα 749, Έλαβαν:

ΔΑΚΕ 255 3 έδρες
Διέξοδος η Αγωνιστική Συσπείρωση 143 2 έδρες
ΑΚΣΥΑ – ΔΗ.ΣΥ. 125 1 έδρα
ΡΩΓΜΗ στο “Αδιέξοδο..” 102 1 έδρα
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών – ΠΑΜΕ 100    –    
Πυξίδα 24  –

 

Η άνοδος της ΔΑΚΕ στην πρώτη θέση από άποψη ψήφων οφείλεται στην κινηματική νηνεμία και απογοήτευση του εκλογικού σώματος. Το αποτέλεσμα είναι ένας μικρός καθρέφτης του συντηρητισμού και της ακροδεξιάς ρητορικής και πρακτικής που επικρατεί στην κοινωνία.

Το αποτέλεσμα επηρέασε και η αυτοδιάλυση της Εκπαιδευτικής Συσπείρωσης, για την οποία την ευθύνη φέρουν όσοι δεν σεβάστηκαν τις δημοκρατικές διαδικασίες και δεν λειτούργησαν συντροφικά και συλλογικά. Και αυτοί σίγουρα δεν βρίσκονται ανάμεσά μας.

Από άποψη ψήφων – εάν συνυπολογίσουμε το άθροισμα των τριών συνδυασμών που προήλθαν από την Εκπαιδευτική Συσπείρωση- είναι δεδομένο ότι θα υπερέβαινε το εκλογικό αποτέλεσμα της ΔΑΚΕ.

Όχι ότι έχουμε εκλογικές αυταπάτες, καθώς γνωρίζουμε καλά ότι οι μικρές και μεγάλες αλλαγές, οι μικρές και μεγάλες ανατροπές, και τα κινήματα για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας εδράζονται στην ίδια τη βάση των εργαζόμενων.

Επανήλθαν στο προσκήνιο παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΑΚΣΥΑ-ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ) που φέρουν την ευθύνη για την απαξίωση του συνδικαλισμού. Ο παρατάξεις αυτές ήταν απούσες από κάθε κινηματική δράση του συλλόγου μας, πιστές στη λειτουργία της ανάθεσης και του ρουσφετολογικού «συστήματος».

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι ο αντιδραστικός εκλογικός νόμος για τα σωματεία δεν εφαρμόζει την απλή αναλογική, με αποτέλεσμα να παίρνουν έδρες με 46 και 36 ψήφους περίσσευμα (το μέτρο ήταν 35,5) και μένουν έξω ομάδες με 100 ψήφους, όπως η περίπτωση του ΠΑΜΕ.

Τέλος, όλοι μας, κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφος, φέρουμε ευθύνη για τη μη συμμετοχή μας στη διαμόρφωση τόσο των αποφάσεων όσων και των δράσεων του συλλόγου μας.

Ιδιαίτερα στη  

Στη συνέλευσή μας ψηφίστηκε πρόγραμμα δράσης συνδιαμορφωμένο από την  Ρωγμή στο «Αδιέξοδο…» και την Διέξοδο – Η Αγωνιστική Συσπείρωση.

Επίσης υπερψηφίστηκαν:

  • Ψήφισμα συμπαράστασης για τη συνάδελφο Ελισάβετ Παπαδοπούλου
  • Ψήφισμα για πρόσφυγες
  • Ψήφισμα για σχολεία  ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα)
  • Ψήφισμα για Ειδική  Αγωγή

 

Η Συνέλευση τελείωσε αλλά αυτό που παραμένει ζητούμενο και για το οποίο οφείλουμε να παλέψουμε είναι η ενεργή συμμετοχή όλων μας στον σύλλογο, σε αποφάσεις και κυρίως σε δράσεις.

 

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την στήριξη σας. Θα είμαστε εκεί, όλοι μαζί στον δρόμο, στην  καθημερινή σχολική πραγματικότητα,  να παλέψουμε μαζί για ένα σύλλογο δυνατό και μαχητικό.

 

ΙΣΧΥΡΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ

ΡΩΓΜΗ στο “Αδιέξοδο…”

123456

Last modified: 10 Οκτωβρίου 2022

Close