Written by 20:53 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ΠΕΡΙΚΛΗ” ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/7ΣΤΙΣ 10.30 πμ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ

100_5198

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr
Αγ. Παρασκευή,  13 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ. 136

Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας, ΔΟΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/7 ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ

Η συναδέλφισσα Ελισάβετ Παπαδοπούλου αιρετός Εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και Πρόεδρος του Συλλόγου Μολάων «Γ. Ρίτσος».με απόφαση της  πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία.

Η συναδέλφισσα μας διώκεται διότι  ως πρόεδρος και αιρετός, υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη Διοίκηση καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κ.λπ.).

Η απόφαση να τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία τώρα, ενώ έχουν περάσει 5 μήνες από την παραπομπή της στο πειθαρχικό συμβούλιο και λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης του πειθαρχικού, βαραίνει ολόκληρη την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Πρόκειται ουσιαστικά για  πολιτική πράξη αυταρχισμού και ποινικοπoίησης  της συνδικαλιστικής της δράσης και της άσκησης των καθηκόντων της με τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού.

Η δίωξη αυτή έρχεται να προστεθεί στη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί ενάντια σε κάθε εκπαιδευτικό που τολμά να υψώσει το ανάστημά του απέναντι  στις αντι-εκπαιδευτικές επιλογές του Υπουργείου Παιδείας και της κυβερνητικής πολιτικής. Ουσιαστικά βαπτίζεται παράπτωμα η ίδια η συνδικαλιστική δράση.

Η δίωξη της συναδέλφισσας Ελισάβετ Παπαδοπούλου εντάσσεται στη γενικευμένη προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης  και των αγώνων του κινήματος.

Στόχος της είναι  ο εκφοβισμός , ο εκβιασμός και η υποταγή των εκπαιδευτικών σε μια πολιτική που επιδιώκει την ακύρωση εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ & ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ

ΣΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ  ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου