Written by 15:55 Αποφάσεις Δ.Σ.

Ψήφισμα Διοικητικού Συμβουλίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2009

Αρ. Πρωτ.: 4

Προς:
Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε.
μέλη του Συλλόγου μας

Κοιν. ΔΟΕ

Θέμα 1οΨήφισμα Διοικητικού Συμβουλίου

Συνάδελφοι,

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Περικλής» καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση με καυστικό οξύ που δέχτηκε το βράδυ της Δευτέρας 22/12 έξω από το σπίτι της στα Άνω Πετράλωνα η Κωνσταντίνα Κούνεβα, γραμματέας του Παναττικού Σωματείου Καθαριστών-Καθαριστριών και Οικιακών Βοηθών, από τους μπράβους εργολάβων σαν τιμωρία για τη δράση της ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα και το σωματείο της έχουν καταγγείλει πολλές φορές τη δουλεμπορική συμπεριφορά των εργοδοτών απέναντι στους εργαζομένους. Η ίδια η εταιρεία στην οποία δούλευε η Κούνεβα, όπως έχει καταγγελθεί, καταπατούσε συστηματικά τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων της.

Η επίθεση ενάντια στην Κωνσταντίνα Κούνεβα αποτελεί μέρος μιας συνολικής επίθεσης απέναντι σε οποιονδήποτε εργαζόμενο, μαθητή ή φοιτητή που τολμά με αξιοπρέπεια να σηκώσει κεφάλι απέναντι σε κάθε μορφής αυθαιρεσία.

Για την κατάσταση αυτή μεγάλες ευθύνες φέρνει το Υπουργείο Απασχόλησης για τους πλημμελείς έως ανύπαρκτους ελέγχους στους χώρους εργασίας, παρά τις καταγγελίες των εργαζομένων. Η στάση αυτή του Υπουργείου είναι συνέχεια της πολιτικής των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών που απροκάλυπτα ενισχύουν τα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος των δικαιωμάτων και της αξιοπρεπούς απασχόλησης και αμοιβής των εργαζομένων.

Ως εργαζόμενοι αλλά και ως δάσκαλοι, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον προσωπικό αγώνα που δίνει αυτή τη στιγμή η Κωνσταντίνα αλλά και στον αγώνα που δίνουν η ίδια και οι συνάδελφοί της στον εργασιακό τους χώρο.

Ζητάμε να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί. Παλεύουμε ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, για σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Χαλάνδρι 9 Δεκεμβρίου 2008

yp_four_geor