Written by 19:52 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Πρωτοβουλία Συλλόγου Περικλής συνάντηση εκπ/κών σωματείων”Ένα σχολείο για το Κομπάνι”

 

koba

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr 
  Αγ. Παρασκευή, 26  Απριλίου  2015
Αρ. Πρωτ. 74Προς: Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕΤους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας  

ΘΕΜΑ: Συνάντηση εκπαιδευτικών σωματείων για τη δράση αλληλεγγύης 

“Ένα σχολείο για το Κομπάνι”, Τετάρτη 29/4 ώρα 7μ.μ. στη ΔΟΕ

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης δράσης της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης που διοργανώθηκε από  συλλόγους  εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ για τους Κούρδους πρόσφυγες της Ν. Συρίας με τη συγκέντρωση και αποστολή υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας στους καταυλισμούς του Σουρούτς  η καμπάνια αλληλεγγύης συνεχίζεται. 

Για να συμβάλλουμε στο ξαναχτίσιμο της πόλης του Κομπάνι , οι εκπαιδευτικοί μαζί με άλλα εργατικά σωματεία και συλλογικότητες, συμβάλλοντας με διεθνιστική αλληλεγγύη, ξεκινήσαμε μια μεγάλη αυτοτελή οικονομική καμπάνια αλληλεγγύης για το χτίσιμο του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ στο ΚΟΜΠΑΝΙ    για να δουν τα παιδιά από το Κομπάνι να ξαναχτίζεται στον τόπο τους ένα σχολείο!

Ο σύλλογός μας καλεί τους συλλόγους  εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ που συμμετείχαν στην πρώτη δράση αλληλεγγύης αλλά και όλα τα υπόλοιπα σωματεία εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. σε κοινή συνάντηση  την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, ώρα 7μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ προκειμένου να σχεδιάσουμε και να δρομολογήσουμε  τη διοργάνωση της δράσης  “Ένα σχολείο για το Κομπάνι”.

                                              

                                          Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

 Η Πρόεδρος                                                    Η Γεν. Γραμματέας                              

                                       

     Μαρία Κολόζη                                        Άννα Μάγια Σταυροπούλου

 

Χτίζουμε 

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ στο ΚΟΜΠΑΝΙ!

 

Στα τέλη του Φλεβάρη μια αποστολή εκπαιδευτικών από Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. και ΕΛΜΕ, επισκέφτηκαν την περιοχή του Σουρούτς, στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, παραδίδοντας ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες από το Κομπάνι (Ροζάβα-Δυτ. Συρία).

Στο Σουρούτς υπάρχουν αρκετοί καταυλισμοί που φιλοξενούν κυρίως παιδιά,  ηλικιωμένους και ηλικιωμένες. Όλοι οι καταυλισμοί λειτουργούν μέσα από το δίκτυο αλληλεγγύης του τοπικού πληθυσμού των Κούρδων της Τουρκίας και με τη στήριξη συλλογικοτήτων και οργανώσεων που δραστηριοποιούνται εκεί. Είναι εντυπωσιακό ότι σε κάθε καταυλισμό υπάρχει σχολείο, πολιτιστικό κέντρο και κέντρο γυναικών. Η εκπαίδευση έχει για αυτούς πρωταρχικό ρόλο, γιατί θεωρούν ότι μόνο έτσι οι άνθρωποι θα γίνουν ικανοί να μην τους εκμεταλλεύονται, θα μορφωθούν και θα αποκτήσουν κοινωνική συνείδηση. Παλεύουν να διατηρήσουν την κουλτούρα  και τον πολιτισμό τους και για πρώτη φορά διδάσκονται στα σχολεία τη μητρική τους γλώσσα.

Τα σχολεία των προσφύγων λειτουργούν μέσα σε αντίσκηνα, με ό,τι υλικά συγκέντρωσε ο ντόπιος πληθυσμός. Είναι ωστόσο γεμάτα με τα χαμόγελα και τη θέληση των παιδιών για μάθηση, γεμάτα με την πίστη των παιδιών ότι θα επιστρέψουν στο Κομπάνι, με την πίστη στη νίκη του αγώνα απέναντι στο φασισμό και τη βαρβαρότητα των ISIS.

Σιγά σιγά οι πρόσφυγες επιστρέφουν στο Κομπάνι και προσπαθούν να ξαναχτίσουν την πόλη τους, τις δομές, τα σχολεία τους. Κουβαλούν μαζί τους κυρίως τη θέληση και τη βεβαιότητα ότι θα ξαναχτίσουν τη ζωή τους σε συνθήκες ελευθερίας και ισότητας (ανεξάρτητα από φυλή, φύλο και θρήσκευμα), χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Την κοινωνία που είχαν αρχίσει να χτίζουν πριν από την εισβολή των ισλαμοφασιστών

 

Η μαχόμενη εκπαίδευση ήταν πάντα στο πλάι όσων “άναβαν φωτιές” για να διώξουν το σκοτάδι του φασισμού, της βίας και των πολέμων, έχει δείξει αλληλεγγύη στους αγώνες των λαών για γη και ελευθερία και θα το κάνει για μια φορά ακόμα.

Για να συμβάλλουμε στο ξαναχτίσιμο της πόλης, οι εκπαιδευτικοί μαζί με άλλα εργατικά σωματεία και συλλογικότητες, συμβάλλοντας με διεθνιστική αλληλεγγύη, ξεκινήσαμε μια μεγάλη καμπάνια  για να δουν τα παιδιά από το Κομπάνι να χτίζεται στον τόπο τους ένα σχολείο! Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ από όλη την Ελλάδα καθώς και σωματεία από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και όποιες συλλογικότητες ενδιαφέρονται, να συμβάλλουν σε μια μεγάλη αυτοτελή οικονομική καμπάνια αλληλεγγύης για το χτίσιμο του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ στο ΚΟΜΠΑΝΙ!

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν απευθείας στο Κομπάνι, σε συνεργασία με το σωματείο εκπαιδευτικών της Τουρκίας, Egitim Sen και την Eπιτροπή για τη Ροζάβα-Rojava Dernegi.

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Σύλλογοι Εκπ/κών Π.Ε.: Αθήνας “Αριστοτέλης”, Α. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Νίκαιας Πειραιά, “Περικλής”, Αμαρουσίου, Κερατσινίου-Περάματος “Ν. Πλουμπίδης”, Ανατ. Αττικής “Κ. Σωτηρίου”, Λαγκαδά, Β΄ Θεσ/νίκης “Μ. Αλέξανδρος”, Αιγάλεω, Γ΄ Θεσ/νίκης “Πλάτων”, Δυτικής Αττικής, Μολάων “Γ. Ρίτσος”

ΕΛΜΕ: Ε΄ Αθήνας, Α. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Γ΄ Θεσ/νίκης, Πάρου-Αντίπαρου

Εργατ. Σωματεία: Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Θεσ/νίκης, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Αθήνας, ΠΑ.Σ.Ε. ΟΤΕ Λέσβου

Συλλογικότητες: Εργατική Λέσχη Λέσβου, Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, Σύλλογος Γονέων Δημ. Σχολείου Σαρωνίδας, Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Πρωτοβουλία Γυναικών σε Δράση Έδεσσας, Εργατική Λέσχη Βόλου,

 

Last modified: 26 Απριλίου 2015

Close