Written by 23:22 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

info@syllogosperiklis.gr
  Αγ. Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου  2016
Αρ. Πρωτ.:116Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου     μας

Θέμα : Πρόταση προς τους Συλλόγους Διδασκόντων των Νηπιαγωγείων .

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας , με βάση την απόφασή του σχετικά με τον Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Νηπιαγωγείο και την αντιδραστική τομή που αυτός επιφέρει στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο και την Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση έχει ήδη  καλέσει τις συναδέλφισσες  νηπιαγωγούς μέλη του:

• Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων να προχωρήσουν σε δημιουργία αμιγών τμημάτων κλασικού και ολοήμερου προγράμματος με βάση την επιλογή των γονέων
  • Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων να αναθέσουν το ολοήμερο τμήμα με εναλλαγή στο ωράριο της πρωινής και της απογευματινής βάρδιας στους εκπαιδευτικούς του ολοήμερου τμήματος και τους παρέχει  πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογός μας και η ΔΟΕ εξέδωσαν ανακοίνωση και  σχέδιο πρακτικού κατανομής τμημάτων, και εφημεριών και ορισμού Νηπιαγωγών που διδάσκουν στα τμήματα».

Όπως αναφέρεται στο πρακτικό, τα τμήματα είναι ήδη συγκροτημένα και τα παιδιά κατανεμημένα σύμφωνα με τις εγγραφές του Ιουνίου (δηλαδή πρωινής λειτουργίας και ολοήμερης λειτουργίας ) και οι αναθέσεις τους θα γίνουν με τον ήδη γνωστό τρόπο (εναλλαγή) από το Σύλλογο Διδασκόντων.

Είναι πολύ σημαντικό να δηλώσουμε μαζικά και σε συνεργασία με τους Συλλόγους μας και την Ομοσπονδία μας  την αντίθεση μας στο νέο ενιαίο τύπο Νηπιαγωγείου, (Απόφαση της 85ης  Γ.Σ. του κλάδου ) το μνημονιακό Νηπιαγωγείο, το οποίο τεχνηέντως καταργεί τον ενιαίο και συνεχή χαρακτήρα του Ολοήμερου προγράμματος και το χωρίζει σε βασικού και προαιρετικού τύπου.

Αυτή η μεθόδευση σε πρώτη φάση υποβαθμίζει τον παιδαγωγικό χαρακτήρα της δεύτερης βάρδιας και γενικά τη λειτουργία του δημόσιου Νηπιαγωγείου και  στερεί από τα παιδιά, ειδικά των μη προνομιούχων κοινωνικών στρωμάτων, την κάλυψη μιας ιδιαίτερης ανάγκης την εποχής της κρίσης, την ανάγκη για  κοινωνικό ποιοτικό Δημόσιο  σχολείο. Παράλληλα δρομολογείται με αυτόν τον τρόπο  η οριστική κατάργηση του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου και η  στελέχωσή του αποκλειστικά  με μόνιμους Νηπιαγωγούς, ανοίγοντας το δρόμο της ωρομισθίας στο Νηπιαγωγείο ή και ακόμη της μεταφοράς της λειτουργίας του σε Δήμους ή ΚΔΑΠ.

Οργανώνουμε τη δράση μας  σύμφωνα με τα ακόλουθα βήματα:

1. Συμπληρώνουμε το Πρακτικό σύμφωνα με το πρότυπο της ΔΟΕ ή με αυτό που αποφάσισε ο Σύλλογος μας.
  2. Συμπληρώνουμε το ωρολόγιο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου τοποθετώντας το ένα όνομα εκ των εναλλασσόμενων Νηπιαγωγών στο πρώτο 5ωρο και το δεύτερο όνομα στο τελευταίο 5ωρο για το τμήμα ολοήμερης λειτουργίας.

Επισυνάπτουμε σχέδιο ωρολογίου προγράμματος

3.Οι σύλλογοι διδασκόντων προχωρούν  στην κατανομή τμημάτων μόνον εφόσον έχει τοποθετηθεί  ο απαιτούμενος αριθμός νηπιαγωγών για τη λειτουργί του Νηπιαγωγείου. Σε αντίθετη περίπτωση συντάσσουμε πρακτικό δηλώνοντας την έλλειψη και την αδυναμία κατανομής κι ενημερώνουμε σχετικά τους γονείς.

4.Την ημέρα του αγιασμού πραγματοποιούμε ενημερωση των γονέων για τα ζητήματα που απασχολούν το Δημόσιο Νηπιαγωγείο σήμερα και για ταεπιπλέον προβληματα του Νηπιαγωγείου μας όπου αυτά υπάρχουν.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας  καλεί τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς να καταθέσουμε μαζικά και με παράσταση διαμαρτυρίας τα πρακτικά και τα ωρολόγια προγράμματα στα Γραφεία των  Σχολικών Συμβούλων απαιτώντας τη θεώρησή τους σε ημερομηνίες που θα ορισθούν και θα ανακοινωθούν  άμεσα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Νηπιαγωγείο  και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Απαντάμε δυναμικά στην πολιτική διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας.

Απαιτούμε απόσυρση  των νέων Υπουργικών Αποφάσεων για τη θεσμοθέτηση του Ενιάιου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου και τον ορισμό του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών, οι οποίες  λειτουργούν  στην κατέυθυνση της πλήρους αποδόμησης του Δημόσιου Νηπιαγωγείου και της  καταστροφικής απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων των νηπιαγωγών.

Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη απεργία στις 15 Σεπτεμβρίου
Ξεκινάμε  τη νέα χρονιά όπως αξίζει σε νηπιαγωγούς, συσπειρωμένες και αποφασισμένες να διεκδικήσουμε αυτά που είναι οι πραγματικές μας ανάγκες.

Με κριτήριο μας τις ανάγκες των παιδιών και των εκπαιδευτικών αγωνιζόμαστε μαχητικά κι αποφασιστικά!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέας

Άννα Μάγια Σταυροπούλου                    Γεωργία Γιανναρά

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ