Written by 08:06 Εκπ/κή Συσπείρωση

Πρόταση των Παρεμβάσεων για την αντίδραση μας απέναντι στον αυταρχικό κατήφορο του υπουργείου Παιδείας με τη νέα εγκύκλιο για την αυτοαξιολόγηση

ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του υπουργείου παιδείας και η νέα «επιστράτευση» των εκπαιδευτικών δε θα περάσει !!

Έπεσαν οι μάσκες και φάνηκε το στυγνό πρόσωπο της αξιολόγησης !

Οι αξιολογητές ξανάρχονται ! Όλοι στον αγώνα !

Η πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και οι λοιπές χρυσοπληρωμένες αξιολογικές δυνάμεις με τη νέα «αναγκαστική» εγκύκλιο επιβεβαιώνουν  τη μεγάλη στρατηγικής ήττας που υπέστησαν στον μέχρι τώρα πόλεμο που άνοιξαν εναντίον των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου.

Η επιχείρηση να εμπεδωθεί με όρους συναίνεσης και συνεργασίας, «κουλτούρα αξιολόγησης» στις σχολικές μονάδες, που αποτελούσε και το βασικό στόχο της πολιτικής του υπουργείου μέχρι σήμερα, απέτυχε παταγωδώς, καθώς με σκληρούς αγώνες το εκπαιδευτικό κίνημα όρθωσε ένα ηχηρό ΟΧΙ :

 

–       Με γενικές συνελεύσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

–       Με την ακύρωση των σεμιναρίων αξιολόγησης.

–       Με τη συγκέντρωση 58.650 υπογραφών πανελλαδικά δηλαδή του 93,5% των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας.

–       Με τις εκατοντάδες συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων με αποφάσεις μη συγκρότησης ομάδων εργασίας.

 

Την αναμενόμενη ήττα, προσωπικά ο υπουργός, προσπαθεί να την καλύψει με τον διοικητικό αυταρχισμό και τις δικτατορικές μεθοδεύσεις της υποχρεωτικότητας και των πειθαρχικών απειλών.

Συνάδελφοι/ισσες η σημερινή εξέλιξη είναι πολύ ανησυχητική, γιατί δείχνει καθαρά  πως όσο αντιλαμβάνονται την ήττα τους και την απομόνωσή τους από την κοινωνία, τόσο πιο επικίνδυνοι γίνονται. Ο Αρβανιτόπουλος μ’ αυτή την εγκύκλιο οργάνωσε ένα ακόμη πραξικόπημα, βλέποντας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος γι’ αυτόν και την άθλια κυβέρνησή του. Η μνημονιακή – νεοφιλελεύθερη συμμορία σκοτώνει συστηματικά ότι έχει απομείνει ως δημοκρατικό δικαίωμα μέσα στην εκπαίδευση  και ουσιαστικά επιχειρεί να τσακίσει μακροπρόθεσμα τους Συλλόγους Διδασκόντων και την ανεξάρτητη φωνή των εκπαιδευτικών.

Το γεγονός αυτό  δείχνει πως μόνο με το συνολικό αγώνα που θα αμφισβητεί τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής τους και την αποφασιστική πάλη του κόσμου της εργασίας για την ανατροπή των πολιτικών διαχειριστών και όσων επίδοξων επιδιώκουν να εφαρμόσουν ανάλογες πολιτικές μπορεί να υπάρχει ελπίδα.

 

Με το σουγιά στο κόκαλο με το λουρί στο σβέρκο

Η νέα εγκύκλιος του υπουργείου παιδείας αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο της αξιολόγησης. Μπροστά στον κίνδυνο οι αποφάσεις συλλόγων διδασκόντων να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας προχωρά σε μια τρίτη κατά σειρά εγκύκλιο για το ίδιο θέμα (οι προηγούμενες εγκύκλιοι στις 10/12/2013 και στις 6/3/2014)  και απαιτεί από  τους Δ/ντές σχολικών μονάδων να ορίσουν οι ίδιοι τις ομάδες εργασίας μέχρι τις 4-4-14.Μάλιστα ζητά από τους περιφερειακές διευθυντές να αποστείλουν, μέχρι 11-4-2014, στο γραφείο του διευθυντή του υπουργού πίνακα με τα σχολεία στα οποία τυχόν δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση των ομάδων εργασίας.

Ταυτόχρονα, μέσα από το υλικό που παρουσίασε το υπουργείο παιδείας  στα σεμινάρια της ντροπής, αναδεικνύεται το εφιαλτικό τοπίο που προετοιμάζουν για την εκπαίδευση οι εισβολείς αξιολογητές, με τα ερωτηματολόγια αξιολόγησης προς τους γονείς και τους περίφημους 15 δείκτες αξιολόγησης.

 

Να σημάνει συναγερμός σε όλο τον κλάδο !

Σε κάθε σχολείο, σε κάθε Σύλλογο, παντού ! Η μάχη που δίνουμε αφορά τις ζωές μας και την εργασία μας, αφορά το δημόσιο σχολείο και το μέλλον του.

 

 • Να συνεδριάσει άμεσα (Τρίτη 25-3-14) το Δ.Σ. της ΔΟΕ .

 

 • Συντονισμένα και συλλογικά να απαντήσουμε στη νέα «επιστράτευση» των    εκπαιδευτικών, απαιτώντας να πάρει πίσω το υπουργείο τις παράνομες εντολές και τα νέα «αποφασίζουμε και διατάζουμε».

 

 • Να απαιτήσει η ΔΟΕ από τα μέλη της, τους Διευθυντές των σχολείων, να μην προχωρήσουν πριν τις 4-4-14 στη συγκρότηση των ομάδων περιμένοντας τις αποφάσεις του κλάδου και τις μορφές συλλογικής αντίδρασης.

 

 • Να υπερασπιστούμε συλλογικά, εκπαιδευτικοί, διευθυντές τις αποφάσεις των συλλόγων  διδασκόντων και να δηλώσουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν.

 

 • Οι σύλλογοι διδασκόντων που δεν έχουν συνεδριάσει να προχωρήσουν άμεσα στην προβλεπόμενη συνεδρίαση και να πάρουν ομόφωνη απόφαση για τη μη συγκρότηση των «ομάδων εργασίας». Να δείξουμε την κατηγορηματική μας αντίδραση και την απόφαση να μην προχωρήσει η αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση με τη συναίνεση και τη συμμόρφωση των μαχόμενων εκπαιδευτικών.

 

 • Να υπάρξει τώρα συντονισμός με την ΟΛΜΕ και να αποφασιστούν κοινές δράσεις.

 

 • Να συνεδριάσουν όλα τα Δ.Σ. των συλλόγων και να αποφασίσουν τα  μέτρα και τις μορφές μπλοκαρίσματος της αυτοαξιολόγησης.

 

 • Τετάρτη 7 μμ. συντονισμός Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ στα γραφεία της ΔΟΕ

 

 • Απόφαση για απεργία την Παρασκευή 28/3, συγκέντρωση πανελλαδική στο υπουργείο και κατά τόπους συγκεντρώσεις στις υπόλοιπες περιοχές

 

 • Σάββατο, Κυριακή, 29 και 30 Μάρτη, όλοι στο υπουργείο παιδείας ακυρώνουμε τα σεμινάρια της ντροπής. Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη ενάντια στα σεμινάρια των αξιολογικών δυνάμεων και να επιτύχουμε την ακύρωσή τους.

 

 • Δευτέρα 31/3  έως Πέμπτη 3/4,  Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις σ’ όλους τους συλλόγους

 

 • Παρασκευή 4 Απρίλη ολομέλεια προέδρων με αποφάσεις συγκεκριμένες για το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης και την κλιμάκωση του αγώνα.

 

Στην αντιπαράθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα το βέβαιο είναι πως αναγκαία απάντηση είναι ο παρατεταμένος απεργιακός αγώνας που θα αποφασιστεί από τη βάση του κλάδου και θα έχει στόχο να τους υποχρεώσει να πάρουν πίσω όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και τις αυταρχικές αναγκαστικές εγκυκλίους.

 

Απαιτούμε την παραίτηση του υπουργού παιδείας.

 

Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

και το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης

Last modified: 25 Μαρτίου 2014

Close