Written by 22:21 Ανακοινώσεις, ΔΗΣΥ

Πρόταση ΑΚΣΥΑ-ΔΗΣΥ για συγκρότηση προεδρείου στο Δ.Σ.

Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017

Σχετικά με τη διαδικασία συγκρότησης του νέου ΔΣ η παράταξή μας έχει να τονίσει τα εξής:

1. Η παράταξή μας, συνεπής εδώ και πολλά χρόνια στις απόψεις της προτείνει προεδρείο αντιπροσωπευτικό – αναλογικό, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων, ανάλογα με τη δύναμή τους, όπως αυτή καταγράφτηκε στις πρόσφατες εκλογές.
    Υπενθυμίζουμε ότι την άποψη αυτή υπηρετούμε πάγια εδώ και πολλά χρόνια. Αρκεί να σας θυμίσουμε ότι το 1999 – 2000, η τότε ΠΑΣΚ, αν και είχε την απόλυτη πλειοψηφία εδρών στο Διοικητικό Συμβούλιο, εισηγήθηκε το αντιπροσωπευτικό-αναλογικό προεδρείο, πρόταση με την οποία συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας, της Εκπαιδευτικής Συσπείρωσης συμπεριλαμβανομένης.
    Κι αν το 2000 θεωρούσαμε ότι θα πρέπει το ΔΣ να ξεπερνά τις  μικροπαραταξιακές αντιθέσεις και συμφέροντα συσπειρώνοντας το σύνολο των συναδέλφων για την επίλυση των προβλημάτων στα προβλήματα και η κάθε παράταξη να αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης της και να συμβάλλει, στο μέτρο των δυνάμεων της, στην αποτελεσματική λειτουργία του Συλλόγου, τι να πούμε για το σήμερα, που τα προβλήματα είναι πολύ σοβαρότερα και η κρίση των συνδικάτων οξύτερη από ποτέ;
  2. Καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις να συμφωνήσουμε στη συγκρότηση διαπαραταξιακού – αναλογικού προεδρείου από την πρώτη συνεδρίαση, χωρίς συνδικαλιστικό πόκερ με επιπλέον συνεδριάσεις. Τα προβλήματα δεν περιμένουν και οι δραστηριότητες του Συλλόγου πρέπει να δρομολογηθούν με τη στήριξη όλων μας. Εξάλλου, η συγκρότηση του πολιτικού-συνδικαλιστικού πλαισίου δεν υπονομεύεται, το ΔΣ, ανεξάρτητα από την κατανομή των «αξιωμάτων», συνεδριάζει, συζητά, αποφασίζει με πλειοψηφίες και μειοψηφίες.
  3. Δηλώνουμε ότι, σε ό,τι μας αφορά, θα συμβάλουμε στην καλύτερη λειτουργία του Συλλόγου συμβάλλοντας με όλες μας τις δυνάμεις, ανεξαρτήτως αξιωμάτων στο Προεδρείο.

Μπορεί η συγκυριακή αποτύπωση της δύναμής μας στον Περικλή να είναι μικρή, όμως η ιστορία μας και η συμβολή μας στα θετικά (και ασφαλώς στα αρνητικά) του κλάδου μας είναι μεγάλη και δε μας επιτρέπουν να υπολογίζουμε πρωτίστως το παραταξιακό μας όφελος και με βάση αυτό άλλοτε να συμμετέχουμε και άλλοτε να κρυβόμαστε και να πετροβολούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις. Πάντοτε αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Αυτό θα κάνουμε και σήμερα. Εάν υπάρξει παράταξη που θα αποφασίσει να μείνει εκτός προεδρείου, αυτή θα πρέπει να «απολογηθεί» στους συναδέλφους που εκφράστηκαν στις πρόσφατες εκλογές.

Γιαννούλα Μούρκου

Εκλεγμένο μέλος Δ.Σ. Συλλόγου «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Last modified: 6 Δεκεμβρίου 2017