Written by 08:57 ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Προσδιορισμός οργανικών κενών. Tι προτείνει ο Δντής Εκπ/σης Β΄ Αθήνας. Το δούλεμα το έχουν ανάγει σε επιστήμη!

 

         ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

         ΣΥΛΛΟΓΟΥ “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ”

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο Υπουργός Παιδείας, με μια ακόμα αιφνιδιαστική κίνηση, εξέδωσε εγκύκλιο με το χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον» για την άμεση συνεδρίαση των υπηρεσιακών συμβουλίων εντός 48ωρών  όπου ζητάει τον προσδιορισμό της οργανικής σύνθεσης των σχολείων πριν τη διαδικασία των μεταθέσεων.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο και σε απόλυτη εφαρμογή  ο Διευθυντής Π.Ε.  Β΄Αθήνας    κάλεσε  σε έκτακτη συνεδρίαση  τα μέλη του ΠΥΣΠΕ τη Μεγάλη Τετάρτη 12/4 ώρα  1μ.μ. με αποκλειστικό θέμα τον προσδιορισμό της οργανικής σύνθεσης των σχολικών μονάδων, εν όψει των διαδικασιών των μεταθέσεων και των αποσπάσεων.

Ως  πρώτη παρατήρηση  επισημαίνουμε ότι ο Διευθυντής Π.Ε. Β΄Αθήνας  αποδεικνύεται για άλλη μια φορά αναξιόπιστος και ανακόλουθος ως προς τις δεσμεύσεις του απέναντι στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς μέλη του.

Εξηγούμαστε:

Κατά την τελευταία παράσταση διαμαρτυρίας του Δ. Σ. του Συλλόγου μας  στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας όπου μεταξύ άλλων θεμάτων είχαμε θέσει την υποχρέωσή του να δημοσιοποιεί τις αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης,  ο Διευθυντής Εκπαίδευσης μας είχε διαβεβαιώσει ότι στο εξής θα ανταποκρίνεται ως οφείλει στην ενημέρωση των συναδέλφων. Ωστόσο όχι μόνο δεν το έπραξε αλλά διαπιστώνουμε ότι προχωρά ένα βήμα παραπέρα στην τακτική  της εν κρυπτώ λειτουργίας της Διεύθυνσης καθώς  δεν δημοσίευσε στη ιστοσελίδα της Διεύθυνσης ούτε  την πρόσκληση για συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ την Τετάρτη 12 Απριλίου. Ο λόγος είναι προφανής: να αποφύγει με κάθε τρόπο την παρέμβαση του εκπαιδευτικού κινήματος, του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και των συναδέλφων στην για άλλη μια φορά αποτύπωση – παρωδία των οργανικών και λειτουργικών αναγκών των σχολείων και των Νηπιαγωγείων για την επόμενη σχολική χρονιά με στοιχεία της προηγούμενης, δηλαδή της τρέχουσας, όταν μάλιστα δεν έχουν πραγματοποιηθεί ούτε οι εγγραφές για τη σχολική χρονιά 2017-2018.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έχουμε από τον αιρετό εκπρόσωπο στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας Β. Βαρσόπουλο, εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας των μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Απο τα πενταμελές Συμβούλιο απουσίασαν ο αιρετός εκπρόσωπος εκλεγμένος με τη ΔΑΚΕ και το ένα από τα δύο διορισμένα μέλη.  Από τη διαδικασία απείχε, παραμένοντας μόνο ως παρατηρητής,  ο αιρετός εκπρόσωπος εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, συντασσόμενος με την απόφαση της 85ης ΓΣ της ΔΟΕ, που αναφέρει: «...Στο παραπάνω πλαίσιο καλούμε και τους αιρετούς εκπροσώπους μας στα ΠΥΣΠΕ με τη στάση τους να μη νομιμοποιήσουν τον προσδιορισμό των οργανικών κενών με βάση την παράνομη Υ.Α. και τις εγκυκλίους υλοποίησής της.”

Ωστόσο ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας προέβη στη συγκρότηση του σχετικού πίνακα με δική του απόφαση υπακούοντας στην εγκύκλιο που του παρέχει τη δυνατότητα αυτή.  Αρχικά πρέπει να αναφέρουμε ότι ο πίνακας  που κατήρτησε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης περιλαμβάνει λανθασμένα στοιχεία: στη στήλη ‘’οργανικές θέσεις’’ καταγράφονται σύνολα οργανικών θέσεων για κλάδους εκπαιδευτικών (ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ19-20, ΠΕ32) για τους οποίους η σύσταση οργανικών θέσεων παραμένει ζητούμενο.  Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης και η Προΐσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων φαίνεται πως δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν κλάδοι εκπαιδευτικών για τους οποίους δεν έχουν καν  συσταθεί οργανικές θέσεις! Συγχέουν προφανώς τις εκτιμώμενες κατ΄αυτούς λειτουργικές ανάγκες σε εκπαιδευτικούς των κλάδων αυτών,  με τις οργανικές  θέσεις που θα έπρεπε να υπάρχουν!

Ωστόσο παρά την εντυπωσιακή άγνοια και τα επακόλουθά της, ο πίνακας που κατήρτησε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης  φανερώνει την πρόθεσή του να εφαρμόσει  πιστά την αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική. Οι εκτιμήσεις που καταγράφονται δεν ανταποκρίνονται όχι μόνο στις πραγματικές λειτουργικές  ανάγκες των σχολικών μονάδων σε εκπαιδευτικούς αλλά ούτε και στις οργανικές ανάγκες καθώς ένας σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών δεν υπηρετούν  στις οργανικές τους θέσεις. Σύμφωνα με αυτές  δηλώνονται μηδενικά κενά στα περισσότερα ΠΕ ενώ όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων είναι τεράστιες.

Με τον τρόπο αυτό είναι απολύτως φανερό ότι η λειτουργία των σχολικών μονάδων για τη χρονιά 2017-18 κινδυνεύει εξαιρετικά! Ο κίνδυνος να υπάρξουν πιέσεις για συμπτύξεις τμημάτων, αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, μειωμένος αριθμός ολοήμερων τμημάτων για τη νέα χρονιά, και συνεχείς μετακινήσεις εκπαιδευτικών για να καλύπτουν τα κενά, είναι πολύ ορατός!

Ως εκπαιδευτικό κίνημα θεωρούμε ότι πρέπει να κινηθούμε συλλογικά και να ανατρέψουμε τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια που στρέφονται σε βάρος των μαθητών, της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Είναι ΤΩΡΑ επιτακτική η ανάγκη να διεκδικήσουμε μαχητικά και αποφασιστικά το ζήτημα των μαζικών μόνιμων διορισμών δασκάλων, νηπιαγωγών γενικής και ειδικής αγωγής και όλων των ειδικοτήτων. Αυτό αποτελέι και  τη μοναδική προϋπόθεση για να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία και να προστατευτούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών!

Για το εκπαιδευτικό κίνημα οι πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και των εργαζομένων για Ενιαίο 12χρονο Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο με 2χρονη Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση, εκτός των άλλων απαιτούν:

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με μαζικούς διορισμούς σε όλα τα ΠΕ, απόδοση και  ίδρυση όλων των αναγκαίων οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες Γενικής και Ειδικής Αγωγής που εργάζονται σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο.

Συγκεκριμένα:

1.Ένας  δάσκαλος ανά τμήμα  και ένας υπεύθυνος για κάθε 2 τμήματα ολοήμερου

2.Αναλογία 20 μαθητές προς 1 σε Γ’-Στ’ τάξεις, 15 προς 1 σε Νηπιαγωγείο και Α’-Β’ τάξη

3.Σύσταση και απόδοση οργανικών θέσεων σε όλες τις ειδικότητες

4.Ένας δάσκαλος για κάθε τμήμα Υποδοχής (ΖΕΠ)

  5.Ένας εκπαιδευτικός για κάθε Τμήμα Ένταξης και ένας/μία εκπαιδευτικός για κάθε παιδί που χρειάζεται παράλληλη στήριξη    

  6.Επιπλέον οργανικές κάθε ΠΕ για δυνατότητα κάλυψης έκτακτων απουσιών και για την ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στα πρωινά σχολεία

Δείτε την ανακοίνωση του αιρετού Βασίλη Βαρσόπουλου εκλεγμένου από το ψηφοδέλτιο της “Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση” 

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νο 5

του τακτικού αιρετού Β΄ Αθήνας                                                                     

Βασίλη Βαρσόπουλου

και της αναπληρωματικής αιρετού Β΄ Αθήνας

Κατερίνας Δημοπούλου

εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο
ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ                                                        

  13 ΑΠΡΙΛΗ 2017

                                                                                                                                               

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ/ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. Β’ ΑΘΗΝΑΣ (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Ο Υπ. Παιδείας με μια ακόμα αιφνιδιαστική κίνηση εξέδωσε ο ίδιος εγκύκλιο με το χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον» για την άμεση συνεδρίαση των υπηρεσιακών συμβουλίων εντός 48ωρών με σκοπό τον προσδιορισμό της οργανικής σύνθεσης των σχολείων πριν τη διαδικασία των μεταθέσεων. Σ΄ αυτό το πλαίσιο και σε απόλυτη εφαρμογή ο Διευθυντής εκπαίδευσης μας κάλεσε τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου σε έκτακτη συνεδρίαση στη 1 το μεσημέρι.

Δε θέλει συζήτηση ότι η μεθόδευση μοιάζει με αυτήν στα τέλη του Αυγούστου, όταν και πάλι με τα σχολεία κλειστά το υπουργείο προχώρησε στην εφαρμογή της πολιτικής του. Ως αιρετός απείχα από τη διαδικασία σύμφωνα και με την απόφαση της 85ης ΓΣ της ΔΟΕ, που αναφέρει: «...Στο παραπάνω πλαίσιο καλούμε και τους αιρετούς εκπροσώπους μας στα ΠΥΣΠΕ με τη στάση τους να μη νομιμοποιήσουν τον προσδιορισμό των οργανικών κενών με βάση την παράνομη Υ.Α. και τις εγκυκλίους υλοποίησής της.”

Στην ουσία το Υπουργείο με τους πίνακες αυτούς επιδιώκει:

  • να νομιμοποιήσει την απόρριψη των μεταθέσεων-αποσπάσεων, να επιβάλλει μηδενικούς διορισμούς και να διαμορφώσει το έδαφος για τα σχέδια του όσον αφορά: τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα, των ωρολογίων προγραμμάτων και τις αναθέσεις μαθημάτων αλλά και την κατασκευή πλεονασμάτων, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκτός δ/νσης κ.λπ.
  • να δεσμεύσει τα ΠΥΣΠΕ στον τρόπο υπολογισμού των αναγκών, να προσδιορίσει υπεραριθμίες και από την άλλη θέλει να τα χρησιμοποιήσει ως άλλοθι για την παράβαση του θεσμικού πλαισίου για τις μεταθέσεις.
  • να επιβάλει τον υπολογισμό των λειτουργικών αναγκών – από τώρα όταν δεν είναι γνωστές ακόμα ούτε καν οι εγγραφές για την επόμενη χρονιά!!! – στη βάση της απόλυτης εφαρμογής όλων των μέτρων που περικόπτουν δραστικά εκπαιδευτικές ανάγκες και θέσεις εργασίας [βλέπε: Yπ. αποφάσεις για το δημοτικό και για το νηπιαγωγείο, ρυθμίσεις για την ειδική αγωγή – αριθμό μαθητών με βάση τη νέα ρύθμιση, τα ωρολόγια προγράμματα και το my school (αφαίρεση ωρών για ενισχυτική), μη οργανικές θέσεις ειδικοτήτων.]

Ως εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να κινηθούμε συλλογικά και να ανατρέψουμε τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια που στρέφονται σε βάρος των μαθητών, της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

 

Στον πρώτο πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ/ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ενώ στο δεύτερο τα ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ/ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ των σχολείων της Β’ Αθήνας όπως στάλθηκαν για έγκριση στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ …Β΄ΑΘΗΝΑΣ……
ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ/ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΛΑΔΟΣ  ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΑΝΗΚΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ(-) / ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ(+) ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΥΣΠΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ (-) / ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ (+) ΕΚΤΙΜΗΣΗ Δ/ΝΤΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ (-) / ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ (+) ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜMΑΤΑ (-) / ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ (+)
ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ 420 434 14 -8
ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΟΙ 1748 1743 -5 -20
ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 67 67 0 0
ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 143 196 53 0
ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 26 26 0 -8
ΠΕ08 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ 0 0 0 -78
ΠΕ11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 124 205 81 0
ΠΕ16 ΜΟΥΣΙΚΗΣ 72 72 0 0
ΠΕ19-20 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 85 85 0 0
ΠΕ 32 ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2 5 -38 -38

 

 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β΄ΑΘΗΝΑΣ                                                                                     ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ/ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ/ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ                ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ                                                ΣΕ ΣΜΕΑΕ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ/ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ          ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ               ΣΕ ΣΜΕΑΕ ΚΩΦΩΝ/ΤΥΦΛΩΝ
ΚΛΑΔΟΣ  ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΑΝΗΚΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ(-) / ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ(+) ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΥΣΠΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ (-) / ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ (+) ΕΚΤΙΜΗΣΗ Δ/ΝΤΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ (-) / ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ (+) ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜMΑΤΑ (-) / ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ (+) ΚΛΑΔΟΣ  ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΑΝΗΚΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ(-) / ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ(+) ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΥΣΠΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ (-) / ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ (+) ΕΚΤΙΜΗΣΗ Δ/ΝΤΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ (-) / ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ (+) ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜMΑΤΑ (-) / ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ (+)
ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΟΙ 142 144 2 0 ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΟΙ 9 9 0 0
ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ 37 19 -18 -18 ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ 1 1 0 0
ΠΕ11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 4 4 0 0 ΠΕ11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 1 1 0 0
ΠΕ16 ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2 2 0 0  
   

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας: Βασίλης Βαρσόπουλος

Τηλ.: 6976899879

Email: billvarso@yahoo.com

Αναπληρώτρια αιρετός Β΄ Αθήνας: Κατερίνα Δημοπούλου

Τηλ.: 6907040366

ΕMail: katdimo@yahoo.gr

 

 

Last modified: 14 Απριλίου 2017

Close