Written by 18:24 Ανακοινώσεις, ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Πότε ο στρατηγός άνεμος πότε οι κλιματικές αλλαγές. Πώς να γλιτώσει αυτή η χώρα;

 

Αποτέλεσμα εικόνας για μάνδρα πλημμύρες

Διαβάζοντας τις δηλώσεις των μετεωρολόγων, διαπιστώνεις ότι για τις πλημμύρες και για τους θανάτους ανθρώπων στη Μάνδρα και στη Ν. Πέραμο δεν ευθύνονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς το νερό που έπεσε εξ ουρανού στις 2 αυτές περιοχές, δεν δικαιολογούσε τέτοιες καταστροφές και τόσες απώλειες ανθρώπων. Διαβάζοντας επίσης άρθρα και μελέτες ειδικών, διαπιστώνεις ότι οι συγκεκριμένες περιοχές-ειδικά η Μάνδρα-είναι χτισμένες πάνω σε μπαζωμένα ρέματα. Άρα ήταν θέμα χρόνου να συμβεί ό,τι συνέβη. Από τη στιγμή που μπαζώνεις τα ρέματα, που αφήνεις να χτίζονται κτίσματα σε μπαζωμένα ρέματα, που επιτρέπεις να νομιμοποιείς τέτοια κτίσματα προς άγρα ψήφων, που δεν τιμωρείς τα λαδώματα αρμόδιων υπηρεσιών για να κάνουν τα στραβά μάτια, που δεν φροντίζεις μέσα από την εκπαίδευση να αναπτύξουν οι πολίτες σου περιβαλλοντική συνείδηση από μικρή ηλικία, είναι επακόλουθο να χάνονται ανθρώπινες ζωές.
Και κάθε φορά η εκάστοτε κυβέρνηση να το δικαιολογεί με επιχείρημα τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Θυμόμαστε τον Βύρωνα Πολύδωρα που για τις πυρκαγιές και για τις ανθρώπινες απώλειες στην Πελοπόννησο κήρυξε ένοχο τον Στρατηγό Άνεμο καταδικάζοντάς τον.

Έτσι και η σημερινή κυβέρνηση, ακολουθώντας τα βήματα των προκατόχων τους για όσα συνέβησαν στη Μάνδρα και στη Ν. Πέραμο, κήρυξε ένοχες τις κλιματικές αλλαγές και καθάρισαν. Σάμπως μπορεί ο Στρατηγός Άνεμος ή οι κλιματικές αλλαγές να υπερασπιστούν τον εαυτό τους; Σάμπως θα τους κάνουν μήνυση; Άρα καλώς πράττουν.
Όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Σε μια προσπάθεια εξιλέωσης και αποποίησης ευθυνών η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την κυβέρνηση, χτες τα μεσάνυχτα, αποφάσισαν να κλείσουν όλα τα σχολεία της Αττικής λόγω των καιρικών φαινόμενων. Και ας έλεγαν οι μετεωρολόγοι ότι σήμερα τα φαινόμενα θα είναι πιο ήπια σε σχέση με χτες στην Αττική. Ο στόχος προφανής. Ήθελαν να περάσουν στην κοινή γνώμη ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έκτακτες καταστάσεις, οπότε να δικαιολογηθούν και τα όσα έγιναν στη Δυτική Αττική, ότι δεν είναι ευθύνη της πολιτείας αλλά της φύσης. Για αυτό δεν έκλεισαν μόνο τα σχολεία των περιοχών που είχαν πρόβλημα αλλά όλης της Αττικής.
Στα δικαιολογημένα παράπονα για την απόφαση αυτή, στελέχη της περιφέρειας αλλά και της κυβέρνησης, απαντούσαν ότι δεν τρέχει και τίποτα, μιας και οι μαθητές δε θα χάσουν μάθημα, αλλά τη γιορτή του Πολυτεχνείου. Πλήρης απαξίωση δηλαδή της επετείου του Πολυτεχνείου. Και από μια  αριστερή  κυβέρνηση μάλιστα όπως αυτοαποκαλούνται. Μαζί τους σε αυτή τη γραμμή και εκπαιδευτικοί-ανάμεσά τους και συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- που έγραφαν στο διαδίκτυο ότι τα παιδιά και οι γονείς γλίτωσαν την ταλαιπωρία της γιορτής και προέχει η ασφάλειά τους.
Όσο για το επιχείρημα, ότι για τις πολεοδομικές παραβάσεις ευθύνονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., ρωτώ:  Τότε στη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και σε άλλες θέσεις της κρατικής μηχανής, γιατί βρίσκονται στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ;
Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.
Όσο για το ότι η Ελλάδα θρηνεί τα θύματά της θα μου επιτρέψετε να πω ότι τα θύματα τα θρηνούν οι δικοί τους άνθρωποι και κανένας άλλος, καθώς σε αυτή τη χώρα έχουμε μάθει να ασχολούμαστε με τα  του οίκου μας  χωρίς να μας ενδιαφέρει για τους γύρω μας και έχουμε μάθει τα πάντα να τα κρίνουμε ανάλογα την κομματική μας ταυτότητα και το προσωπικό μας συμφέρον. Για αυτό άλλα λέμε όταν το κόμμα μας είναι στην αντιπολίτευση και άλλα όταν είναι στην κυβέρνηση.

Αριστερό Σχήμα Ιλίου Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Χρόνης

Last modified: 18 Νοεμβρίου 2017

Close