Written by 14:34 Slider, Αρχική Σελίδα

Ποιοι πρωτοτύπησαν!(video)

 

Ποιοι ψήφισαν “παρών”, ποιοι απουσίαζαν

Με 251 «ναι» εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την εξουσιοδότηση του υπουργού Οικονομικών 

“Παρών” ψήφισαν

-Π. Λαφαζάνης, ο οποίος έκανε την παρακάτω δήλωση:

Με το «παρών» εξέφρασα τη ριζική και κατηγορηματική μου αντίθεση σε μια «πρόταση» που κινδυνεύει να παρατείνει την κηδεμονία της πατρίδας μου.

Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά δεν στηρίζω ένα πρόγραμμα λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, που αν γίνει δεκτό από τους «θεσμούς» και εφαρμοστεί στην πράξη, θα επιτείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της φτώχειας και της δυστυχίας. Η χώρα θα έχει αύριο, αν όλοι μαζί κάνουμε παρελθόν την ευρω-νεοαποικιοκρατία και η Ελλάδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη, χαράξει – χωρίς νέα μέτρα λιτότητας, με ικανή ρευστότητα και βαθιά διαγραφή του χρέους- μια νέα πορεία προοδευτικής ανασυγκρότησης της παραγωγικής μας βάσης, της οικονομίας και της κοινωνίας.

-Στ. Λεουτσάκος

-Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος

-Σταθάς Ιωάννης και Σκούμα από τη Βοιωτία

-Δημήτρης Στρατούλης

-Ζωή Κωνσταντοπούλου

-Αγλαϊα Κυρίτση


ΔΗΛΩΣΕΙΣ Κωνσταντοπούλου:

Κωνσταντοπούλου: Όλοι κρινόμαστε από τις στάσεις και τις αποφάσεις μας, από τη συνέπειά μας.
Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν θα μπορούσα ποτέ να το ψηφίσω και να το νομιμοποιήσω. Το ίδιο ισχύει για τον πρωθυπουργό. Τιμώ τον πρωθυπουργό και θα τον τιμώ πάντα, για τη στάση του και την επιλογή του. Το ‘όχι’ του λαού μας δεσμεύει όλους. Η κυβέρνηση σήμερα εκβιάζεται για να συναινέσει σε εκείνα που δεν την αντιπροσωπεύουν και δεν της αναλογούν.
Η Γερμανία συμπεριφέρεται σαν να της χρωστάει η ιστορία και ο ελληνικός λαός, προωθώντας μία πολιτική που συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Η Γερμανία απόλαυσε τη μεγαλύτερη διαγραφή χρέους μετά τον Β’ΠΠ. Η Γερμανία δεν έχει καταβάλει μέχρι σήμερα τις οφειλές της προς την Ελλάδα, που υπερβαίνουν το φερόμενο ελληνικό χρέος. Ο ελλ. λαός εμπιστεύτηκε σε αυτή την κυβέρνηση την απαλλαγή του από τα μνημόνια. Η κυβέρνηση δίνει άνιση μάχη σε καθεστώς ασφυξίας και εκβιασμών, σε μία Ευρωπη που χρησιμοποιεί το ευρώ ως μοχλο καταναγκασμού και εξευτελισμού των απείθαρχων λαών


Απουσίαζε η Ραχήλ Μακρή, ο Γιάνης Βαρουφάκης ενώ ΟΧΙ ψήφισε η Ελενα Ψαρρέα και η Ιωάννα Γαϊτάνη


Τους λόγους που δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία στη Βουλή εξηγούν με ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κοδέλας, Βασίλης Κυριακάκης, Ελένη Σωτηρίου και Βασίλης Χατζηλάμπρου:

· Δεν πρόκειται απλά για μια εξουσιοδότηση διαπραγμάτευσης αλλά για τη δέσμευσή μας σε ένα 3ο μνημόνιο, το οποίο συντάσσεται κατ’ απαίτηση των τροϊκανών και θα βυθίσει τη χώρα σε μεγαλύτερα αδιέξοδα.

· Πορευτήκαμε για χρόνια στο αντιμνημονιακό κίνημα, δεσμευτήκαμε σε θέσεις και προγράμματα που είχαν σαφή στόχο την επίλυση των προβλημάτων του λαού και την απελευθέρωση από τα ασφυκτικά νεοφιλελεύθερα προγράμματα επιτήρησης, φτωχοποίησης, εκποίησης δημόσιου πλούτου, γκρεμίσματος κατακτήσεων – κι όχι το αντίθετο. Αγωνιστήκαμε για να σταματήσει η χώρα μας να είναι αποικία χρέους και προτεκτοράτο.

· Δεν μπορούμε λίγες μέρες μετά το ηχηρό «ΟΧΙ» του λαού στο δημοψήφισμα να εγκρίνουμε ως βάση συζήτησης με τους δανειστές αυτό που ο λαός μας κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες εκβιασμού απέρριψε. Μια συμφωνία, δηλαδή, η οποία στην κατάληξη της διαπραγμάτευσης θα είναι μάλλον ακόμα πιο επαχθής. Και, μάλιστα, με διαδικασίες fast track που ευθέως παραπέμπουν στις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

· Μια κυβέρνηση που αναφέρεται στην Αριστερά είναι απαράδεκτο να φορτωθεί ένα 3ο μνημόνιο, να περάσει στην πράξη πολιτικές και μέτρα που ακόμα και οι καθαρόαιμες μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις θα δυσκολεύονταν να προωθήσουν. Έτσι ακυρώνονται εγχειρήματα και ελπίδες και γίνεται φανερό πως δεν λαμβάνονται υπόψη τα ηχηρά «θέλω» του ελληνικού λαού.

· Παρά τη στήριξη που είχε από το λαό η κυβέρνηση, στρατηγικά λάθη και αυταπάτες οδήγησαν σε ένα αδιέξοδο με δύο οδυνηρές επιλογές για την χώρα: αυτή του 3ου μνημονίου και αυτή του Grexitχωρίς να υπάρχει καμία προετοιμασία. Οι προειδοποιήσεις που είχαν διατυπωθεί από την 20ή Φλεβάρη δεν εισακούστηκαν.

· Ο πολίτες δεν θέλουν να ξαναδούν να τους κυβερνά το παλιό πολιτικό σύστημα. Μια τέτοια συμφωνία, όμως, δεν οδηγεί σε σταθεροποίηση της κυβέρνησης αλλά τη φέρνει σε ευθεία αντίθεση με κοινωνικά και λαϊκά στρώματα και με κινήματα που αναπτύχθηκαν.

· Στο βαθμό που ακολουθηθεί μια τέτοια αδιέξοδη και αντιλαϊκή πολιτική –και εφόσον δεν υπάρξουν άλλες εξελίξεις – θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δε μπορούμε ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουμε αυτή την πορεία. Εκλεχτήκαμε με ένα πρόγραμμα, έχουμε δεσμευτεί στο λαό να προωθήσουμε μια αντιμνημονιακή πολιτική, και θεωρούμε πως η πολιτική και η ηθική πρέπει να ξανασυναντηθούν.

· Η επιλογή μας να μην συμμετέχουμε στην αποψινή ψηφοφορία εκφράζει την αντίθεσή μας στη διαδικασία που ακολουθήθηκε και κυρίως δηλώνει με τον πιο σαφή τρόπο την ανάγκη για μια συνολική αλλαγή πορείας.

Ο αγώνας για μια πολιτική οικονομική και κοινωνική διέξοδο συνεχίζεται, χάρη στα μεγάλα αποθέματα ψυχής και γενναιότητας του λαού μας.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας λίγο μετά τις 25 Ιανουαρίου διαβεβαίωνε ότι θα “πρωτοτυπήσει”, βλέποντας το παρακάτω video -που δείχνει πως λειτούργησε- θα διαπιστώσουμε ότι είχε δίκαιο, “πρωτοτύπησε”!:

 

https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/11737914_939925832696500_4041702263801549667_n.jpg?oh=18e8b07bfa5865ca4ad0557fe82a4ccc&oe=5626783B

Last modified: 11 Ιουλίου 2015

Close