Written by 22:38 Slider, Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Περικλής:το ΥΠΑΙΘ με το “κοινωνικό”σχολείο φέρνει και τον πρωταθλητισμό της “ντόπας”

Δείτε την ανακοίνωση του Συλλόγου μας “Ο Περικλής”:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr 
  Αγ. Παρασκευή,  22 Δεκεμβρίου  2014
Αρ. Πρωτ. 11Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας 

  ΘΕΜΑ: Το “κοινωνικό” σχολείο και ο πρωταθλητισμός της “ντόπας”

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

      Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και ενστάσεις σχετικά με το ρόλο του  κοινωνικού σχολείου που προβάλλει  το τελευταίο διάστημα το ΥΠΑΙΘ.  Από τις μέχρι τώρα δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στα πλαίσιά  του κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει  τον επικοινωνιακό  χαρακτήρα και την προσπάθεια προβολής της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου χωρίς όμως να δίνεται βάση  στους συγκεκριμένους τομείς που υποτίθεται ότι  δραστηριοποιείται. Αντίθετα στρέφεται στη σύνδεση  των θεματικών δράσεων με τους στόχους της αγοράς και την εμπορευματοποίησή τους.

 

Ο Σύλλογος μας πληροφορήθηκε ‘ότι στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών    πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για τις αξίες και τα οφέλη του αθλητισμού. Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ :  ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ, Στέλιος Δασκαλάκης, ο σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου, για θέματα σχολικού αθλητισμού, Σάκης Τζαλαλής και ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του ΥΠΑΙΘ, Παντελής Περιβολάρης. 

Αυτό που μας προκαλεί εντύπωση είναι  ότι ανάμεσα στους πρεσβευτές του αθλητισμού οι οποίοι καλούνται να  εμφυσήσουν τις αξίες και τα ιδεώδη  του αθλητισμού ήταν και αθλητές που έχουν τιμωρηθεί για χρήση απαγορευμένων αναβολικών ουσιών. Συγκεκριμένα μιλάμε για την αθλήτρια του στίβου Φανή Χαλκιά που τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό για το λόγο αυτό από όλες τις αθλητικές διοργανώσεις.  Κι όχι μόνο φέρνουν τους ντοπαρισμένους «αθλητές» στα σχολεία και τους πλασάρουν ως παραδείγματα προς μίμηση, αλλά φέρνουν και μια «αθλήτρια» η οποία ακροβατεί ανάμεσα στον εθνικισμό και τον ρατσισμό.

Ρωτάμε το ΥΠΑΙΘ:

Πρώην αθλητές  με αυτό το ιστορικό μπορούν να προβάλλουν τις αξίες του αθλητισμού ή αντίθετα πρέπει να είναι παράδειγμα προς αποφυγή για τα  παιδιά μας ;

Καταγγέλλουμε το ΥΠΑΙΘ για τη συγκεκριμένη  ενέργεια  και  ζητούμε να αναλογιστεί  τις ευθύνες του απέναντι στους μαθητές μας.

Καλούμε άμεσα την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ  να αναγνωρίσει το λάθος της, εκτός εάν στο «κοινωνικό σχολείο» έχει θέση και ο πρωταθλητισμός της «ντόπας»

 

                                                    Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

          Η Πρόεδρος                                                      Η Γεν. Γραμματέας                             

       Μαρία Κολόζη                                                      Άννα Μάγια Σταυροπούλου

 

 

 Δείτε το δελτίο τύπου του ΥΠΑΙΘ:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37

Τ.Κ. – Πόλη: 15180 – Μαρούσι

Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr

E-mail: press@minedu.gov.gr

                                                         

Μαρούσι, 22 Δεκεμβρίου 2014

 

                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εκδήλωση στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών εκδήλωση ενημέρωσης των μαθητών για τις αξίες και τα οφέλη του αθλητισμού, στο πλαίσιο των δράσεων του «Κοινωνικού Σχολείου». Παρόντες ήταν οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2005 και δευτεραθλητές κόσμου του 2006 με την Εθνική ομάδα μπάσκετ, Κώστας Τσαρτσαρής και Δήμος Ντικούδης, η Ολυμπιονίκης του 2004, Φανή Χαλκιά, ο πρωταθλητής Ελλάδας με την ΑΕΚ στο μπάσκετ, Σπύρος Παντελιάδης, ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ, Στέλιος Δασκαλάκης, ο σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου, για θέματα σχολικού αθλητισμού, Σάκης Τζαλαλής και ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του ΥΠΑΙΘ, Παντελής Περιβολάρης.

Οι πρωταθλητές απάντησαν σε ερωτήσεις των μαθητών, συμμετείχαν μαζί τους σε αθλοπαιδιές και παρακολούθησαν επίδειξη του kids athletics, υπό την εποπτεία των γυμναστών του σχολείου και της Φανής Χαλκιά. Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου Δημήτρη Νικολετσόπουλου.

 

Last modified: 22 Δεκεμβρίου 2014

Close