Written by 18:48 Slider, Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Περικλής: καταγγελία για το περιεχόμενο και τη διαδικασία σεμιναρίου του ΕΚΔΔΑ

pinakida (1)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr
  Αγ. Παρασκευή,  17 Μαΐου  2015
Αρ. Πρωτ: 92Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας

Θέμα: Καταγγελία για το περιεχόμενο και τη διαδικασία πραγματοποίησης σεμιναρίου του ΕΚΔΔΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας ενημερώθηκε πρόσφατα για την πραγματοποίηση  σεμιναρίου 70 ωρών  το οποίο διοργανώνεται από το ΕΚΔΔΑ (Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Διευθυντές  Δημοτικών Σχολείων  με θέματα που αφορούν στη Διοίκηση των σχολικών μονάδων στο πλαίσιο της αντίληψης και των στόχων  του Νέου Σχολείου  ενάντια  στο οποίο το εκπαιδευτικό κίνημα έχει εκφραστεί με τους αγώνες του.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε  υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Β’ Αθήνας  στα γραφεία της στο Μαρούσι.

Εκτιμούμε ότι ο ρόλος του Διευθυντή  – Ηγέτη της σχολικής μονάδας  όπως προωθείται μέσα από τη φιλοσοφία του Νέου Σχολείου  υιοθετεί πρακτικές και δομές που μετατρέπουν το σχολείο σε επιχείρηση και τον Διευθυντή σε manager  και κατά συνέπεια βάλλει τον χαρακτήρα της Παιδείας ως δημόσιου αγαθού.

Επιπλέον γίναμε αποδέκτες ενστάσεων ως προς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για τη δυνατότητα υποβολής αίτησης για συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων καθώς  η ενημέρωση για τη συμμετοχή στην κλήρωση που διεξήχθη έγινε επιλεκτικά μεσω προσωπικών τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων στο προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ορισμένων Διευθυντών.

Αναρωτιόμαστε κατά συνέπεια  για τη σκοπιμότητα του  σεμιναρίου λίγες μέρες πριν τελειώσει η θητεία των νυν διευθυντών με τις « επωφελεις  » γι αυτούς συνέπειες  και τον αποκλεισμό επομένως εκείνων που θα επιλεγούν με τις νέες κρίσεις ως το τέλος του σχολικού έτους.

Αναρωτιόμαστε  ακόμη ως προς την ωφελιμότητα  της συμμετοχής των διευθυντών σε αυτό το σεμινάριο  με στόχο την καλύτερη και δημοκρατικότερη λειτουργία του σχολείου

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας :

Καταγγέλλει τη Διεύθυνση Β΄ Αθήνας  για την προώθηση και υλοποίηση του σεμιναρίου με το συγκεκριμένο περιεχόμενο αλλά και για την τακτική αδιαφάνειας και επιλεκτικής ενημέρωσης  που ακολούθησε.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                                               Η Γεν. Γραμματέας

Μαρία  Κολόζη                                           Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Last modified: 17 Μαΐου 2015