Written by 19:35 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

info@syllogosperiklis.gr
  Αγ. Παρασκευή,  10 Μαΐου  2015
Αρ. Πρωτ: 86Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας

Θέμα: Εκδήλωση  του Συλλόγου μας με θέμα: «Ενδοσχολική Βία; – Οι πραγματικότητες πίσω από τα φαινόμενα»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το φαινόμενο «bulling»  ή αλλιώς «ενδοσχολική βία» παρουσιάζεται ως ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αποκτά έντονα ανησυχητικές διαστάσεις  σε βαθμό που να αναστατώνει και να «εκφοβίζει» μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και ευρύτερα την κοινωνία.

Ως εκπαιδευτικοί της τάξης εκτιμούμε ότι τα οποιαδήποτε περιστατικά προβληματικής ή συγκρουσιακής συμπεριφοράς στο σχολικό περιβάλλον,  τα οποία ανέκαθεν ανέκυπταν, αντιμετωπίζονται ως παιδαγωγικά ζητήματα  στο πλαίσιο της παιδαγωγικής διαχείρισης   της σχολικής καθημερινότητας με το πνεύμα και την αντίληψη  μιας προληπτικής αντιμετώπισης του φαινομένου.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογός μας διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Ενδοσχολική Βία; – Οι πραγματικότητες πίσω από τα φαινόμενα» την Τετάρτη 20 Μαίου 2015 ώρα 6.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Χολαργού (αίθουσα Μελίνα Μερκούρη).

Προσκεκλημένος ομιλητής: Θανάσης Αλεξίου, Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους γονέων  που θα ήθελαν να καταθέσουν την άποψη και την εμπειρία τους στην κατεύθυνση μιας προσπάθειας για ένα γόνιμο διάλογο που σκοπό έχει να φωτίσει το φαινόμενο, τις αιτίες του και την αντιμετώπισή του.

Οι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν επεξεργαστεί σχετικές δράσεις με τα παιδιά και έχουν κείμενα, ζωγραφιές, κατασκευές τους και όποιο άλλο σχετικό υλικό θα ήταν χρήσιμο να μας ενημερώσουν ώστε να το εκθέσουμε στο χώρο της εκδήλωσης.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                                               Η Γεν. Γραμματέας

Μαρία  Κολόζη                                           Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Last modified: 16 Μαΐου 2015