Written by 19:55 Slider, Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

Περικλής: Εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Χολαργό δίπλα σε σχολεία(video)

FullSizeRender

Oι κεραίες κινητής τηλεφωνίας καμουφλαρισμένες ως καμινάδες, όμως αρκετά ψηλότερες

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr
  Αγ. Παρασκευή, 11 Μαΐου  2015
Αρ. Πρωτ.:87Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου μας

Εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Χολαργό

δίπλα σε σχολικές μονάδες

Ο Σύλλογος μας ενημερώθηκε το Σάββατο 9 Μάη ότι πολύ κοντά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού(100μ. περίπου) τοποθετήθηκε κεραία κινητής τηλεφωνίας, συγκεκριμένα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, αριθμός 7, πάνω από το supermarket  “MARKET  IN”. Επίσης ενημερωθήκαμε ότι θα υπάρξει κινητοποίηση των κατοίκων τη Δευτέρα στις 10π.μ. στο Δήμο Χολαργού.

Είναι γνωστό ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας εκπέμπουν μεγάλα φορτία επικίνδυνης ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας επιβαρυντικής για την δημόσια υγεία.

Η κεραία εκτός του ότι βρίσκεται μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή,  βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα στο σχολείο, στο νηπιαγωγείο, τον Δημοτικό παιδικό σταθμό και δίπλα σε παιδική χαρά στην πλατεία Κύπρου.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι τον κίνδυνο από τη λειτουργία της κεραίας και τις επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία.

Ως εκπαιδευτικοί θεωρούμε πρώτιστο καθήκον μας να προστατεύουμε την υγεία και την  ασφάλεια των μαθητών μας και ιδιαίτερα βέβαια όταν οι μαθητές μας βρίσκονται εντός του σχολείου. Γι αυτό ακριβώς το λόγο είμαστε ενάντια στη λειτουργία της κεραίας.

Ο Σύλλογος μας παραβρέθηκε στην κινητοποίηση και στη συνάντηση με το Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού. Πρέπει να αναφέρουμε ότι η αδειοδότηση για τη λειτουργία τέτοιων κεραιών δεν δίνεται από το Δήμο. Η δημοτική αρχή όμως πρέπει να είναι συμπαραστάτης και υποστηρικτής του αγώνα των δημοτών.

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι στηρίζει το αίτημα των πολιτών για τη μη λειτουργία της κεραίας. Είπε επίσης ότι υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού από το 2013 με την οποία ο Δήμος έπρεπε να είχε ενεργήσει για τον έλεγχο των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται στα όρια του Δήμου. Αυτό όμως ανέφερε ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί, μάλιστα η δημοτική αρχή δεν γνωρίζει ούτε καν

πού έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν τέτοιες κεραίες. Για αυτό όμως ισχυρίστηκε ότι ευθύνεται η προηγούμενη  δημοτική αρχή.

Δεσμεύτηκε ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα οι νομικές και τεχνικές  υπηρεσίες του Δήμου θα διερευνήσουν κατά πόσο είναι νόμιμες οι ενέργειες της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που εγκατέστησε την κεραία

Η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, Ηλέκτρα Μήτσουρα, στη συνάντηση των πολιτών με το Δήμαρχο, αναφέρθηκε στα προβλήματα  που θα δημιουργήσει η λειτουργία της κεραίας, όπως επίσης στην ανάγκη να υπάρξει άμεσα κινητοποίηση των κατοίκων, των εκπαιδευτικών και του Δήμου ώστε να αποτραπεί η λειτουργία της. Τόνισε μάλιστα ότι πρέπει να διερευνηθεί κατά πόσο η συγκεκριμένη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας είναι μέσα στα πλαίσια που ορίζει η νομοθεσία για τη λειτουργία της συγκεκριμένης κεραίας.

Ο Νίκος Παπασπύρου που υπηρετεί στο 4ο Δημ. Σχ. ανέφερε ότι το θέμα ήδη έχει αναστατώσει τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Μάλιστα  υπάρχει ήδη  κοινή ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του 4ου Δημοτικού, του Νηπιαγωγείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Ανέφερε ότι υπάρχει εμπειρία από ανάλογες περιπτώσεις που η συντονισμένη δράση πολιτών κατάφερε να αποτρέψει την εγκατάσταση και λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Ο Σύλλογος μας και οι εκπαιδευτικοί με γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις έτσι ώστε να αποτραπεί η λειτουργία της κεραίας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                                               Η Γεν. Γραμματέας

Μαρία Κολόζη                                             Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Δείτε την τοποθέτηση της αντιπροέδρου του Δ.Σ. Ηλέκτρας Μήτσουρα:

Last modified: 11 Μαΐου 2015