Written by 22:14 ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Αττικής: για τα κενά ευθύνονται οι λουφαδόροι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές που τους κρύβουν!

Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε δυναμική κινητοποίηση των τριών Συλλόγων Π.Ε. Β΄Αθήνας  ‘’ Ο Περικλής’’ ,  Αμαρουσίου και ‘’Γ.Σεφέρης ‘’ και Ενώσεων και Συλλόγων Γονέων της περιοχής στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ. Ε. Αττικής.

Θέμα αιχμής για την κινητοποίηση ήταν  η μακροχρόνια απουσία κάλυψης 13 κενών δασκάλων τάξης και 5 νηπιαγωγών σε ισάριθμα τμήματα μαθητών σε σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης  καθώς και ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Λόντος δήλωσε προκλητικά και με τον πλέον κυνικό τρόπο ότι για την ύπαρξη των κενών ευθύνονται:  οι λουφαδόροι εκπαιδευτικοί, το πλεονάζον ωράριο και ότι οι διευθυντές των σχολείων  τους ‘’κρύβουν’’ από το Μεγάλο Μάτι του myschool!

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα προσπαθεί να:

1. Συγκαλύψει την πολιτική των περικοπών και της διάλυσης του δημόσιου σχολείου της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας.
  2. Επιχειρεί να επιρρίψει τις ευθύνες για  τα τραγικά αδιέξοδα της πολιτικής αυτής  που πλήττουν  τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών στους εκπαιδευτικούς, λασπολογώντας και συκοφαντώντας τους, στα μάτια των γονέων και της κοινωνίας.

ΔΕΝ ΞΕΓΕΛΑ ΚΑΝΕΝΑΝ!  Όσο και να προσπαθήσει γίνεται ολοένα και πιο φανερό πως ο βασιλιάς είναι γυμνός!

δείτε το δελτίο τύπου του Συλλόγου “Ο Περικλής”:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Παράσταση διαµαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής για τα κενά στα σχολεία της Β΄ Αθήνας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η από κοινού παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής του Συλλόγου μας, «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» και των άλλων δύο Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Β’ Αθήνας, ΣΕΦΕΡΗ και ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, μαζί με εκπροσώπους της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής και ΔΣ Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων με αίτημα την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα σχολεία της περιοχής μας και απαιτήσαμε να δοθεί άμεση λύση.

Η δράση αυτή είχε αποφασιστεί στην παράσταση διαμαρτυρίας την περασμένη Πέμπτη στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας από τους τρεις Συλλόγους.

Στον  περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης κ. Λιόντο οι παρευρισκόμενοι εκπαιδευτικοί και γονείς του εξέθεσαν το οξυμένο πρόβλημα των λειτουργικών κενών που υπάρχουν στη

Διεύθυνση Β’ Αθήνας. Γονείς παραπονέθηκαν με πολύ έντονο τρόπο ότι υπάρχουν τμήματα που μετά τα Χριστούγεννα τα παιδιά δεν έχουν κάνει μάθημα, αλλά και τμήμα που είναι 2 μήνες χωρίς δάσκαλο/α.

Άκουσε τους εκπροσώπους των συλλόγων και τους ίδιους τους γονείς καιν αναφέρθηκε στην αλληλογραφία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β’ Αθήνας με την Περιφέρεια καθώς και της Περιφέρειας με το υπουργείο, όπου έχουν διαβιβαστεί τα κενά.

Το πρόβλημα ωστόσο ο περιφερειακός διευθυντής το παρουσίασε «δυσεπίλυτο» για τη διοίκηση, καθώς άλλη είναι η πραγματικότητα που ζούμε στα σχολεία μας και άλλη η «πραγματικότητα»  του my school… που δείχνει «πλεονάσματα»… με την ευθύνη της κατάστασης να διαχέεται.

Ακούσαμε τον περιφερειακό διευθυντή Αττικής,  να ρίχνει τις ευθύνες στους διευθυντές των σχολείων που συμπληρώνουν τα στοιχεία στο my school λέγοντας χαρακτηριστικά: «κάποιοι που χειρίζονται το my school είτε από άγνοια είτε από ανευθυνότητα είτε από επιπολαιότητα είτε με σκοπιμότητα δήλωσαν διαφορετικό αριθμό εκπαιδευτικών » . Ακούσαμε επίσης με τα ίδια μας τα αφτιά τον περιφερειακό να λέει ότι στα σχολεία περισσεύουν εκπαιδευτικοί που δεν κάνουν τίποτα. Εμείς οι υπόλοιποι τους κρύβουμε σε κάποιο υπόγειο ή ότι κάνουμε τα στραβά μάτια στους λουφαδόρους!

Τελικά οι μνημονιακές πολιτικές των περικοπών, της συρρίκνωσης του δημόσιου σχολείου και κατά συνέπεια της διάλυσής του, με εργαλείο και το my school, έχουν ως αποτέλεσμα το να μην έχουν 13 τμήματα δημοτικού και 3 νηπιαγωγείου εκπαιδευτικό.

Οι αποφάσεις του Υπουργείου για προσλήψεις προσωπικού από 1/1/2018 βασίζονται λοιπόν στην εικόνα του my school και όχι στην πραγματικότητα που βιώνουν επί εβδομάδες τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς τους.

Η αντιλαϊκή Κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας δε θέλουν να δώσουν απάντηση στο πρόβλημα των κενών που η πολιτική τους δημιουργεί και προσπαθούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με το υπάρχον προσωπικό με «προσωρινές» λύσεις, σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών υποχρεώσεων των γονιών, όπως π.χ. με αναστολή λειτουργίας τμημάτων ολοήμερου.

Αναδεικνύεται για πολλοστή φορά η αναγκαιότητα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς

εκπαιδευτικών, με μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που υπηρετούν χρόνια τώρα ως αναπληρωτές, για να καλυφθούν μόνιμα τα χιλιάδες κενά στα σχολεία και επιπλέον για να καλύπτονται και τα κενά που προέρχονται από αναρρωτικές άδειες.

Απαιτούμε να καλυφθούν ΤΩΡΑ όλα τα κενά, χωρίς να επιχειρηθεί μεταβολή στη λειτουργία του υπόλοιπου προγράμματος των σχολείων. Επιπλέον, να σταματήσει το παιχνίδι που παίζουν Διευθύνσεις (Εκπαίδευσης και Περιφερειακή) και Υπουργείο Παιδείας με διαφορετικές εκτιμήσεις για τα κενά, άρα και διαφορετική κάλυψη.

Απαιτούμε λύση τώρα!

Εκπαιδευτικοί και γονείς διεκδικούμε το αυτονόητο για τα παιδιά μας:

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου

Last modified: 7 Φεβρουαρίου 2018