Written by 20:06 Αρχική Σελίδα

Πέμπτη 11 Ιουνίου 6.30 Προπύλαια κινητοποίηση AΔΕΔΥ για συμφωνία με τους δανειστές

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από πέντε περίπου μήνες διαπραγματεύσεων οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι οι λύσεις των προβλημάτων τους μετατίθενται όλο και περισσότερο στο μέλλον. Τα μνημόνια αντί να καταργηθούν, μπαίνουν σε διαδικασία ανανέωσης. Η επίθεση των μεγάλων μονοπωλιακών συγκροτημάτων, του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου κατά του λαού μας συνεχίζεται και κλιμακώνεται επικίνδυνα. Τα σχέδια τους, όπως εκφράζονται μέσα από τις προτάσεις τους για το ξεπέρασμα, δήθεν, της κρίσης, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε διαρκή λιτότητα, ανεργία, βάθεμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, νέες ιδιωτικοποιήσεις, παραπέρα διάλυση των εργασιακών σχέσεων, πλήρη διάλυση του συστήματος ασφάλισης, υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, ανατροπή όλων των κατακτήσεων του λαού μας των τελευταίων 100 ετών.

Η Κυβέρνηση, με την πρόταση που διαμόρφωσε στη διαπραγματευτική διαδικασία, αποδεικνύει ότι δεν λαμβάνει υπόψιν της τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, τις ανάγκες της τεράστιας στρατιάς των ανέργων, των νέων μας, των συνταξιούχων. Αποδέχεται ότι το χρέος πρέπει να εξυπηρετηθεί μέχρι τέλους, όταν είναι πλέον πασιφανές ότι η διαγραφή του είναι προϋπόθεση για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες. Αυτό συμβαίνει όταν η Υγεία βρίσκεται υπό κατάρρευση λόγω της τρομακτικής υποχρηματοδότησής της και της έλλειψης προσωπικού. Όταν τα σχολεία πρόκειται να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα με την έναρξη της νέας χρονιάς για τους ίδιους λόγους.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να είναι θεατές μπροστά σε όλα αυτά που εξυφαίνονται σε βάρος τους. Απαιτούμε αποκατάσταση των τεράστιων απωλειών που έχουμε υποστεί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από τις πολιτικές των τελευταίων πέντε ετών, αρχής γενομένης από το άμεσο «ξεπάγωμα» της μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων και όχι από το δεύτερο εξάμηνο του 2016(!) που εξαγγέλλει η Κυβέρνηση. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – σύνταξης και την ψήφιση νέου μισθολογίου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας μέσα από Συλλογικές διαπραγματεύσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Άμεση χρηματοδότηση των Ταμείων και λειτουργία τους με την εγγύηση του Κράτους. Παροχή επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους και άσκηση πολιτικών εξάλειψης της ανεργίας.

Στα πλαίσια αυτά η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνεται στα Προπύλαια την Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 και ώρα 6:30μμ, διεκδικώντας την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων και την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Αποφασίζει, επίσης, να συνδιοργανώσει νέα πανεργατική – παλλαϊκή κινητοποίηση, στο Σύνταγμα, μέσα στις επόμενες ημέρες, με το ίδιο πλαίσιο, απευθύνοντας πρόσκληση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα, σε όλες τις κοινωνικές, επαγγελματικές και αυτοδιοίκητές οργανώσεις για συντονισμό και κοινή δράση.

Σε περίπτωση που ανακοινωθεί συμφωνία Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ και ΕΚΤ, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συνεδριάσει άμεσα για να εκτιμήσει και να αποφασίσει πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων, υλοποιώντας απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

Ο Σύλλογος μας “Ο Περικλής” στην τελευταία τακτική Γ.Σ. του πήρε ανάλογη απόφαση και καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Δείτε την απόφαση της Γ.Σ.:

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΠΟΦΑΣΗ 

της Γ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Ο Περικλής”

        της 3ης Ιουνίου  2015

                        Ξεσηκωμός για να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία!

Ο λαός, οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να αντιπαλέψουμε το νέο «μνημόνιο»! Νέα επώδυνα µέτρα θα έρθουν. Θα έχουµε νέα επέλαση στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό­ – συνταξιοδοτικό και τις συλλογικές συµβάσεις και νέα φορολογικά βάρη, ένταση της φορολογίας για λαϊκά και µεσαία στρώµατα.

Διατηρούνται όλα τα αντιλαϊκά µέτρα των προηγουµένων µνηµονίων που τσάκισαν λαϊκά και εργασιακά δικαιώµατα. Παραµένουν σε ισχύ όλες οι κατευθύνσεις για το «φτηνό και ευέλικτο κράτος», της κινητικότητας, της αξιολόγησης, των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της φοροµπηξίας.

Η παγίωση της φτώχειας δεν είναι «έντιµοςσυµβιβασµός»! Μια συµφωνία που θα τσακίζει παραπέρα τη ζωή των εργαζοµένων δεν είναι «έντιµος συµβιβασµός»! Η αναµονή, ο συµβιβασµός είναι χαµένος χρόνος για το λαό. Θα χαρίσει χαµόγελα σε δανειστές και µεγαλοεργοδοσία, νέα προνόµια, νέες απαλλαγές, φρέσκο κρατικό χρήµα σε αυτούς που πλούτισαν και πλουτίζουν σε βάρος της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας που βασανίζεται και υποφέρει. Δεν πρέπει να χαρίσουµε τον κόπο µας! Οι ζωές µας δε σηκώνουν άλλα µέτρα. Έχουµε πείρα, χορτάσαµε από σωτήρες που στρίµωχναν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες µας στο καλούπι του µικρότερου κακού.

Δεν θεωρούµε τελειωµένες τις κατακτήσεις και τα δικαιώµατα για τα οποία οι εργαζόµενοι µάτωσαν για δεκαετίες Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα! Οι ανάγκες µας δε µπορούν να περιµένουν! Βαδίζουµε µπροστά ενωµένοι για όσα έχουµε πραγµατικά ανάγκη εµείς και τα παιδιά µας.

 Έντιµος και δίκαιος είναι ο αγώνας που διεκδικεί όλα όσα χάσαµε την περίοδο της κρίσης, που παλεύει για τη συνολική κατάργηση του αντεργατικού οπλοστασίου. Τώρα είναι η ώρα της αγωνιστικής απάντησης!

Οργανώνουµε την πάλη, συµµετέχουµε στα δυναµικά ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ που οργανώνουν δεκάδες συνδικάτα στις 11 ΙΟΥΝΗ, σε κάθε πόλη, σε όλη την Ελλάδα. Ενάντια στα νέα «µνηµόνια», στις νέες αντιλαϊκές συµφωνίες. Για να µην παρθούν νέα µέτρα, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόµοι.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή µας δυνατά, µαχητικά!

Last modified: 10 Ιουνίου 2015

Close