Written by 20:01 Εκπ/κή Συσπείρωση

Παύλος Φύσσας, ένας χρόνος μετά… η πάλη ενάντια στο φασισμό μας ενώνει

 

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

 

Παύλος Φύσσας, ένας χρόνος μετά…

 

Συναδέλφισσες, οι

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού, Παύλου Φύσσα από Τάγμα Εφόδου της Χρυσής Αυγής, στο Κερατσίνι. Ένας χρόνος, επίσης, πέρασε και από τη δολοφονική επίθεση (11/9/2013) της Χρυσής Αυγής σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Η φασιστική ιδεολογία  και η δράση της εγκληματικής  οργάνωσης της Χρυσής Αυγής αποδεικνύεται καθημερινά ότι στηρίζονται, πάνω από όλα, στη βαθιά υπηρέτηση του συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Τώρα λοιπόν που οι απόγονοι των ναζί  «σηκώνουν κεφάλι» είναι αναγκαία η οργάνωση και η αντίσταση του λαού και των εργαζομένων ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά. Καμιά ενέργεια τους δεν πρέπει να μένει χωρίς καταδίκη από τα σωματεία και από τους συλλόγους μας.

Όμως αυτό το αυτονόητο φαίνεται ότι δεν το έχουν κατανοήσει οι άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις τουλάχιστον στο Σύλλογο μας.

Συγκεκριμένα:

Η Εκπαιδευτική Συσπείρωση κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση ψηφίσματος στα πλαίσια των αντιφασιστικών δράσεων. (Δείτε την πρόταση της Εκπαιδευτικής Συσπείρωσης: O φασισμός έρχεται πρώτα για τους « άλλους » και μετά για όλους)

Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ τήρησαν «σιγή ιχθύος», δεν την ψήφισαν, αλλά ούτε και πρότειναν κάτι άλλο. Ίσως εκτιμούν ότι ο κόσμος της εκπαίδευσης πρέπει να αδιαφορεί και να μην καταδικάζει τη ναζιστική βία. Αν είχαν βέβαια μια διαφορετική πρόταση θα μπορούσαν να την είχαν καταθέσει. Ανάλογη στάση κράτησαν οι ίδιες συνδικαλιστικές δυνάμεις και σε άλλους συλλόγους. Ενδεικτική ήταν και η στάση τους στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, που έχουν την πλειοψηφία, και έδωσαν το δικαίωμα να συμμετέχει καθαρά χρυσαυγίτικος συνδυασμός στις εκλογές του Συλλόγου τους, ενώ  παραβιάζει βασικές αρχές της ιατρικής δεοντολογίας.

 

Εντύπωση όμως προκαλεί και η στάση του ΠΑΜΕ-ΕΣΑΚ. 

Δε συμφώνησε με την πρόταση μας και κατέθεσε δική του πρόταση επισημαίνοντας όμως ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή χωρίς καμιά αλλαγή. Δικαίωμα τους.

Η πρόταση τους όμως προϋπόθετε ότι για να τιμήσουμε τη μνήμη του Π.Φύσσα  και να συμβάλλουμε στον αντιφασιστικό αγώνα είναι απαραίτητη η συμμετοχή των συναδέλφων μας στις εκδηλώσεις του 40ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ αλλά και σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ!   (Δείτε την πρόταση του ΠΑΜΕ: ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ)

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο Σύλλογος, ο κάθε Σύλλογος, δε μπορεί να καλεί σε εκδηλώσεις κομματικών οργανώσεων.

Με την τακτική  αυτή το ΠΑΜΕ υπηρετεί πιστά την επιδίωξη του να προσπαθεί να διαφοροποιείται σε οτιδήποτε, και τελικά το μόνο που καταφέρνει είναι να αυτοπεριθωριοποιείται. Χρησιμοποιεί αποτυχημένες συνδικαλιστικές πρακτικές  δεκαετιών πριν, έτσι ώστε να μη φηφιστεί τίποτα και ο Σύλλογος τελικά να μείνει αδρανής.

Συναδέλφισσες,οι

Δε μπορεί να θυσιάζεται ο αντιφασιστικός αγώνας  στο βωμό των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων δημιουργώντας τεχνητές διαχωριστικές γραμμές. Το αντίθετο: η πάλη ενάντια στο φασισμό και στο ναζισμό πρέπει να ενώνει και να διεγείρει όλους τους εργαζόμενους, αναδεικνύοντας και τις πραγματικές αιτίες του φαινομένου.

Έχουμε υποχρέωση μέσα από τα σωματεία μας και ως εκπαιδευτικοί στα σχολεία, με τη δράση μας και τις αξίες που θα προβάλλουμε, να βάλουμε φρένο και να αποκλείουμε τη ρατσιστική, ναζιστική ιδεολογία και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

                                     Η ανοχή είναι συνενοχή!

“Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος – τσάκισέ τον”!

 

Last modified: 18 Σεπτεμβρίου 2014

Close