Written by 18:48 Ανακοινώσεις, Παλότερες Παρατάξεις, ΡΩΓΜΗ στο «Αδιέξοδο..»

Παρουσίαση βιβλίου «ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ» στο Polis Art Café το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι

Πρόβλημα για δυνατούς λύτες είναι η ένταξη του βιβλίο του Στέλιου Μαρίνη

«ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ»

σε κάποια κατηγορία.
Ασφαλώς αφορά τα Μαθηματικά. Είναι όμως ένα βιβλίο που αναλύει την ιστορία λέξεων, άρα ανήκει και στη Γλωσσολογία ή γενικότερα τη Φιλολογία. Εκτός από την ευχαρίστηση που προξενεί στον αναγνώστη χάρη στο γλαφυρό ύφος του συγγραφέα και τις πληροφορίες που μεταδίδει, είναι ένα χρήσιμο παιδαγωγικά βοήθημα για το δάσκαλο, τον εκπαιδευτικό – μαθηματικό, αλλά και τον εκπαιδευτικό-φιλόλογο, μήπως επομένως ανήκει στην κατηγορία των παιδαγωγικών βιβλίων;
Κάθε μια από τις οπτικές από τις οποίες μπορεί κάποιος να εξετάσει το βιβλίο θα αναπτύξουν οι ομιλητές της παρουσίασης στο Polis Art Café το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι.
Ο Δημήτρης Ζέρβας θα μιλήσει ως μη ειδικός αναγνώστης.
Από την οπτική του φιλολόγου θα το παρουσιάσει ο φιλόλογος Κώστας Φούφας που είχε και την επιμέλεια του κειμένου.
Η διδάκτωρ της Φιλολογίας, εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χρύσα Χρονοπούλου Πανταζή θα μιλήσει για την αξιοποίηση των Μαθηματικών στη γλωσσική διδασκαλία.
Ο μαθηματικός Θοδωρής Βουρεκάς θα μας προβληματίσει αναπτύσσοντας το ζήτημα του πώς αποκτιέται η γνώση, ενώ
ο μαθηματικός και δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Γιάννης Σιούλας, με το πλεονέκτημα του ανθρώπου που διδάσκει και Γλώσσα και Μαθηματικά, θα μιλήσει για το πάντρεμα των δύο κλάδων στο Δημοτικό σχολείο.
Σημειωτικές προεκτάσεις, θέμα το οποίο ανέπτυξε και στο επίμετρο του βιβλίου, θα θίξει ο Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών Τάσος Πατρώνης.
Τέλος, ο συγγραφέας Στέλιος Μαρίνης θα περιγράψει το δικό του ταξίδι της συγγραφής.

Last modified: 10 Οκτωβρίου 2022