Written by 10:49 Εκπ/κή Συσπείρωση

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: στις 5 Ιουλίου ψηφίζουμε ΟΧΙ

ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

www.paremvasis.gr                                                                                          30–6– 2015

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου   ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ

εκφράζουμε το παλλαϊκό- εργατικό ΟΧΙ

στην πολιτική Ε.Ε. – ΕΚΤ – ΔΝΤ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ και ΡΗΞΗ ΤΩΡΑ! Λέμε ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια!!!

Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές. Πρέπει να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ, ξεπερνώντας τους φόβους που γεννούν οι εκβιασμοί των κυρίαρχων και αναλαμβάνοντας ξανά την ευθύνη για τη ζωή στον τόπο μας.

Τα τελευταία 5 χρόνια γνωρίσαμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει υποταγή στις απαιτήσεις του διεθνούς και εγχώριου κεφαλαίου, τι σημαίνει ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων. Κυβερνήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, κεφάλαιο και τραπεζίτες γιγαντώνουν τη φτώχεια και την ανεργία του λαού, καταργούν το ένα μετά το άλλο τα εργατικά δικαιώματα, ξεπουλούν το δημόσιο τομέα και κάθε κοινωνικό αγαθό, καταστρέφουν την υγεία, αποδομούν την παιδεία, αυξάνουν το δημόσιο χρέος στα 340 δις, πετσοκόβουν συντάξεις και επιδόματα, στέλνουν στη μετανάστευση δεκάδες χιλιάδες νέους, αυξάνουν τις ουρές στα συσσίτια και σηκώνουν τους ώμους ακόμα και στην έκρηξη των αυτοκτονιών.

Από την άλλη, με τα προγράμματα «σωτηρίας», τις δόσεις των μνημονίων και τις πολιτικές των κυβερνήσεων της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  η ψαλίδα της ανισότητας, το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς μεγαλώνει.

Βιώσαμε και βιώνουμε μια κοινωνική καταστροφή, η οποία αν  συνεχιστεί θα μετατρέψει τις επόμενες γενιές, αλλά και τους τωρινούς εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους, σε εργαζόμενους μιας χρήσης με κινέζικα μεροκάματα.

Σήμερα μετά από 5 χρόνια κοινωνικής καταστροφής, Τρόικα, ΕΕ, ΔΝΤ, θέλουν να βαθύνουν μας τα πάρουν όλα. Θέλουν να κλείσει από αντιδραστική πλευρά  το ρήγμα που άνοιξαν τα τελευταία 5 χρόνια οι εργατικοί λαϊκοί αγώνες, θέλουν να κλείσει κάτω από έντονους εκβιασμούς κάθε διαφορετική σκέψη και πρόγραμμα, θέλουν να κάνουν αδιανόητη την επιθυμία να ζήσουμε χωρίς ΕΕ Ευρώ, ΔΝΤ, κεφάλαιο, θέλουν να υπάρξει κοινωνική υποταγή και υπακοή.

Είναι φανερό ότι κάθε πολιτική  πρόταση που υιοθετεί τα μνημονιακά μέτρα για το ξεπέρασμα της κρίσης είναι αντιλαϊκή και με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε νέα κοινωνική καταστροφή. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η πρόταση 47 σελίδων που πρότεινε η κυβέρνηση που περιλαμβάνει νέους αντιλαϊκούς φόρους, αύξηση ορίων για τη συντάξεις και κατάργηση πρόωρων, ιδιωτικοποιήσεις, ελαστική κοινωφελή εργασία, αναγνώριση και πληρωμή του χιλιοπληρωμένου χρέους, συνέχιση της λιτότητας, περικοπή δαπανών, μείωση μισθών με αύξηση εισφορών, μέτρα για το ασφαλιστικό 1,8 δισ. Δεν υπάρχουν κατά τη γνώμη μας ήπια μνημόνια με έντιμους συμβιβασμούς ή προτάσεις ήπιας λιτότητας με «κοινωνική ευαισθησία» και κατανομή. Δεν μας ενδιαφέρει η διάσωση των τραπεζιτών και των τοκογλύφων. Απορρίπτουμε τη σταθεροποίηση των μνημονίων και της φτώχειας.

Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να συγκροτήσουμε ένα πλατύ, ενωτικό, κοινωνικοπολιτικό και αγωνιστικό μέτωπο με ξεκάθαρους στόχους και πρόγραμμα ανατροπής, που θα απαιτεί την κατάργηση των μνημονίων, δανειακής σύμβασης και εφαρμοστικών νόμων, θα αρνείται το μονόδρομο της πολιτικής που επιβάλλουν η Ε.Ε., το ΔΝΤ και οι ντόπιοι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου και θα οργανώνει τον διεθνιστικό αγώνα για τη ρήξη και έξοδο από την Ε.Ε. και το ευρώ, θα διεκδικεί ξανά το χαμένο πλούτο, θα αρνείται το χρέος, θα απαιτεί τη διαγραφή του και θα επιβάλει την παύση πληρωμής του.

Στο δημοψήφισμα στις 5 Ιούλη ψηφίζουμε ΟΧΙ στο φόβο που προσπαθούν να μας επιβάλλουν τα συστημικά ΜΜΕ, οι ευρωλάγνοι των  αστικών κομμάτων Ευρωπαϊκή Ένωση  και κεφάλαιο. Να αλλάξει τώρα ό φόβος στρατόπεδο. Δεν φοβόμαστε, δεν υποτασσόμαστε.

Το δημοψήφισμα να αποτελέσει σταθμό στην πάλη του κινήματος για αλλαγή, για ρήξη και ανατροπή των πολιτικών της ΕΕ, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού. Πρέπει να αποτελέσει κεντρικό σημείο της πολιτικής και κοινωνικής αντιπαράθεσης που θα χρωματίσει την εισβολή του λαϊκού παράγοντα στις εξελίξεις, που θα βάλει τη σφραγίδα του εργατικού λαϊκού ΟΧΙ, για να πάνε τα πράγματα συνολικά αλλιώς.

Ξέρουμε ότι η μάχη είναι ιδιαίτερα δύσκολη  και οι υποστηριχτές των μνημονίων θα κάνουν τα πάντα για να συνεχιστεί το ξεζούμισμα και η κοινωνική και οικονομική καταστροφή των εργαζόμενων.

Στις 5 Ιούλη οι εργαζόμενοι πρέπει να πουν ένα βροντερό/καθαρό ΟΧΙ:

• στα παλιά και νέα μνημόνια 47 ,8 …. Σελίδων, στους καπιταλιστικούς μονόδρομους
  • στην αποδόμηση των δημόσιων αγαθών της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
  • σε κεφάλαιο, τρόικα, ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΥΡΩ, ιμπεριαλισμό, πολεμικές αναμετρήσεις
  • στην ανεργία, τη φτώχεια, τη λιτότητα και στην αντιλαϊκή φορολεηλασία
  • στην κατάργηση ασφαλιστικών και υγειονομικών δικαιωμάτων
  • στη διάλυση των υπολειμμάτων της γεωργικής και βιομηχανικής παραγωγής
  • στη σύγχρονη ελαστική εργασιακή δουλεία
  • στον εξευτελισμό κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας

Στη βδομάδα που ακολουθεί δίνουμε τη μάχη να μην περάσουν οι εκβιασμοί, ο φόβος από τα κλειστά ΑΤΜ και τις τράπεζες. Δίνουμε μήνυμα αγώνα, ανυπακοής, ρήξης και ανατροπής σε όλη την Ευρώπη.

Λέμε με κινηματικό και διεθνιστικό τρόπο ΝΑΙ:

• στην παύση πληρωμών
  • στη μονομερή διαγραφή του χρέους
  • στην έξοδο τώρα από ΕΕ ΕΥΡΩ
  • στην εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση τραπεζών και βασικών τομέων της οικονομίας με εργατικό έλεγχο

Ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του!!

Με διαδηλώσεις, συλλαλητήρια και απεργίες

όλη την εβδομάδα

να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ στα σχέδια υποταγής και καταστροφής

ΟΥΤΕ ΔΝΤ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΕ, ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ!

Last modified: 1 Ιουλίου 2015