Written by 21:03 Εκπ/κή Συσπείρωση

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ! ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ!

ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

www.paremvasis.gr                                                                                                                             Πέμπτη, 9-1-14

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ!

ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ  ΤΩΡΑ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ!

Οι μεγάλες παράτες των εκατομμυρίων, για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, συνοδεύτηκαν με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της απαγόρευσης της οποιασδήποτε λαϊκής διαμαρτυρίας. Έτσι απαγορεύτηκαν οι αντι – ΕΕ συγκεντρώσεις και οι πορείες, που είχαν προγραμματιστεί, χθες στην Αθήνα. Η αστραφτερή ατμόσφαιρα του Μεγάρου δεν μπορεί να κρύψει το αντιλαϊκό – αυταρχικό προσωπείο της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα δημοκρατικά δικαιώματα, «βλάπτουν σοβαρά την ασφάλεια» κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου, καθώς ετοιμάζονται για νέα μέτρα εργατικής και νεολαιίστικης γενοκτονίας. Φοβούνται! Θέλουν να θωρακιστούν απέναντι στον πολιτικό κίνδυνο της ανατροπής τους από ένα λαό που στενάζει στην ανεργία, τη λιτότητα, την ανέχεια και την ταπείνωση. Γι αυτό απαγόρευσαν τις «συναθροίσεις», με την αιτιολογία «της εκτιμώμενης συμμετοχής μεγάλου αριθμού πολιτών σε αυτές και της αναμενόμενης έντασης» τους! Αυτοί είναι επικίνδυνοι για τη ζωή μας, τη δημόσια ασφάλεια και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί, οι άνεργοι και η νεολαία δεν διέψευσαν τους φόβους τους. Συγκρότησαν μια μαζική, μαχητική διαδήλωση, παρά τις απειλές, τις χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις, τα πολλαπλά εμπόδια καθόδου στο κέντρο και την απίστευτη καταστολή. Γι αυτό ξεκίνησαν με απώθηση με ΜΑΤ και ρίψη χημικών, από τα Προπύλαια και με διάλυση της συνέντευξης τύπου και προχώρησαν με εκ νέου χημικά, όταν η συγκέντρωση συγκροτήθηκε στην Ομόνοια και αποπειράθηκε να προχωρήσει. Ωστόσο η διαδήλωση συνεχίστηκε μαχητικά σε κεντρικούς δρόμους, μέχρι το Πολυτεχνείο.  Στα Προπύλαια συνέλαβαν τον σύντροφό μας Παύλο Αντωνόπουλο, μέλος των Παρεμβάσεων, πρώην μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και τωρινό μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Τον οδήγησαν με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ και τον παραπέμπουν στο αυτόφωρο, με την κατηγορία συμμετοχής σε «απαγορευμένη» διαδήλωση και αντίστασης κατά της αρχής.

Η αντίσταση, η ελευθερία και η σκέψη δε φυλακίζονται. Το γνωρίζει καλά ο Παύλος από τη δικτατορία και όλους τους μετέπειτα αγώνες που μας κοινώνησε με το ήρεμο χαμόγελό του. Ούτε οι απαγορεύσεις, ούτε οι συλλήψεις, ούτε η καταστολή θα μας σταματήσουν. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και όσοι την υπηρετούν. Για την έξοδο της χώρας μας από την ΕΕ και το ευρώ. Για να  υπάρξει ένα μαχόμενο εκπαιδευτικό, εργατικό και λαϊκό κίνημα και μια αριστερά που δε θα φοβούνται να θέσουν αυτούς τους στόχους… Αλλά και να τους παλεύουν με μαχητική πράξη αντάξια. Που να στέκουν στα ίσα απέναντι στο μπόι της αντιλαϊκής επίθεσης κι όχι να υποχωρούν μπροστά στα κάθε φορά φασιστικής έμπνευσης «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Που δεν θα αρκείται να καταγγέλλει την απαγόρευση των διαδηλώσεων αλλά θα καλεί και σ’ αυτές, σπάζοντας την τρομοκρατία στο δρόμο.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ – Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 Η δίωξη του Παύλου Αντωνόπουλου είναι πολιτική – Όλοι αύριο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  9/1, ώρα 9, στην Ευελπίδων (κτήριο 7), για να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας και να απαιτήσουμε την  απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑ!   ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΚΕΦΑΛΑΙΟ -ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ ΣΟΥ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ!

Last modified: 9 Ιανουαρίου 2014

Close