Written by 15:58 ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις Π.Ε.: Καταγγελία για τη ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του μικρού Αμίρ

                                                       

                                           Ανεξάρτητες  Αυτόνομες  Αγωνιστικές  Ριζοσπαστικές

                                                        ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.       

 

Καταγγελία για τη ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του μικρού Αμίρ

Ένα παιδί, πρόσφυγα από το Αφγανιστάν και τη οικογένειά του, επέλεξαν οι φασίστες και ρατσιστές να χτυπήσουν και να τρομοκρατήσουν, επιδεικνύοντας θρασύτατο νταηλίκι σε αδύναμους και φτωχούς ανθρώπους! Καταδικάζουμε απερίφραστα τη ρατσιστική επίθεση που έγινε στο σπίτι του μικρού Αμίρ, μαθητή του 6ου Δημ. Σχ. Δάφνης. Η ώρα και ο τρόπος που έγινε η επίθεση δηλώνει την πρόθεση των δραστών να υπάρξουν τουλάχιστον τραυματισμοί. Η θρασύδειλη επίθεση έχει στόχο να τρομοκρατήσει τον Αμίρ, να τον τιμωρήσει γιατί τόλμησε να δραπετεύσει, με κίνδυνο τη ζωή του, από τα σύγχρονα Άουσβιτς του πολέμου και βρέθηκε πρόσφυγας στον τόπο μας! Έχει στόχο να τον υποχρεώσει να δραπετεύσει ξανά, αυτή τη φορά από τις γειτονιές μας, αλλάζοντας σχολείο, πόλη, τόπο. Να ξαναγίνει κυνηγημένος πρόσφυγας αυτή τη φορά σε μια χώρα που έχει ειρήνη. Ταυτόχρονα, η επίθεσή τους έχει στόχο όλους εμάς! Θέλει να τρομοκρατήσει τους χιλιάδες εργαζόμενους και ανέργους, τη νεολαία και το λαό μας ώστε να μην εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, να σιωπήσουν απέναντι στην επιθετικότητα της ρατσιστικής και φασιστικής ιδεολογίας και πρακτικής!

Δηλώνουμε με όλη μας τη δύναμη ότι θα μπούμε φραγμός απέναντι στα σχέδια τους! Ο Αμίρ και το κάθε προσφυγόπουλο και μεταναστόπουλο, όλα τα παιδιά, είναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, φύλο, θρησκεία ή εθνικότητα. Όπως κάναμε μέχρι σήμερα, θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά τους στην ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο και σε όλα όσα απορρέουν από αυτή, ακόμα και σε σύγκρουση με το κράτος, τη διοίκηση και τις «κοινωνικές» πιέσεις! Για όλους εμάς, το θρήσκευμα ή η εθνικότητα των παιδιών δεν αποτελούν πρόβλημα! Θα βρούμε τους τρόπους να παρακάμψουμε την επιλεκτική νομοθεσία, που δημιουργεί αποκλεισμούς. Ταυτόχρονα, θα δυναμώσουμε μέσα σε κάθε τάξη, σε κάθε διδασκαλία, σε κάθε γιορτασμό, την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες, το ναζισμό και τις πρακτικές τους. Με τη συλλογική μας δράση και απεύθυνση, με την οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε κάθε υποστύλωμα του κοινωνικού εκφασισμού και κανιβαλισμού.

Καλούμε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς να πράξουν το ίδιο! Το εκπαιδευτικό κίνημα, στέκεται στο πλευρό του Αμίρ και της οικογένειάς του, στο πλευρό των προσφύγων, των μεταναστών και των παιδιών τους, εκφράζει έμπρακτα και οργανωμένα εδώ και πολλά χρόνια την αλληλεγγύη του:

  • Διεκδικώντας ίσα δικαιώματα για πρόσφυγες και μετανάστες
  • Στήνοντας αυθόρμητες ή οργανωμένες δομές αλληλεγγύης μέσα και έξω από τα σχολεία
  • Οργανώνοντας σχολεία για πρόσφυγες/μετανάστες και τα παιδιά τους
  • Διεκδικώντας την εγγραφή όλων των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο πρωινό σχολείο και ταυτόχρονα, όλες τις απαραίτητες υποδομές (τάξεις υποδοχής κλπ.)
  • Αντιπαλεύοντας το φασισμό και το ρατσισμό
  • Ορθώνοντας τείχος απέναντι στις φασιστικές ομάδες, στο Ικόνιο, το Κερατσίνι και αλλού

Η επίθεση αυτή έρχεται σαν συνέχεια δεκάδων επιθέσεων που έχουν γίνει σε πρόσφυγες και μετανάστες, στα προσφυγόπουλα στο Ικόνιο και στο Πέραμα, στο Ωραιόκαστρο και το 66ο Γυμνάσιο, στους μετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο, επιθέσεις που έφτασαν μέχρι τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν και συνεχίστηκαν με επιθέσεις στους συνδικαλιστές στο Πέραμα, στο φοιτητή στο Μενίδι, στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα  και σε χώρους αλλά και σε σπίτια εκπαιδευτικών και σε σχολεία από μέλη φασιστικών οργανώσεων (όπως πρόσφατα κρούσματα σε σχολεία στον Πειραιά και στο στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης Σεπόλια-Κολωνός). Είναι φανερό πλέον ότι τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου πιάνουν και πάλι δουλειά. Ειδικά, μετά την κοινή εμφάνιση στο Καστελόριζο στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής και την νομιμοποίησή τους από την κυβέρνηση ως «αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής» πέρσι το Δεκέμβρη, οι επιθέσεις τους αναβαθμίστηκαν εξαιρετικά. 

Από την άλλη πλευρά, οι τελευταίες θεατρικές επιδείξεις ανέξοδου, κρατικού «αντιρατσισμού» από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό δεν μπορούν να αποκρύψουν την κυβερνητική πολιτική εκπαιδευτικού αποκλεισμού των προσφυγόπουλων. Χιλιάδες προσφυγόπουλα μένουν έξω από το πρωινό δημόσιο σχολείο. Την ίδια στιγμή, τεράστια παραμένουν τα κενά σε τάξεις υποδοχής και υποστηρικτικό προσωπικό (κοινωνικοί λειτουργοί κλπ.) με αποτέλεσμα τα προσφυγόπουλα που κατόρθωσαν να εγγραφούν στο δημόσιο σχολείο να αντιμετωπίζουν καθημερινά ανυπέρβλητα εμπόδια. Δυο μήνες μετά την έναρξη των σχολείων και το ΥΠΕΘ, με κυνικό ρατσισμό, έχει αφήσει αστελέχωτο το 90% των τμημάτων υποδοχής που αφορούν!

Επιπλέον, η κυβέρνηση, αφού φρόντισε με το ΠΔ 79 να αναπαράγει σχεδόν αυτούσιο το εθνικιστικό θεσμικό πλαίσιο (παρελάσεις, εκκλησιασμοί), αφού αναπαράγει ολόκληρο τον προσανατολισμό εθνικιστικής και θρησκευτικής κατήχησης σε αναλυτικά προγράμματα και βιβλία, αφού διατηρεί άθικτη την αναχρονιστική και αντισυνταγματική εγκύκλιο Λοβέρδου που απαιτεί λεόντειους όρους για την απαλλαγή ενός παιδιού από το μάθημα των Θρησκευτικών, κατόρθωσε με τους χειρισμούς της την τελευταία εβδομάδα να φτάσει σε αξιοζήλευτα επίπεδα πολιτικής υποκρισίας και σπέκουλας με αφορμή την υπόθεση του Δημοτικού Σχολείου Δάφνης. Δεν δίστασαν μάλιστα να στοχοποιήσουν άδικα τους εκπαιδευτικούς του σχολείου με μια πρωτοφανή επιχείρηση συκοφαντίας για να υπηρετήσουν καθαρά πολιτικές σκοπιμότητες. Χρησιμοποίησαν με τον πιο στυγνό, πολιτικάντικο τρόπο και το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς αλλά και το ίδιο το παιδί σε ένα κυνικό παιχνίδι πολιτικών εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού.

Είναι η ίδια πολιτική που αφήνει ανοιχτό το πεδίο δράσης στις φασιστικές ομάδες ώστε να δρουν ανενόχλητες, στο Ικόνιο, στη Σαντορίνη, στον Πειραιά, η πολιτική του αποκλεισμού των προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, σε hot spot-φυλακές στα νησιά, η πολιτική της ατιμωρησίας των νεοναζί δολοφόνων (αναβολές και τεράστια καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής).

Η κυβέρνηση να σταματήσει κάθε απόπειρα δίωξης και αντί να ψάχνει ενόχους στους εκπ/κους της τάξης που παλεύουν για την ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στα σχολεία, να τους αναζητήσει στην πολιτική των μνημονίων, της ΕΕ, του ΔΝΤ, την λεηλασία της κοινωνίας που εφαρμόζει, στις συμφωνίες που κλείνει με τον Τραμπ και τους άλλους υπεύθυνος για τις τύχες των προσφύγων.

Δηλώνουμε με απόλυτη ευθύνη ότι θα υπερασπίσουμε κάθε παιδί του πολέμου και της φτώχειας, ελληνόπουλο, προσφυγόπουλο, μεταναστόπουλο! Θα το υπερασπίσουμε ακόμα και  ενάντια στο θεσμικό πλαίσιο όπου και όταν χρειαστεί. Όταν το κράτος δεν θα το εγγράφει στο πρωινό σχολείο αλλά θα το στέλνει στις γκετοποιημένες απογευματινές ΔΥΕΠ, εμείς θα το γράφουμε στα σχολεία μας! Όταν το κράτος θα το αποκλείει από τις υποστηρικτικές δομές και την ίση μεταχείριση σε όλα, βάζοντας περιορισμούς και υποσημειώσεις, εμείς θα το εντάσσουμε. Όταν οι φασιστικές οργανώσεις θα το κυνηγούν, εμείς θα μπαίνουμε μπροστά φραγμός. Αυτό καλούμε να κάνουν όλοι οι εκπαιδευτικοί! Να προστατεύσουμε τα παιδιά από τον κρατικό και κοινωνικό ρατσισμό και κανιβαλισμό! Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα τους στην ίση πρόσβαση στο εκπαιδευτικό αγαθό και ταυτόχρονα το δικαίωμά τους στη διαφορετικότητα. Να αγωνιστούμε ενάντια στο σχολείο του εθνικισμού, της θρησκοληψίας, των παρελάσεων, των εκκλησιασμών και της θρησκευτικής κατήχησης. Γιατί αν σιωπήσουμε τώρα σε αυτά τα παιδιά, δε θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε κανέναν αποκλεισμένο ούτε τον ίδιο μας τον εαυτό!

Καλούμε γονείς και μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους, να μην αποδεχτούν το ρατσιστικό, ξενοφοβικό και φασιστικό παραλήρημα αλλά να υψώσουν αποφασιστικό τείχος απέναντι σε αυτές τις οργανωμένες προσπάθειες. Δεν βρίσκεται απέναντί μας ο μετανάστης, ο πρόσφυγας, ο άνθρωπος της δουλειάς και του μόχθου.

Απέναντι μας είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ψηφίζει μνημόνια και επανατοποθετεί στο κάδρο της αστικής νομιμότητας τη Χρυσή Αυγή, η μνημονιακή αντιπολίτευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ και ο οχετός του Άδωνη Γεωργιάδη, όλοι αυτοί που εξωθούν στη φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια το λαό μας, οι χορτάτοι αυτού του κόσμου που για να συνεχίζουν να κερδοφορούν λεηλατούν τα εργατικά δικαιώματα καθώς και οι υπερεθνικοί οργανισμοί τους, η ΕΕ και το ΔΝΤ, οι τράπεζες και το κεφάλαιο. Οι άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου που αγωνίζονται για τη μόρφωση των παιδιών τους, ότι εθνότητας κι αν είναι, ότι χρώματος και θρησκείας, είναι οι δικοί μας άνθρωποι.

  • Ενάντια στο σχολείο του θρησκευτικού προσηλυτισμού, της κατήχησης και των μεταξικής έμπνευσης μαθητικών παρελάσεων αγωνιζόμαστε για το σχολείο της μορφωτικής ισότητας, για την κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων, όλων των λειτουργιών θρησκευτικού προσηλυτισμού. Το σχολείο πρέπει να καλλιεργεί την ικανότητα των μαθητών να σκέπτονται, να διατυπώνουν τις απόψεις τους, να διαμορφώνουν κριτική σκέψη και συνείδηση. Το σχολείο οφείλει να αντιμετωπίζει με ισότητα και δικαιοσύνη όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως φυλής, θρησκεύματος, χρώματος, εθνικότητας.
  • Ενάντια στην πολιτική του αποκλεισμού και των περικοπών, διεκδικούμε άμεσα, να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις για να στελεχωθούν οι τάξεις υποδοχής και να ενισχυθούν τα σχολεία με υποστηρικτικό προσωπικό (κοινωνικοί λειτουργοί, κλπ.)
  • Ενάντια σε κάθε πρακτική και αντίληψη ρατσισμού και ξενοφοβίας, αγωνιζόμαστε για το σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών.

 

                                          ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

                                      ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

 

 

Last modified: 8 Νοεμβρίου 2017

Close