Written by 20:26 Εκπ/κή Συσπείρωση

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ: Να ξεπεράσουμε την αδράνεια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας! Άμεση διοργάνωση συλλαλητηρίου στο Υπουργείο Παιδείας!!!

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

 

www.paremvasis.gr                                                                                                                                Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Δήλωση των εκπροσώπων

των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων στο Δ.Σ της ΔΟΕ

Νικολάρα Λάμπρου 6974750410

Αναγνωσταρά Γιάννη 6975308409

paremvasisdoe@gmail.com,   www.paremvasis.gr

Να ξεπεράσουμε την αδράνεια

της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας!

Άμεση διοργάνωση συλλαλητηρίου στο Υπουργείο Παιδείας!!!

Η Κυβέρνηση της Τρόικας εσωτερικού με το γνωστό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας (44506/Δ4-2-4-2013) προς τους Περιφερειακούς Δ/ντές Εκπ/σης με θέμα: «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπ/σης σχολικού έτους 2013-14» έδειξε το βίαιο πρόσωπο της πολιτικής της απέναντι στη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς. Το σχολείο της γειτονίας μπαίνει στο στόχαστρο και χιλιάδες μαθητές τη νέα χρονιά θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο. Το έγγραφο προμηνύει κύμα σαρωτικών αλλαγών (καταργήσεις – συγχωνεύεις σχολείων, κατάργηση ορίων σχολικών μονάδων, εγγραφές μαθητών ανά ομάδες σχολείων, κατάργηση του αμετάθετου των εκπαιδευτικών κ.λπ.). Κυρίως συνεπάγεται απώλεια χιλιάδων οργανικών θέσεων και υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Οι μετακινήσεις εντός ΠΥΣΠΕ σε όμορα σχολεία και σταδιακά σ’ ολόκληρη την Ελλάδα με βάση τις ανάγκες της υπηρεσίας είναι το τελικό σενάριο.  Σ’ αυτό το σκηνικό απώλειας θέσεων εργασίας, εργασιακής περιπλάνησης και ανασφάλειας προστίθεται η αύξηση του διδακτικού ωραρίου. Ο λογιστικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν την οργανικότητα των σχολείων μαρτυρά και τις προθέσεις τους: Ένα ευρύ πρόγραμμα απολύσεων στην εκπαίδευση.

Ησυχία… το συνδικάτο κοιμάται!!!

Απέναντι σ’ αυτή τη βαριά σκιά που πέφτει πάνω από τη εκπαίδευση η πλειοψηφία των ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ στο Δ.Σ της ΔΟΕ, χέρι – χέρι με το ΠΑΜΕ, απαντούν με μια 3ωρη στάση  εργασίας (Τετάρτη 10 Απριλίου) με συγκέντρωση στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Αττικής(!!!). Οι Παρεμβάσεις Κινήσεις συσπειρώσεις από την περασμένη εβδομάδα, που προέκυψε το πρόβλημα, κατέθεσαν πρόταση για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, αφού καθυστέρησε να απαντήσει στην πρόταση, έφτασε να προκηρύξει στάση εργασίας για την Τετάρτη το μεσημέρι της Δευτέρας (!!!).

Η όλη τους στάση δείχνει την πρόθεσή τους να υποβαθμίσουν και να  κάψουν κάθε πιθανότητα κινητοποίησης που θα έφερνε τον κλάδο αντιμέτωπο με την κυβερνητική πολιτική. Γι’ αυτό διάλεξαν να καλέσουν τους συναδέλφους σε συγκέντρωση στην Περιφερειακή Δ/νση   Εκπαίδευσης Αττικής και όχι στο Υπουργείο. Γι’ αυτό δεν δίνουν στους συλλόγους τον απαραίτητο χρόνο για να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν τους συναδέλφους. Γι’ αυτό αποφεύγουν να σταθούν απέναντι στο Υπουργείο. Να δείξουν τον πραγματικό υπεύθυνο που παράγει και υλοποιεί την πολιτική που καταδυναστεύει τις ζωές μας και διαλύει το δημόσιο σχολείο. Θέλουν μια άνευρη και ανεμική κινητοποίηση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Κλείνουν το μάτι στο Υπουργείο για να συνεχίσει στην ίδια γραμμή απερίσπαστο και ανενόχλητο!!!    

Άμεση διοργάνωση συλλαλητηρίου στο Υπουργείο Παιδείας!!!

Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι κομβικό επεισόδιο του συνολικού αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων και συνολικά της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Τα πρωτοβάθμια σωματεία, όλοι οι φορείς της εκπαίδευσης,  καθένας και καθεμιά από τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς της σχολικής καθημερινότητας να πάρουμε αυτόν τον αγώνα στα χέρια μας. Να οργανώσουμε άμεσα μαζικό συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας. Με πρωτοβουλία των συλλόγων Π.Ε. να προκηρυχθεί στάση εργασίας για την επόμενη εβδομάδα και να οριστεί ως τόπος συγκέντρωσης το Υπουργείο. Να δείξουμε τον πραγματικό αντίπαλο. Την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας. Να απαιτήσουμε:

·      Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.

·      Καμία κατάργηση σχολικής μονάδας-τμήματος-οργανικής θέσης

·      Όχι στην αύξηση του ωραρίου και στις υποχρεωτικές μετακινήσεις.

·      Διεκδικούμε τη θεσμοθέτηση του ανώτατου αριθμού μαθητών ανά τμήμα στους 20 μαθητές για τις τάξεις Γ’, Δ’, Ε’, Στ’ και στους 15 για τις Α’, Β’ δημοτικού και το νηπιαγωγείο.

·      Ενίσχυση των δημόσιων δομών της ειδικής αγωγής. Τμήμα Ένταξης σε κάθε δημοτικό-νηπιαγωγείο.

·      Ενιαίο 12χρονο σχολείο με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Όχι στο «κούρεμα» των σχολείων !

Γενικός ξεσηκωμός τώρα !

Last modified: 9 Απριλίου 2013

Close