Written by 21:31 Εκπ/κή Συσπείρωση

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ : 1η ΤΟΥ ΜΑΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ΨΩΜΙ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 11:00 π.μ.

ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

1Η ΤΟΥ ΜΑΗ: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ΨΩΜΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 11:00 π.μ.

«Θα έλθει εποχή που η σιωπή μας θα είναι δυνατότερη

από τις φωνές που στραγγαλίζετε σήμερα!».

Όγκαστ Σπάις

Τα τελευταία λόγια του Όγκαστ  Σπάις- ηγετικής μορφής της εργατικής εξέγερσης του Σικάγο – στοιχειώνουν ακόμα το παγκόσμιο εργατικό κίνημα. Στις σημερινές συνθήκες κρίσεις του καπιταλισμού, που κατακτήσεις και δικαιώματα ενός αιώνα ξεθεμελιώνονται, η  συλλογική μνήμη επιστρέφοντας στην ματωμένη πρωτομαγιά του 1886 πιάνει το νήμα των αγώνων της εργατικής τάξης απ΄ την αρχή: διεκδικεί ξανά αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ριζική μείωση των ωρών εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά, επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις. Συλλογικές Συμβάσεις και ελεύθερο συνδικαλισμό.

Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει το εργατικό κίνημα στην χώρα μας κάτω από το βάρος της γενικευμένης επίθεσης του αστικού συνασπισμού εξουσίας της  ΕΕ και ΔΝΤ. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή αντιλαϊκή λεηλασία σε όλο το φάσμα των εργασιακών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων. Για να ξεπεράσει την καπιταλιστική κρίση, το κεφάλαιο χρησιμοποιεί την έκρηξη του δημόσιου χρέους, τα δημόσια ελλείμματα, ακόμη και την απειλή της κατάρρευσης ολόκληρων κρατών, προκειμένου να επιφέρει μιας στρατηγικής σημασίας απάντηση, στη βάση των άμεσων και μακροπρόθεσμων συμφερόντων του. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική αναδίπλωση του καπιταλισμού. Η «εθνική συνευθύνη» στο χρέος, η παραμονή στην Ευρωζώνη και την ΟΝΕ μαζί με την προσήλωση στο Ευρώ αποτελούν τα μέσα του κεφαλαίου για να οδηγήσουν το λαό μας στην εξαθλίωση και την υποταγή.

Η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ –ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), έχοντας την πλήρη στήριξη της ελληνικής αστικής τάξης και της ΕΕ συνεχίζει τη ίδια βίαιη πολιτική ταξικής αναδιάρθρωσης της κοινωνίας, που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τα τρία μνημονιακά κόμματα και η κυβέρνησή τους έχουν αναλάβει την εργολαβία να οδηγήσουν τον τόπο μας σε καθεστώς ακραίας φτώχειας. Ιδιωτικοποιήσεις παντού είναι ο πολιτικός τους στόχος. Πλήρης εμπορευματοποίηση της ενέργειας ακόμα και του νερού. Καταργήσεις οργανισμών του δημοσίου και εγκληματική συρρίκνωση της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας. Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και άγρια φορολόγηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας την ίδια ώρα που το κεφάλαιο απαλλάσσεται από κάθε φορολογικό βάρος.

Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει το χώρο της εκπαίδευσης επί ποδός πολέμου. Η αύξηση του ωραρίου στην Δ.Ε., το προεδρικό διάταγμα για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, η κατάργηση οργανικών θέσεων και οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων προετοιμάζουν έναν εφιαλτικό Σεπτέμβρη για τη νέα σχολική χρονιά που συμπληρώνεται από την αυταρχική επιβολή της αξιολόγησης και τις χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ήδη έχουν αποφασιστεί.

Η οδυνηρή επίγνωση του τέλους μιας ολόκληρης εποχής οδηγεί στη συνειδητοποίηση της γενικευμένης παρακμής και της αθλιότητας της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, του κρατικού κυβερνητικού συνδικαλισμού της ήττας και της υποταγής. Η επίθεση των πολιτικών της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ απαιτούν την υπεράσπιση ενός αδιαπραγμάτευτου ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ : την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας, της εργασίας μας και του δημόσιου σχολείου.

Απέναντι στην υποταγή του χρεοκοπημένου μπλοκ εξουσίας και του εργοδοτικού συνδικαλισμού οφείλουμε να προβάλλουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματα της μαχόμενης εκπαίδευσης. Το επόμενο διάστημα όλες οι ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας, όλοι οι κλάδοι εργαζομένων να ανοίξουμε την ατζέντα των αναγκών του κόσμου της εργασίας και να δημιουργήσουμε τους όρους για τη διοργάνωση ενός σοβαρού πολιτικού και πανεργατικού αγώνα. Ένα πλατύ, ενωτικό, κοινωνικοπολιτικό και αγωνιστικό μέτωπο με ξεκάθαρους στόχους και πρόγραμμα ανατροπής κυβέρνησης, τρόικας, μνημονίων και όλης της αντεργατικής πολιτικής. Για τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από ευρώ-ΕΕ, την κοινωνικοποίηση των τραπεζών και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας (ενέργεια, νερό, λιμάνια κ.ά.) με εργατικό έλεγχο. Για την αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου προς όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 11:00 π.μ.

Last modified: 29 Απριλίου 2013