Written by 21:50 Αρχική Σελίδα

Παραιτήσεις από τη θέση προϊσταμένης νηπιαγωγείου και διευθυντή επειδή “εντέλλονται” να ορίσουν εκπαιδευτικούς σε ομάδες εργασίας για την αυτοαξιολόγηση.

Μεταμόρφωση 8/4/2014

 

Προς

1. ΠΥΣΠΕ Β’ ΑΘΗΝΑΣ

2. Σύλ/γο εκπ/κών Γ.Σεφέρης

 

ΘΕΜΑ: Υποβολή παραίτησης από τη θέση της προϊσταμένης

 

Υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση της προϊστάμενης στο 2ο Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης, γιατί μου ζητήσατε να αναθέσω υποχρεωτικά ομάδες εργασίες στις συναδέλφισσες του Νηπιαγωγείου μου,  για να εφαρμόσουμε την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας παρά την αρνητική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων μου και του σωματείου μου (Γ.Σεφέρης) ,  αλλά και με τη συνείδησή μου ως εργαζόμενη νηπιαγωγός που επί 16 χρόνια υπηρετώ συνειδητά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Την ώρα που:

  • οι αίθουσες στα νηπιαγωγεία ασφυκτιούν από τα 25άρια τμήματα
  • που οι συνάδελφοι (αναπληρωτές, ΕΣΠΑ, ένταξης, παράλληλης στήριξης) πηγαινοέρχονται Απρίλιο μήνα
  •  τα προνήπια παραμένουν σπίτι τους
  •  η υποχρηματοδότηση βασανίζει τις σχολικές μονάδες
  •  οι επιχειρήσεις και οι ΜΚΟ αλωνίζουν στα σχολεία μας
  •  οι καθαρίστριες δουλεύουν απλήρωτες
  • οι άνεργοι γονείς  των μαθητών μας αγωνιούν καθημερινά για την τύχη των οικογενειών τους
  • τα εργασιακά μας (των εκπ/κών και όλων των εργαζομένων) ανατρέπονται,

την ώρα που μέσα από τις εκπαιδευτικές και διοικητικές αρμοδιότητές μας προσφέρουμε τα πάντα για να λειτουργεί όσο “το δυνατόν” καλύτερα η σχολική μας μονάδα με όσο το “δυνατόν” μικρότερο μισθό τα τελευταία δύο χρόνια, μας καλείτε εμάς τις Νηπιαγωγούς να παραβιάσουμε το κλίμα συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ μας  στους Συλλόγους Διδασκόντων και να εφαρμόσουμε την αυτοαξιολό-γηση  και αργότερα την αξιολόγησή τους (των συναδέλφων) υπογράφοντας τις απολύσεις τους που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα πιστεύουμε και υπηρετούμε καθημερινά.

Ως εκπαιδευτικός αλλά και ως άνθρωπος θέλω να μπορώ να κυκλοφορώ στη γειτονιά μου χωρίς να είμαι “δακτυλοδεικτούμενη” αλλά και να κοιτάζω την οικογένειά μου, τους συμπολίτες μου, τους συναδέλφους μου ,τους μαθητές μου και τους γονείς τους στα μάτια χωρίς να ντρέπομαι

 

Βασισμένη στα παραπάνω, δηλώνω ότι δεν θέλω να παραμείνω  προϊσταμένη,  θα συνεχίσω να υπηρετώ την εκπαίδευση ως απλή νηπιαγωγός, να αγωνίζομαι  για ένα δημόσιο και δημοκρατικό σχολείο και σας παρακαλώ να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αντικατασταθώ.

Λιάκου Ντιάνα

                             Νηπιαγωγός του 2ου Νηπ/γείου Μεταμόρφωσης

                             Μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών “Γ.Σεφέρης”

 

 ανάλογη δήλωση – παραίτησης έκανε η ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ ΑΝΝΑ

 

Αίτηση-Δήλωση Παραίτησης

της νηπιαγωγού Άννας Καρακάση

Προϊσταμένης του 1ου Νηπιαγωγείου Κρυονερίου

Υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση της Προϊσταμένης διότι,

αδυνατώ να αγνοήσω την ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων για τη μη συγκρότηση ομάδων εργασίας για την αυτοαξιολόγηση,

δεν μπορώ στο τέλος της διαδρομής μου ως δασκάλα να απεμπολήσω το όραμά μου για ένα δημόσιο, δωρεάν σχολείο, χωρίς κατηγοριοποιήσεις και αποκλεισμούς,

δεν μπορώ να συμβάλω στην κατάργηση της δημοκρατικής λειτουργίας του συλλόγου διδασκόντων,

καθώς και να συμβάλω σε απολύσεις συναδέλφων εκπαιδευτικών μέσα από αυτή τη διαδικασία.

 

ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΚΑΣΗ

 

 

Την παραίτησή της υπέβαλλε άλλη μία εκπαιδευτικός, προϊσταμένη στο 2ο Νηπιαγωγείο Διονύσου και μέλος του ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ ΑΝ Αττικής «Ο Σωκράτης», Βάσω Παπαϊωάννου εκφράζοντας την αντίθεσή της στη συγκρότηση των ομάδων εργασίας, για να εφαρμοστεί η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

 

Διαβάστε όλη τη δήλωση παραίτησης παρακάτω:

ΔΙΟΝΥΣΟΣ 7/4/2014

“Υποβάλω την παραίτησή μου, γιατί μου ζητάτε να αναθέσω υποχρεωτικά στις συναδέλφισσές μου να συγκροτήσουμε τις ομάδες εργασίας για να εφαρμόσουμε την αξιολόγηση της σχολικής μας μονάδας, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων μου και του σωματείου μου που είμαι και μέλος του  ΔΣ , αλλά και με τη συνείδησή μου ως παιδαγωγός και ως εργαζόμενη που επί 28 ½  χρόνια υπηρετώ συνειδητά την εκπαίδευση  και καθημερινά αγωνίζομαι για ένα καλύτερο νηπιαγωγείο.

Εμείς οι Νηπιαγωγοί είμαστε ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές εργαζόμαστε κάτω από δύσκολες συνθήκες χωρίς υλικοτεχνική υποδομή σε ακατάλληλα κτήρια κάνοντας χρέη καθαρίστριας ,τηλεφωνήτριας, τραπεζοκόμου ,κλπ δίνουμε καθημερινά την ψυχή μας για να υπηρετήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε το Δημόσιο σχολείο και  αξιολογούμαστε καθημερινά από γονείς και μαθητές.

Αλλά και ως προϊσταμένες μπαίνοντας καθημερινά σε τάξη εκτελούμε τα διοικητικά μας καθήκοντα δουλεύοντας ατέλειωτες ώρες αντί ενός πενιχρού επιδόματος .                           Σε αυτή  την καθημερινότητα μας για να την φέρουμε σε πέρας έχουμε την στήριξη των συναδέλφων και  σήμερα μου ζητάτε να υλοποιήσω την αυτοαξιολόγηση  και αύριο την αξιολόγηση τους και να υπογράψω την απόλυση τους. Να χαλάσω το κλίμα την συνεργατικότητας ,της αλληλεγγύης που μέσα σ’ αυτό το κλίμα και με μεράκι  διαμορφώσαμε  σχολεία από το μηδέν.

Είμαι βαθιά πεπεισμένη ότι η αυτοαξιολογηση της σχολικής μονάδας και αργότερα της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού δεν έρχεται να διαμορφώσει ένα καλύτερο σχολείο αλλά θα αποβεί ταφόπλακα του Δημόσιου χαρακτήρα του με την υποχρηματαδότηση, την κατηγοριοποίηση, την υποβάθμιση του μορφωτικού του επιπέδου, στηριζόμενο  στις τσέπες των γονιών και των χορηγών. Ακόμη θα οδηγήσει στο παραπέρα χτύπημα των εργασιακών οικονομικών δικαιωμάτων και στην απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν στη εκπαίδευση υπερασπίστηκα και από τη θέση μέλους του ΔΣ του Συλλόγου μου τα συμφέροντα των συναδέλφων και των μαθητών μου με συνέπεια. Σήμερα μου ζητάτε αυτό τον αγώνα να τον αυτοαναιρέσω που για μένα είναι στάση ζωής.

Αλλά και ως  παιδαγωγός θέλω να έχω το δικαίωμα να κοιτάζω τους μαθητές μου  και τους γονείς τους στα μάτια  υπερασπιζόμενη  μέχρι τέλους το δικαίωμά τους στη μόρφωση μέσα σε ένα δημόσιο σχολείο δωρεάν για όλα τα παιδιά.

Με βάση τα παραπάνω, δηλώνω ότι δε θέλω να παραμείνω στη θέση της προϊσταμένης , θα συνεχίσω να υπηρετώ την εκπαίδευση ως απλή νηπιαγωγός.

Συντάσσομαι με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για την ανατροπή.

ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΒΑΣΩ

ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΣΤΟ 2Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

<<Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ>

 

Ενα μεγάλο ΟΧΙ – Παραίτηση του διευθυντή του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Γιάννη Σαϊτάκη

Κάποτε έρχεται η ώρα να πεις ένα  “μικρό ναι” ή ένα “Μεγάλο ΟΧΙ “. Σαν δάσκαλος με τριάντα χρόνια υπηρεσίας και σαν διευθυντής του 17ου δημοτικού  σχολείου  Ηρακλείου, έχοντας καταθέσει από 3/4/2014  την παραίτησή μου , πάω μ’ αυτούς τους λίγους που είχαν το θάρρος  ( γιατί  θάρρος υπάρχει  μονάχα όταν είσαι με τους λίγους ) να φωνάξουν  το Μεγάλο ΟΧΙ . Ένα ΟΧΙ  βγαλμένο από τους αγώνες που έδωσα όλα αυτά τα χρόνια  και που κάποιοι πούλησαν αντί πινακίου  φακής ( ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ τη δύναμη λίγων Ευρώ και μιας σταλιάς εξουσίας ) .

ΟΧΙ στη διάλυση του δημόσιου  σχολείου , του μοναδικού κύτταρου ανάπτυξης και ελπίδας αυτού του δύσμοιρου τόπου,

ΟΧΙ στην κατάλυση των  νόμιμων  δικαιωμάτων του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου μου , που ως κυρίαρχο όργανο αποφάσισε ομόφωνα να μη συμμετέχει  στη  λεγόμενη  ” αυτοαξιολόγηση ” ,

ΟΧΙ στο αλληλοφάγωμα  των συναδέλφων μου  μέσα από την  επερχόμενη  ” αξιολόγηση – απόλυσή τους “,

ΟΧΙ στο αποφασίζομεν και διατάσσομεν  του υπουργείου  παιδείας ,

ΟΧΙ στο σκύψιμο της  κεφαλής για να μπορώ να κοιτάζω στα μάτια τους μαθητές και  τους συναδέλφους μου ,

ΟΧΙ στην καταστροφή  του τόπου μου , που ευτύχησε να γεννήσει τη Δημοκρατία μα που  κάποιοι ρήμαξαν και πούλησαν σαν  δανεισμένη  πραμάτεια ,

ΟΧΙ τέλος στην κατάντια αυτών ” που  δειλοί , μοιραίοι και άβουλοι αντάμα , προσμένουν ίσως κάποιο θάμα ” .

Σαϊτάκης Γιάννης , διευθυντής  17ου  δημοτικού σχολείου Ηρακλείου

( περιμένοντας την απόφαση του ΑΠΥΣΠΕ  και την επιστροφή μου στην τάξη)

 Δεκάδες οι παραιτήσεις έως τώρα συναδέλφων από τη θέση διευθυντή και προϊσταμένης και από ότι φαίνεται θα ακολουθήσουν πολύ περισσότερες.

Είναι φανερό ότι υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι διευθυντές και προϊσταμένες  που την κρίσιμη ώρα για τους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο  θα διαλέξουν να βρεθούν μαζί με τον κλάδο και όχι με το μέρος της διοίκησης.

Last modified: 8 Απριλίου 2014

Close