Written by 00:33 Αρχική Σελίδα

Παραδέχεται η ΓΑΔΑ το έγγραφο της, που έφερε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος μας. “Το σπουδαστικό της Ασφαλείας” αποδίδεται στην προστασία από ναρκωτικά και τροχαία…

Μετά από 4 μέρες παραδέχεται το έγγραφο της η ΓΑΔΑ, που έφερε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος μας. Αποδίδει  “Το σπουδαστικό της Ασφαλείας” στην προστασία από ναρκωτικά και τροχαία…

μπατσ

Για την «προστασία της νεολαίας» από διάφορους κινδύνους όπως τα ναρκωτικά και τα τροχαία, γίνονται οι επισκέψεις στα σχολεία και οι συναντήσεις με τους διευθυντές, αναφέρει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αναβίωση του αστυνομικού κράτους της Δεξιάς στα σχολεία.

Μία πρωτοβουλία για να «διαμορφωθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ:

«Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε έγγραφο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, για καταγραφή σχολείων και πραγματοποίηση επαφών με αρμόδιους σχολικούς φορείς, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
– Το περιεχόμενο και ο σκοπός έκδοσης του εγγράφου συναρτάται απόλυτα με την αποστολή και τις ειδικότερες αρμοδιότητες της Αστυνομίας, όπως περιγράφονται στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο που καθορίζει το εύρος λειτουργίας των Υπηρεσιών του Σώματος.
– Στο πλαίσιο αυτό, το συγκεκριμένο έγγραφο αφορά στον τομέα της προστασίας της νεολαίας από διάφορους κινδύνους όπως τα ναρκωτικά, την εγκληματικότητα (όπως π.χ. οι επιθέσεις σε βάρος μαθητών για την βίαιη απόσπαση κινητών τηλεφώνων και χρημάτων), τα τροχαία ατυχήματα σε βάρος μαθητών, κ.τ.λ., που αποτελούν καθήκον και ευθύνη της Αστυνομίας.
– Άλλωστε, η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην προστασία των ανηλίκων προσδιορίζεται, σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο, στην πρόληψη και καταπολέμηση των εγκλημάτων που διαπράττονται σε βάρος ανηλίκων, καθώς και στην αναζήτηση εξαφανισθέντων ανηλίκων.
– Επιπλέον, προβλέπεται θεσμικά η συνεργασία των Αστυνομικών Αρχών, με όλους τους συναρμόδιους φορείς, για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, που σχετίζεται με ανηλίκους.

Στο πλαίσιο αυτό, προκύπτει με απόλυτη σαφήνεια ότι:
– Το έγγραφο αυτό εντάσσεται στη γενικότερη πρωτοβουλία της Αστυνομίας να διαμορφωθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα.
– Η συνεργασία αυτή αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά το ευαίσθητο αυτό κοινωνικό θέμα της προστασίας των ανηλίκων και ιδιαίτερα των μαθητών των σχολείων.
– Τα αποτελέσματα της συνεργασίας αυτής αξιοποιούνται σε επίπεδο στρατηγικού – επιτελικού σχεδιασμού και υλοποίησης ανάλογων επιχειρησιακών δράσεων.
– Τέλος, όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται και στο συγκεκριμένο έγγραφο, η όλη διαδικασία αφορά αποκλειστικά και μόνο το «πεδίο αρμοδιότητας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη γενικά και της Ελληνικής Αστυνομίας ειδικότερα».

Με βάση τα παραπάνω, οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση ή ερμηνεία, δεν ανταποκρίνεται στο πνεύμα και την ουσία του συγκεκριμένου εγγράφου και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα».

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ που έρχεται 4 μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του εγγράφου της από το Σύλλογο μας “Ο Περικλής” (σε αυτές τις 4 μέρες δεν παραδέχονταν την ύπαρξη του εγγράφου) προσπαθεί  με φαιδρά επιχειρήματα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Μπορεί κανείς να πιστέψει τα επιχειρήματα της ΓΑΔΑ που αναφέρει στην ανακοίνωση της, ότι δηλαδή η αστυνομία επισκέπτεται τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία για να:

προστατέψει τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών από τα ναρκωτικά;

προστατέψει τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών από την εγκληματικότητα (όπως π.χ. οι επιθέσεις σε βάρος μαθητών για την βίαιη απόσπαση κινητών τηλεφώνων και χρημάτων);

προστατέψει τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών από τα τροχαία ατυχήματα;

Με το έγγραφο της ΓΑΔΑ όμως ρητά αναφέρει: εντέλλονται οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων

  • «στη πλήρη καταγραφή των σχολείων που λειτουργούν σε περιοχές αρμοδιότητας αστυνομικών τμημάτων.
  • στις  μεθοδευμένες προσωπικές επαφές και συναντήσεις  με τους/τις Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων και των Προϊσταμένων των Νηπιαγωγείων.
  • στη καταγραφή προβλημάτων των Σχολικών Μονάδων που είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη γενικά και της Ελληνικής Αστυνομίας ειδικότερα.
  • να συντάξουν εμπεριστατωμένες αναφορές για τα ανωτέρω υποβάλλοντας (οι Διοικητές των τμημάτων) τις απόψεις τους( απόψεις αναφέρει, ούτε καν καταγραφή αστυνομικών συμβάντων)  προς τις οικείες Υποδιευθύνσεις Αστυνομίας.

Δείτε το έγγραφο:

test 001 (1)

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου μας αναφέρεται:

Είναι  εμφανές ότι με τις ενέργειες αυτές αποσκοπούν στην δημιουργία κλίματος φόβου και τρομοκρατίας στους εκπαιδευτικούς.

 

Είναι επίσης δυστυχώς εμφανές, ότι με βάση και την ιστορική εμπειρία, η εποχή που η αστυνομία και η ασφάλεια επεδίωκε επαφές, δημιουργούσε το λεγόμενο «σπουδαστικό της ασφαλείας» και εισχωρούσε σε εκπαιδευτικά ιδρύματα αντιστοιχούσε σε περίοδο πολιτικής εκτροπής.

 

Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να πάρει θέση.

 

Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και  να ανακαλέσει άμεσα την σχετική εντολή.

 

Ζητάμε από τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση και να απαιτήσουν την παραίτηση του αρμόδιου Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

Last modified: 14 Φεβρουαρίου 2014

Close