Written by 14:08 Ανακοινώσεις, ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΜΕΡΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ, ΔΙΧΡΟΝΗΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-   Ο Δ/ΝΤΗΣ Π.Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ  ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ!

 

20/4/2018

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΜΕΡΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ, ΔΙΧΡΟΝΗΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-   Ο Δ/ΝΤΗΣ Π.Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ  ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ!

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όπως σας είχαμε ενημερώσει με προηγούμενη ανακοίνωσή μας, όλες οι επιτροπές που συγκροτήθηκαν και  συνεδρίασαν σύμφωνα με το άρθρο 33 του Ν. 4521/2018 για την «έναρξη εφαρμογής» της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, για τους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Παπάγου-Χολαργού, Βριλησσίων, Φιλοθέης-Ψυχικού, και Χαλανδρίου, γνωμοδότησαν υπέρ της άμεσης εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης  στους Δήμους της αρμοδιότητάς τους.

Εξαίρεση αποτέλεσε η αυθαίρετη  ακύρωση της συνεδρίασης της τριμερούς επιτροπής στον Δήμο Πεντέλης με ευθύνη του Διευθυντή Εκπαίδευσης Α. Ανδρώνη με το αιτιολογικό της    άρνησης του Δημάρχου Δ. Στεργίου να συμμετάσχει σε αυτήν!  Επί του γεγονότος αυτού είχαμε επισημάνει ότι η Διοίκηση και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης ανάγουν την τοπική αυτοδιοίκηση και τον Δήμαρχο σε ρυθμιστή για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, στάση η οποία  αντανακλά την επιλογή της κυβέρνησης, με την οποία διαφωνούμε κάθετα,  να παραπέμψει την εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και Εκπαίδευσης σε επιτροπές με τη συμμετοχή μάλιστα των Δημάρχων προκειμένου να γνωμοδοτούν για τη «δυνατότητα» εφαρμογής της, ενώ αυτό αφορά κεντρική κυβερνητική πολιτική απόφαση και ευθύνη.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την εκτίμησή μας αυτή και μάλιστα με δραματικότερο τρόπο.  Πληροφορηθήκαμε ότι παρά τις θετικές  γνωμοδοτήσεις των τριμερών επιτροπών για την άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής  Προσχολικής Αγωγής και  Εκπαίδευσης στη Β΄Αθήνας με τη θετική ψήφο σε κάθε περίπτωση του Διευθυντή Εκπαίδευσης και του Προέδρου του Συλλόγου μας και, κατά συνέπεια, τη δέσμευση του Διευθυντή Εκπαίδευσης να εισηγηθεί στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης   την εφαρμογή της  δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης  σε όλους τους Δήμους της αρμοδιότητας του Συλλόγου μας, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Α. Ανδρώνης έπραξε το αντίθετο και εισηγήθηκε αρνητικά! Να μην εφαρμοστεί το δημόσιο δίχρονο υποχρεωτικό νηπιαγωγείο σε όλους τους Δήμους της Β΄ Αθήνας

Η στάση αυτή του Διευθυντή Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας και ενδεχομένως και ομολόγων του σε άλλες Διευθύνσεις Π.Ε.αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας εμπαίζουν και εξαπατούν για άλλη μια φορά την εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία καθώς θεσμοθετούν με ημίμετρα νόμο για  το δίχρονο υποχρεωτικό Νηπιαγωγείο και παράλληλα στην πράξη υπονομεύουν ευθέως την υλοποίησή του.

Συγκεκριμένα:

  • Χρησιμοποιούν ως άλλοθι για τη μη εφαρμογή του, τις γνωμοδοτήσεις των τριμερών επιτροπών και τις εισηγήσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης όπου αυτές προκύψουν αρνητικές, δίνοντας εξέχουσα βαρύτητα στη θέση των δημάρχων.
  • Παίζουν το παιχνίδι των double face  εισηγήσεων των Διευθυντών Εκπαίδευσης: Ναι στις τριμερείς επιτροπές – Οχι  στον Περιφερειακό Διευθυντή με παραβίαση μάλιστα του αποτελέσματος των γνωμοδοτήσεων, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Διευθυντή Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας!
  • Δεν προχωρούν στη δέσμευση των αναγκαίων κονδυλίων και μέτρων για την εφαρμογή της με την εξασφάλιση γενναίας κρατικής χρηματοδότησης για κτίρια και διορισμούς.

Πρόκειται για την ίδια λογική του εμπαιγμού και της εξαπάτησης όπου εντάσσονται οι 20.000 διορισμοί που έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες, η αναβάθμιση της Ειδικής Αγωγής που ωστόσο παραπαίει τραγικά, η γενίκευση του Ολοήμερου Σχολείου που διαρκώς συρρικνώνεται και του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου που όμως έγινε προαιρετικό, οι νέες δομές υποστήριξης που διαλύουν το Δημόσιο Σχολείο και μετατρέπουν τη  μόρφωση σε κατάρτιση – εμπόρευμα προς πώληση και τους μαθητές σε πελάτες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε καλά πως οι κατακτήσεις μας είναι αποτέλεσμα των ανυποχώρητων αγώνων μας. Χάρις σε αυτούς θεσμοθετήθηκε το 2006 η υποχρεωτικότητα της φοίτησης στο Νηπιαγωγείο για το ένα έτος. Αποφασισμένα και μαχητικά συνεχίζουμε να απαιτούμε την άμεση και καθολική εφαρμογή του δίχρονου υποχρεωτικού Νηπιαγωγείου για όλα τα παιδιά 4-6 ετών, από τον ερχόμενο Σεπτέμβη σε όλους τους Δήμους της Β΄Αθήνας και όλης της χώρας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με ταυτόχρονη ένταση των αγώνων και των διεκδικήσεών μας για  να αναβαθμιστεί η παρεχόμενη προσχολική αγωγή και εκπαίδευση με μείωση του αριθμού των παιδιών στην τάξη σε 1 προς 15, δημιουργία νέων νηπιαγωγείων με νέα σύγχρονα κτίρια, μαζικούς μόνιμους διορισμούς νηπιαγωγών για την κάλυψη όλων των αναγκών, ενίσχυση των υποστηρικτικών δομών, πλήρη εξοπλισμό των δημόσιων νηπιαγωγείων και διορισμό αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού (τραπεζοκόμοι, ψυχολόγοι κλπ).

 

Καλούμε  την πλειοψηφία του Δ.Σ. του συλλόγου μας «Ο Περικλής»  να συναισθανθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και να αναλάβει πρωτοβουλίες οργάνωσης αγωνιστικών δράσεων.

Στο πλαίσιο αυτό:

  • Να συμμετάσχει με απόφασή του στη σύσκεψη συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ που διοργανώνεται με κάλεσμα του όμορου Συλλόγου εκπαιδευτικών Αμαρουσίου στις 23 Απρίλη υιοθετώντας τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί για το συντονισμό των δράσεών μας.
  • Να διοργανώσει μαζί με τους άλλους συλλόγους της Β΄Αθήνας παράσταση –κινητοποίηση στη Διεύθυνση  Β΄Αθήνας
  • Να διοργανώσει μαζί με άλλα εκπαιδευτικά συντονισμό παράσταση – κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής.

Δεν θα επιτρέψουμε τον εμπαιγμό του Δημόσιου Σχολείου

 και των εκπαιδευτικών του

Υπερασπιζόμαστε ανυποχώρητα τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας

Υπερασπιζόμαστε ανυποχώρητα το δικαίωμα όλων των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών

  στη 2χρονη δημόσια, δωρεάν,  υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση

στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο.

Last modified: 20 Απριλίου 2018

Close