Written by 19:29 Ανακοινώσεις, ΑΣΕ

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

 

Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της Απεργίας στις 14 Νοέμβρη απέναντι στη αντιλαϊκή πολιτική και την υπονομευτική στάση του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού!

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για τους εργαζόμενους. Η λεγόμενη «μεταμνημονιακή» κανονικότητα, για την οποία μιλάει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν είναι τίποτα άλλο από την πιστή εφαρμογή όλων των μνημονιακών νόμων που ψήφισε από κοινού με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οι διάφορες εξαγγελίες της κυβέρνηση π.χ. για τους 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή δεν είναι μόνο ψίχουλα. Είναι μια νέα απόπειρα προεκλογικής εξαπάτησης. Δεν απαντούν  στα τεράστια κενά και τις ελλείψεις στα σχολεία. Τα σχολεία μας ασφυκτιούν από την υποχρηματοδότηση! Πάνω από 25.000 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί για μια ακόμα χρονιά αναπληρώνουν τον ίδιο τους τον εαυτό χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. Η μισθολογική καθήλωση και η φοροληστεία μεγαλώνουν την ανασφάλεια στις οικογένειές μας. Ο εγκλωβισμός χιλιάδων συναδέλφων στην εργασία εξαιτίας των αντιασφαλιστικών νόμων  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μας οδηγεί να κάνουμε μάθημα στα εγγόνια μας, 67 χρονών μέσα στην τάξη!

Απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πήραν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, οργάνωσαν κινητοποιήσεις με στόχο να μπει στο προσκήνιο ο λαϊκός παράγοντας, το συνδικαλιστικό κίνημα, οι Σύλλογοι και οι ΕΛΜΕ!Πρότειναν και πάλεψαν στην πράξη με όλα τα μέσα ώστε να υπάρξει ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ με σύνθημα: Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων!

Οι ίδιες οι εξελίξεις, για μια ακόμα φορά, αποκαλύπτουν τον άθλιο και υπονομευτικό ρόλο του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ-ΕΑΚ/ΣΥΡΙΖΑ) σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Σε κοινό σχέδιο και με μοιρασμένους ρόλους έκαναν τα πάντα, ώστε να μην υπάρξει ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑγιατί αυτό βολεύει την κυβέρνηση και την μεγαλοεργοδοσία.

  • Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ στις 10 ΟκτώβρηΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ-ΕΑΚ/ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν την πρόταση για απεργία και συνέστησαν «υπομονή» στους εργαζόμενους. Ισχυρίζονταν ότι «δεν συντρέχει λόγος για απεργία» και αναπαρήγαγαν τα επιχειρήματα περί «αναποτελεσματικότητας των αγώνων».
  • Στην συνέχεια και μετά την απόφαση εκατοντάδων συνδικάτων (Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Σωματείων) για προετοιμασία απεργίας στις 8 Νοέμβρη, οι ίδιες δυνάμεις στη ΑΔΕΔΥ(ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ-ΕΑΚ/ΣΥΡΙΖΑ) αποφάσισαν ξεχωριστή απεργία στοΔΗΜΟΣΙΟστις 14 Νοέμβρη.
  • Τελικά, όταν στην απεργία στις 14 Νοέμβρη αποφάσισαν τη συμμετοχή τους μια σειρά συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα (π.χ. Εργατικό Κέντρο Αθήνας), οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ-ΕΑΚ/ΣΥΡΙΖΑ), ολοκλήρωσαν το σχέδιο υπονόμευσης και ακύρωσης της ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣαποφασίζοντας απεργία στη ΓΣΕΕ για τις 28 Νοέμβρη!
  • Δεν είναι πρώτη φορά που διακρίνονται στο παιχνίδι τηςυπονόμευσης. Τα ίδια έκαναν και όταν ψηφίζονταν ο απεργοκτόνος νομός. Αυτή τη φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Κάθε φορά και χειρότερα!

 Ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός μέσα από τους άθλιους τακτικισμούς και τα «παιχνιδάκια» με τις ημερομηνίες στοχεύει στην αποδυνάμωση της πάλης των εργαζομένων, στη δημιουργία κλίματος σύγχυσης και απογοήτευσης με τελικό σκοπό τη στήριξη της αντιλαϊκής στρατηγικής και  των στόχων της «ανάπτυξης» και της κερδοφορίας των ομίλων. Αν έτσι νομίζουν ότι έτσι θα αποφύγουν τις «ενοχλητικές» διεκδικήσεις των εργαζομένων και θα διαμορφώσουν κλίμα συναίνεσης και αποδοχής της βαρβαρότητας, που μας έχουν επιβάλει, είναι μακριά νυχτωμένοι!

Νερό στο μύλο των σχεδιασμών του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και της υπονόμευσης της απεργίας ρίχνει η τυχοδιωκτική  στάση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Την πρόταση για απεργία στις 8 Νοέμβρη την καταψήφισαν και την χαρακτήρισαν «Κομματική». Την προσπάθεια για κοινό απεργιακό αγώνα στις 14 Νοέμβρη την χαρακτήρισαν ως «κωλοτούμπα του ΠΑΜΕ». Στην πράξη δεν στήριξαν αλλά πολέμησαν κάθε προσπάθεια για ΕΝΙΑΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ. Την ίδια στιγμή έκαναν σημαία και εμφάνισαν ως «διακλαδική απεργία» την κινητοποίηση στη 1ηΝοέμβρη στην οποία συμμετείχαν ελάχιστα εργατικά σωματεία… και οι γνωστές ομάδες του «εξωκοινοβουλευτικού» και αναρχικού χώρου.

Η επιτυχία της απεργίας στις 14 Νοέμβρη και η κλιμάκωση της πάλης βρίσκεται στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων!

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να δοθεί μαζική αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων απέναντι στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης και εργοδοσίας, σε αντιπαράθεση με την απεργοσπαστική στάση και την υπονομευτική τακτική των κυβερνητικών – εργοδοτικών συνδικαλιστών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σήμερα είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίο να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων στον Κλάδο! Οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού και του τυχοδιωκτισμού αποτελούν μέρος τους προβλήματος. Μόνο οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δώσουν τη λύση! Να δυναμώσουν το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ της ελπίδας και της προοπτικής. Ν’ αλλάξουν τους συσχετισμούς στις ΕΛΜΕ και τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, στην ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ!

Last modified: 12 Νοεμβρίου 2018

Close