Written by 21:35 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Όλοι στις 22 Οκτώβρη 20.30 δυναμικά στο υπουργείο Παιδείας. Προσλήψεις εδώ & τώρα!

facebook_1445460674864

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr
  Αγ. Παρασκευή,  21 Οκτωβρίου 2015
Αρ. Πρωτ. 144Προς: τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας

ΘΕΜΑ: Κινητοποιήσεων συνέχεια: Συγκέντρωση για την υποστελέχωση  των σχολείων και τις προσλήψεις των συναδέλφων αναπληρωτών

στο ΥΠΕΘ- Πέμπτη 22-1-2015 στις 8.30 το βράδυ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ   ΜΑΖΙΚΑ  ΚΑΙ  ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σήμερα γίναμε μάρτυρες της αγωνιστικής, συντονισμένης και επίμονης προσπάθειας των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών ειδικοτήτων να πάρουν απάντηση, συγκεκριμένη και ξεκάθαρη όσον αφορά το θέμα των εκατοντάδων κενών στα σχολεία της χώρας, τις κινήσεις του ΥΠΕΘ για τον αποκλεισμό από την κάλυψη προσλήψεων ειδικοτήτων μέσω ΕΣΠΑ των περιοχών Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Νότιου Αιγαίου.

Το υπουργείο Παιδείας  που κάνει προσλήψεις με το σταγονόμετρο κρατά όμηρους τους εκπαιδευτικούς καταδικάζοντας τους  στην ανεργία και την ανασφάλεια.

Οι γνωστές απαντήσεις των συμβούλων του Υπουργού αφορούσαν την αναγνώριση της δύσκολης κατάστασης  και των καλών προθέσεων από το ΥΠΕΘ πάνω στην λογική: κάνουμε  ό,τι καλύτερο μπορούμε. Προτεραιότητα τους είναι οι δεσμεύσεις του βάρβαρου 3ου μνημονίου.

Οι εκπαιδευτικοί οι λοιδωρούμενοι επί διμηνία από το ΥΠΕΘ απαίτησαν απαντήσεις και δεν έφυγαν από το αμφιθέατρο του ισογείου.

Μάλιστα παρέμειναν επί 9 ώρες στο υπουργείο αναζητώντας τον Υπουργό και τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου.

Ύστερα από αναμονή και πιέσεις για αποχώρηση από την ασφάλεια αλλά και κρυφτό στους διαδρόμους του υπουργείου και ειδικά του τρίτου ορόφου ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου βρέθηκε (!) Υστερα από πιέσεις περίπου δύο ωρών και αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τον Υπουργό οι εκπαιδευτικοί έλαβαν την δέσμευση ότι ο υπουργός Νίκος Φίλης θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη 22-10-2015 και ώρα 10:00 το βράδυ με  εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

ο αγώνας των συναδέλφων μας  αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι αγώνας όλων μας.

Καλούμε σε συμπαράσταση και ένδειξη αλληλεγγύης με αισθητή την  δυναμική μας παρουσία έξω από το ΥΠΕΘ αύριο Πέμπτη 22-10-2015 και ώρα 20:30.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ… ΚΑΤΑΚΤΙΩΝΤΑΙ!

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                                    Η Γεν. Γραμματέας

Μαρία Κολόζη                                                      Άννα Μάγια Σταυροπούλου