Written by 00:43 Ανακοινώσεις, ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Όλοι οι Σύλλογοι και οι Επιστημονικές Ενώσεις Εκπαιδευτικών καλούν σε κινητοποίηση 2 Μάρτη στο Υπουργείο Παιδείας. Δ.Ο.Ε. ακούς;

 

Συναδέλφισσες,οι

Είναι βέβαιο ότι παρότι το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε.δεν έχει κηρύξει απεργία ούτε καν στάση εργασίας τρία 24ωρα πριν από την κινητοποίηση στις 2 Μάρτη στο Υπουργείο Παιδείας, ενάντια στην αδιοριστία και στην ανεργία των συναδέλφων, η  μαζική συμμετοχή και η δυναμική που θα αναπτυχθεί θα αποτελέσει την αφετηρία για να μπει ένα τέλος  στην ομηρία!

Όλοι οι Σύλλογοι της Αττικής έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής,  σύλλογοι από την επαρχία θα ναυλώσουν πούλμαν για να έρθουν στην κινητοποίηση, οι επιστημονικές ενώσεις εκπαιδευτικών, όπως των εικαστικών μαθημάτων, των θεατρολόγων αλλά και όλων των άλλων ειδικοτήτων καλούν με ανακοινώσεις στην κινητοποίηση, παρακάτω παραθέτουμε τις ανακοινώσεις τους. Το μόνο εκπαιδευτικό σωματείο που δεν έχει πάρει απόφαση είναι το δευτεροβάθμιο η Δ.Ο.Ε.

Έστω και την τελευταία στιγμή καλούμε την πλειοψηφία της Δ.Ο.Ε. να συναισθανθεί  τουλάχιστον την συνδικαλιστική ευθύνη που έχει απέναντι στους συναδέλφους αδιόριστους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και να κηρύξει απεργία στις 2 Μάρτη.

 

ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων καλεί σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας όλους τους εικαστικούς εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 ώρα 13:00, για να απαιτήσουμε:
Να μπει φραγμός στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Να γίνουν ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΟΛΩΝ των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία!
Μας αφορά όλους! Να είμαστε παρόντες!

 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ 2 ΜΑΡΤΗ και ΩΡΑ 13:00 στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Συνάδελφοι,

Λάβαμε την πρόσκληση των ενώσεων και συλλόγων αναπληρωτών για την κινητοποίηση αρχικά στις 23 Φλεβάρη, η οποία και μεταφέρθηκε για τις 2 Μαρτίου.

Θεωρούμε πως όντως το αίτημα για μόνιμους διορισμούς είναι επίκαιρο και αναγκαίο. Άλλωστε, ως Π.Ε.ΣΥ.Θ., το διατυπώνουμε με κάθε ευκαιρία, είτε σε συναντήσεις και κινητοποιήσεις ή στα δημόσια κείμενά μας.

Ωστόσο, οφείλουμε να ενημερώσουμε πως –το λιγότερο– μας προβλημάτισαν οι περιορισμοί του καλέσματος, τουλάχιστον αρχικά, αλλά και το οξύμωρο της διατύπωσης. Από τη μία κάλεσαν οι ενώσεις και σύλλογοι αναπληρωτών σε σύνταξη και συμπόρευση ένα πλήθος φορέων και συλλόγων και από την άλλη απέκλειαν τη δήλωση της ταυτότητας του κάθε συλλόγου-φορέα στην κινητοποίηση.

Θεωρούμε πως η εποχή και τα προβλήματα της Παιδείας απαιτούν την ελεύθερη έκφραση των άμεσα εμπλεκόμενων και κυρίως τη συγκεκριμένη και με επιχειρήματα κριτική της πολιτικής που ασκείται σε βάρος τόσο των μαθητών, αλλά και των γονέων και ημών των εργαζόμενων.

Κατόπιν αυτού, λοιπόν, δηλώνουμε πως θα είμαστε παρόντες στην κινητοποίηση της 2ας Μαρτίου στο Υπουργείο και καλούμε τα μέλη μας σε ευρεία και δυναμική συμμετοχή τόσο στο Υπουργείο Παιδείας, που είναι προγραμματισμένη κινητοποίηση, όσο και ανά περιοχή (επαρχία) και υπουργεία (Μακεδονίας-Θράκης για τη Βόρεια Ελλάδα).

Ήδη πρωτοβάθμια Σωματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν κηρύξει διευκολυντικές στάσεις εργασίας και επίσης η ΟΛΜΕ, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των αναπληρωτών, συμμετέχει και προκήρυξε στάση εργασίας.

Έχει δε, σε πολλές περιπτώσεις, οργανωθεί από σωματεία της επαρχίας η μετακίνηση των αναπληρωτών στην Αθήνα. Συλλογικότητες αναπληρωτών, άλλες ενώσεις, αλλά και πλήθος εργαζομένων δηλώνουν τη στήριξη και συμμετοχή τους.

Δυστυχώς η ΔΟΕ τηρεί ακόμα σιγήν ιχθύος και μοιάζει απλώς να μη θέλει να αναγνωρίσει τη μέχρι τώρα εσφαλμένη της στάση για μη ξεκάθαρη στήριξη του καλέσματος.

Θεωρούμε αδιαμφισβήτητη ανάγκη την Παρασκευή και ώρα 13:00, ακόμα και με ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ, όλοι οι αναπληρωτές να είμαστε στο Υπουργείο και στις κατά τόπους κινητοποιήσεις διεκδικώντας:

  • ΑΜΕΣΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  • ΑΜΕΣΗ ΙΔΡΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

  • ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ, ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ ΩΡΑΡΙΟ

  • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ Ε’ ΚΑΙ ΣΤ’

  • ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ (γονικές άδειες, ασθενείας τέκνου, εκπαιδευτικές, αναρρωτικές)

  • ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΗ ΚΥΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Καλούμε τη ΔΟΕ να προκηρύξει απεργία, να καλέσει και να στηρίξει τις κινητοποιήσεις των αναπληρωτών!

Δίνουμε όλοι δυναμικό «παρών» την Παρασκευή 2 Μάρτη και ώρα 13:00 στο ΥΠΠΕΘ και στις κινητοποιήσεις της επαρχίας!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ

Last modified: 27 Φεβρουαρίου 2018

Close