Written by 23:58 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Οι διώξεις μάς πεισμώνουν. Να αθωωθεί εδώ και τώρα η συναδέλφισσα μας Ελισσάβετ Παπαδοπούλου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr 
Αγ. Παρασκευή,  24 Μαΐου 2014
Αρ. Πρωτ. 109Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας 

ΘΕΜΑ:  « Ψήφισμα συμπαράστασης για τη διωκόμενη συνάδελφο Ελ. Παπαδοπούλου – Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Γ. Ρίτσος» και αιρετό εκπρόσωπο των εκπ/κών της Π. Ε. στο         Π. Υ. Σ. Π. Ε. Λακωνίας».

 ritsos

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Πέρασαν έξι μήνες από την πρώτη κλήση της Προέδρου του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Γ. Ρίτσος»  και Αιρετού Εκπροσώπου των Εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας σε Ε. Δ. Ε.

Ο διενεργών την Ε. Δ. Ε., με εντολή του Δ/ντή Π.Ε. Ν. Λακωνίας, με το  38/ σέλιδο πόρισμά του, απαλλάσσει και αθωώνει  την κ. Ε. Παπαδοπούλου  για τις 3 από τις 5 πράξεις,  που της είχαν αποδοθεί αρχικά και προτείνει την έναρξη πειθαρχικής δίωξης εναντίον της μόνο για τους υπόλοιπους δύο χαρακτηρισμούς.

Σχετικά με αυτές τις δύο εναπομείνασες κατηγορίες, οι οποίες κατά τη γνώμη μας είναι αβάσιμες και ανυπόστατες η συνάδελφός μας Ελ. Παπαδοπούλου, παραπέμπεται στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο επειδή:

1)Επέδειξε αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας που προβλέπεται και τιμωρείται από τη διάταξη της παρ.1ε του άρθρου 107 του Ν.4057/2012.

2)Έχει προβεί σε παραβίαση των υποχρεώσεων της παρ.1 του άρθρου 27 του Ν.3528/2007,όπως έχει αντικατασταθεί και ισχύει(άρθρο 107,παρ.1,περ.ια΄ του Ν.4057).

Μετά την παραπομπή της  Ελ. Παπαδοπούλου στο Πειθαρχικό, από τον Διευθυντή Π. Ε. Ν. Λακωνίας (4 – 2 – 2014), της ζητήθηκε και κατέθεσε έγγραφο απολογητικό υπόμνημα στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο στις 4 – 3 – 2014.

Τώρα καλείται, την Τρίτη 27/5/2014να εξετασθεί στο 3/μελές Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ.Ε. Πελοποννήσου ως ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ και να λογοδοτήσει γιατί με θάρρος  υπερασπίστηκε, ως Αιρετός και Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Γ. Ρίτσος», τα επαγγελματικά δικαιώματα των Συναδέλφων της.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. « O Περικλής» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στην άδικα διωκόμενη συνάδελφό μας Ελ. Παπαδοπούλου και δηλώνει ότι η δίωξή της αποτελεί δίωξη εναντίον του συνόλου  των Εκπαιδευτικών και εναντίον των Σωματείων μας.

Δε θα επιτρέψουμε στην οποιαδήποτε Διοίκηση να  μετατρέψει τους μπροστάρηδες  των εργατικών και κοινωνικών αγώνων σε δήθεν επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, για να μπορέσει να εφαρμοστεί ανενόχλητα η αντιεκπαιδευτική –  αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους! Δεν τους φοβόμαστε! Είμαστε πολλοί και είναι λίγοι! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!

Εμείς αγωνιζόμαστε για να έχει ο λαός μας δημόσια και δωρεάν παιδεία  και όχι για το χαμηλής ποιότητας ταξικό  σχολείο της αγοράς, που αυτοί σχεδιάζουν!

 

Η διοικητική τρομοκρατία δε θα περάσει! Ο συνδικαλισμός μας δε θα ποινικοποιηθεί!

 Οι εκπρόσωποί μας στους Συλλόγους και στα Υπηρεσιακά Συμβούλια δε θα τιμωρηθούν, γιατί άσκησαν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους!

Έφτασε η ώρα να απαιτήσουμε την κατάργηση των Νόμων που διέγραψαν εκ των προτέρων το κριτήριο της αθωότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους και μας οδήγησαν στις άδικες παραπομπές στα Πειθαρχικά, στις διαθεσιμότητες και στις αργίες!

Ο Δημήτρης Γληνός είχε πει:«Ο δάσκαλος που θα υποχρεωθεί να καταπνίξει τη σκέψη του θα γίνει διπλά σκλάβος ή θα καταντήσει ένας ψυχικά ανάπηρος άνθρωπος, ανίκανος να μορφώσει άλλους»!

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ!

 

 

  Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

 Η Πρόεδρος                                         Η Γεν. Γραμματέας                              

Ηλέκτρα Μήτσουρα                         Άννα Μάγια Σταυροπούλου

 

Last modified: 25 Μαΐου 2014

Close