Written by 16:37 Αποφάσεις Δ.Σ.

Οι απαντήσεις του Δ/ντή Διεύθυνσης προς το Δ.Σ. του Συλλόγου – Συνάντηση του Δ.Σ. με τον Προϊστάμενο του 1ου Γραφείου Π.Ε.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2010

Αρ. Πρωτ.: 54

 

Προς:

Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε. μέλη του Συλλόγου μας

 

 

 

Θέμα 1οΟι απαντήσεις του Δ/ντή Διεύθυνσης προς το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Παρακάτω καταγράφονται οι απαντήσεις που πήραμε από το διευθυντή της Β’ Διεύθυνσης κ. Παρασκευά Βεντήρη, κατά τη συνάντηση που είχαμε μαζί του.

Αναλυτικά οι απαντήσεις έχουν ως εξής:

Θέμα 1ο: Ελλείψεις

Δεν θα έχουμε εντατικοποίηση και καταστρατήγηση του διδακτικού ωραρίου, το οποίο είναι απαραβίαστο. Όλοι πρέπει να είναι συνεπείς στο διδακτικό τους ωράριο.

Κανένας δάσκαλος δεν θα δουλέψει παραπάνω και το πρόγραμμα του σχολείου θα τροποποιείται ανάλογα με το προσωπικό.

Το Ολοήμερο στα παλιά σχολεία δεν μπορεί να είναι πάνω από 4 τμήματα και αυτό είναι απόφαση του Υπουργείου.

Θέμα 2 ο: Συμπτύξεις τμημάτων

Κεντρική κατεύθυνση είναι το 25 μαθητές ανά τμήμα συν 10%

Ο προσανατολισμός μας είναι οι 25 μαθητές ανά τμήμα, σταδιακά μειούμενος.

Θέμα 3 ο : Μετακινήσεις από όμορα σχολεία

Στόχος μας είναι να έχουμε παντού εικοσάρια τμήματα. Πάντως δεν μπορεί να λειτουργού αλλού τμήματα με 13 παιδιά και αλλού με 25

Θέμα 4 ο : Νηπιαγωγεία

Στα νηπιαγωγεία παρουσιάζονται πολλά προβλήματα όπως:

Υπάρχουν νηπιαγωγεία ιδρυμένα στα χαρτιά και να μη λειτουργούν.

Υπάρχει παρατεταμένη αρρυθμία.

Όπου σήμερα λειτουργούν  3 ολοήμερα νηπιαγωγεία στον ίδιο σχολικό χώρο θα γίνουν 2.

Υπάρχει κακή στελέχωση από προσωπικό

Στόχος μας είναι τη φετινή χρονιά να γίνει αποτύπωση των χώρων των νηπιαγωγείων ώστε να μπορέσουμε του χρόνου να έχουμε εγγραφές των νηπίων και προνηπίων από τον Ιούνιο.

Πάντως φέτος θα λειτουργήσουμε όπως και πέρσι. Διαχειριζόμαστε την κατάσταση με το σκεπτικό όσο περισσότερα παιδιά να εγγραφούν και να μετακινηθούν όσο το δυνατό λιγότερα νήπια ή προνήπια.

Θέμα 5 ο : Διανομή βιβλίων

Δήλωσε πως έλαβε δέσμευση από τον οργανισμό ότι από του χρόνου θα εφαρμοστεί πιλοτικά στη Β΄ Δνση η διανομή των βιβλίων στα πρότυπα της δευτεροβάθμιας, διαφορετικά δεσμεύτηκε για την υλοποίησή του με ειδικό κονδύλι που θα εξασφαλίσει

Θέμα 6 ο : Ολοήμερο σχολείο

Αναγνώρισε ότι υπάρχει το πρόβλημα του ορίου των τεσσάρων τμημάτων στα σχολεία παλιού τύπου, αλλά μα είπε ότι θα προσπαθήσει να τα λειτουργήσει όπως πέρσι. Επισήμανε ότι φέτος δεν θα υπάρχουν ωρομίσθιοι και η στελέχωση θα γίνει από αναπληρωτές ειδικότητες και από εκπαιδευτικούς αντιστοίχων ειδικοτήτων της δευτεροβάθμιας.

Θέμα 7 ο : Υποχρηματοδότηση Σχολικών Επιτροπών

Αναγνώρισε ότι είναι ένα πρόβλημα στο οποίο ο ίδιος δεν μπορεί να δώσει κάποια λύση

Θέμα 8 ο : Ελλείψεις προσωπικού στη Δ/νση και τα Γραφεία

Λύση στο πρόβλημα αποτελεί η στελέχωσή τους από μόνιμο διοικητικό προσωπικό. Ελπίζω να μας σταλεί σύντομα προσωπικό από αυτό της παλιάς Ολυμπιακής Αεροπορίας

Κλείνοντας τόνισε ότι είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε προφορική εντολή προς το προσωπικό, ότι θα λειτουργεί με διακριτικότητα και πιστεύει πως με διεξοδική συζήτηση μπορεί να βρίσκεται η καλύτερη λύση.

Επίσης είπε ότι: «Δεν θέλουμε να είμαστε καλοί αλλά χρήσιμοι».

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εκτιμώντας το σύνολο των απαντήσεων καταλήγει στα εξής:

1. Θεωρεί παράνομη και αυθαίρετη την οδηγία του Υπουργείου για 25 συν 10% μαθητές ανά τμήμα. Άλλωστε αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι όπου υπήρξαν αντιδράσεις από Συλλόγους Διδασκόντων ή Συλλόγους Γονέων δεν υπήρξε εφαρμογή.

Κανένας Σύλλογος Διδασκόντων ή Συνάδελφος να μη δεχθεί να αναλάβει τμήμα με περισσότερους από 25 μαθητές.

2. Δεν μας ικανοποιεί η απάντηση του Διευθυντή ως προς τα θέματα της Προσχολικής Αγωγής, τη στιγμή που στα νηπιαγωγεία μας υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις συναδέλφων με αποτέλεσμα πολλά προνήπια να είναι εκτός του Δημόσιου Νηπιαγωγείου.

Ζητάμε όλα τα νήπια και προνήπια να μπορούν να φοιτήσουν στο δημόσιο Νηπιαγωγείο καθώς επίσης ζητάμε και την άμεση κάλυψη όλων ανεξαιρέτως των κενών σε νηπιαγωγούς.

3. Θεωρεί ανεπαρκή και μη εφαρμόσιμη την απάντηση σχετικά με τη λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου και συγκεκριμένα θεωρούμε απαράδεκτη τη μη λειτουργία πάνω από 4 τμήματα Ολοήμερου όπου ο αριθμός των μαθητών το απαιτεί. Επίσης επισημαίνουμε ότι δεν υπήρξε κατηγορηματική δέσμευση, για την άμεση στελέχωση με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων του κλασικού Ολοήμερου Σχολείου

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας οδηγεί σε πολύ χειρότερες μέρες το δημόσιο Σχολείο και Νηπιαγωγείο. Ο «καλές προθέσεις», όπως αυτές εκφράστηκαν από το Διευθυντή Β’ Διεύθυνσης κ. Παρασκευά Βεντήρη κατά τη συνάντηση που είχαμε, δεν μας ικανοποιούν και τις θεωρούμε ανεπαρκείς.

 

Θέμα 2οΣυνάντηση του Δ.Σ. με τον Προϊστάμενο του 1ου Γραφείου Π.Ε.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο του 1ου Γραφείου Π.Ε. για να ενημερωθεί σχετικά με το πιθανό ενδεχόμενο τη μη έγκαιρης καταβολής της μισθοδοσίας του μήνα Οκτώβρη.

Εκτιμούμε, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που πήραμε από το Προϊστάμενο, ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί έγκαιρα γι’ αυτό το μήνα και ζητάμε να στελεχωθεί το Γραφείο άμεσα με το απαραίτητο μόνιμο διοικητικό προσωπικό.

 enim_03-03-2010_clip_image002

  

Last modified: 23 Σεπτεμβρίου 2010

Close