Written by 08:30 Εκπ/κή Συσπείρωση

Οι ανακοινώσεις των παρατάξεων για το δελτίο τύπου της ΟΛΜΕ σε σχέση με την επίσκεψη του υπουργού Παιδείας στηνΟΛΜΕ

 

Oι συνδικαλιστικές παρατάξεις των Παρεμβάσεων και του ΠΑΜΕ έβγαλαν ανακοινώσεις για την κατάπτυστη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΛΜΕ, με τις ψήφους των ΣΥΝΕΚ(πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ) και της ΔΑΚΕ σε σχέση με την επίσκεψη του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

Η ανακοίνωση αυτή της ΟΛΜΕ αποτελεί χωρίς υπερβολή μνημείο κυβερνητικού συνδικαλισμού. “Τα βάζει” όχι με τον Υπουργό Παιδείας που επισκέφτηκε την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ με τη συνοδεία τουλάχιστον 10 ασφαλιτών και έχει καταδικάσει τα σχολεία μας στη διάλυση και οδηγεί τους εκπαιδευτικούς στην ανεργία, αλλά  με τα θύματα της βάρβαρης αντιλαϊκής-αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που είναι οι συνάδελφοι μας αναπληρωτές και αδιόριστοι.

Δείτε τις ανακοινώσεις των Παρεμβάσεων και του ΠΑΜΕ:

Η ανακοίνωση των Παρεμβάσεων:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Δ.Ε. ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
                                                    Κικής Γιαννάτου, Γιώτας Ιωαννίδου
                                                                                                      
ΠΡΟΒΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ
ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΔΑΚΕ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ

 

Ξέραμε ότι η «συγκυβέρνηση» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ  (και με ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ), που εγκαινιάστηκε με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, συνεχίζει τη συνεργασία της με τη δέσμευση όλων από κοινού στη νέα Βουλή, να προωθήσουν τα μέτρα και των τριών μνημονίων.  Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ τους περί ύφους, ήθους και διαγραμμάτων στη Βουλή, είναι τόσες όσο χρειάζεται για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του πολύπαθου κόσμου.
Το Δελτίο Τύπου όμως του ΔΣ της ΟΛΜΕ, σχετικά με τη συνάντηση του υπουργού Παιδείας με το συμβούλιο της Ομοσπονδίας, που έβγαλαν οι πλειοψηφούσες παρατάξεις ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ, είναι μνημείο ντροπής, κυβερνητικού συνδικαλισμού, όλων των εκδοχών, παλιού και νέου! Αντί να επιτεθούν στην κυβέρνηση και τον Υπουργό της, που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση, επιτίθενται στους συναδέλφους αδιόριστους εκπαιδευτικούς και την κινητοποίησή τους.   
Θεωρούν ότι είναι βάση διαλόγου με τον υπουργό, τα «παραδοτέα του μνημονίου», ή οι δηλώσεις του περί εθελοντισμού, αξιολόγησης και αύξησης ωραρίου; Μήπως δεν άκουσαν τη δήλωσή του επί τόπου, ότι δεν υπάρχουν κλειστά σχολεία, ότι τα κενά δε θα καλυφθούν, αφού «δεν καλύπτονται ποτέ όλα» ή ότι «υπάρχουν κάθε χρόνο και καλύπτονται από διαδικασίες του κάθε σχολείου» όταν δεν καλύπτονται «με τη μέθοδο των αναπληρωτών» (!) Δεν άκουσαν ότι οι προσλήψεις θα γίνουν του χρόνου αν το επιτρέψει η οικονομική κατάσταση; Ο υπουργός λοιπόν έδωσε απαντήσεις, ενάντια στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τα σχολεία μόνο που ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ θεωρούν περιττό να τις σχολιάσουν.
Αισθάνονται εχθρούς της ΟΛΜΕ τους εργαζόμενους, όταν διεκδικούν απευθείας τα δικαιώματά τους αντί να ενισχύουν τη  δύναμη αυτή, σα δύναμη για την εκπαιδευτική Ομοσπονδία. Δε θέλουν τον κόσμο στο πόδι. Η ίδια η Ομοσπονδία όφειλε να καλέσει εκπαιδευτικούς σ’ αυτή τη συνάντηση, μετά από τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού. Κατηγορούν τους συναδέλφους για επικοινωνιακή τακτική, ενώ την επικοινωνιακή τακτική του υπουργού να περνά από τις Ομοσπονδίες για να δίνει φωτογραφίες χειραψιών στα κανάλια, μοιράζοντας τσάι και μνημονιακή συμπάθεια, την εγκρίνουν  και την αναβαπτίζουν σε διάλογο.
Αλλά αυτή είναι ακριβώς η ουσία του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Προτεραιότητα έχει την κάλυψη της κυβέρνησης κι όχι των εργαζόμενων. Γι αυτό και πρέπει να ηττηθεί! Το προεδρείο του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ/ΔΑΚΕ) δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανάγκες των εργαζόμενων με τέτοιου είδους τακτικές.
Ευτυχώς όμως που ακόμη υπάρχουν αφίσες, για να θυμίζουν την ιστορία του κλάδου, στους τοίχους της ΟΛΜΕ. Κοιτάξτε συνάδελφοι τι γράφει αυτή που κρέμεται πίσω από τον υπουργό όταν κάνει δηλώσεις.                                
 «Θέατρο διαλόγου ή λόγος τιμής»;
Αυτοί διάλεξαν να συμμετέχουν στο πρώτο. Εμείς δεσμευόμαστε στο δεύτερο.

 

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

Η «εθιμοτυπική» επίσκεψη του Υπ. Παιδείας κ. Φίλη στα γραφεία της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ (13.10.15.) μόνο εθιμοτυπική δεν ήταν.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει τα πιο ταξικά, τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, προσπαθεί με τέτοιου είδους φιέστες να εμφανιστεί ως φίλος του λαού και του λαϊκού κινήματος. Τη στιγμή που η κυβέρνηση υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς να μπαίνουν στην τάξη στα 67 με τη μαγκούρα στο χέρι, που είναι κλειστά σχεδόν όλα τα ειδικά σχολεία!!, που λείπουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί από τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας, που φέρνει νέο συνδικαλιστικό νόμο ώστε να βάλει «στο γύψο» το συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγώνες, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προσπαθεί να πλασαριστεί ως φίλος των συνδικάτων και των λαϊκών συμφερόντων.

Και η κοροϊδία έχει και τα όριά της. Ας το πάρουν χαμπάρι εκεί στην κυβέρνηση, ντεκόρ στις κυβερνητικές φιέστες το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να γίνει!!!

Και κάτι άλλο. Όσο πιο γρήγορα απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που βάζουν πλάτη όχι μόνο στις κυβερνητικές πολιτικές αλλά και στους επικοινωνιακούς σχεδιασμούς της, τόσο καλύτερα για τους εργαζόμενους, τα συμφέροντά τους και τους λαϊκούς αγώνες.

Κι επειδή «η πορεία της κυβέρνησης προς το λαό» μέσω των συνδικάτων δεν είναι και τόσο βατή ο κ. Υπ.Παιδείας κουβάλησε καλού – κακού μέσα στα γραφεία των συνδικάτων και καμιά 10 αρια ασφαλίτες(!!!) εγκαινιάζοντας έτσι «πρώτη φορά αριστερά» και καινούργια ήθη και έθιμα στην επικοινωνία της με τα συνδικάτα.

Φυσικά η κυβερνητική φιέστα στην ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ ματαιώθηκε από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς  και Πρωτοβάθμια σωματεία της Αττικής.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στα συλλαλητήρια
σε όλη την Ελλάδα στις 22 Οκτώβρη!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα με πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη!

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΜΟΡΦΩΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Αθήνα 13.10.2015

 

Last modified: 14 Οκτωβρίου 2015

Close