Written by 15:27 Αιρετοί, Αρχική Σελίδα

Οι αυθαιρεσίες του Δ/ντή Εκπ/σης Β΄Αθήνας απέναντι στους αναπληρωτές δε θα περάσουν

 

κιμω

17ο      Ενημερωτικό δελτίο

του αιρετού εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας

Νίκου Παπασπύρου

και της αναπληρωματικής αιρετού Β΄ Αθήνας

Άννας-Μάγιας Σταυροπούλου

εκλεγμένων  με το ψηφοδέλτιο  «Διέξοδος Εκπαιδευτική Συσπείρωση»   

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 27/10  από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς  η παράσταση διαμαρτυρίας που είχε καλέσει ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής» στη Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Στην παράσταση συμμετείχαν εκτός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, τα μέλη του προεδρείου του Δ.Σ. του Συλλόγου και ο αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας Νίκος Παπασπύρου.

Στη συνάντηση που έγινε με το Δ/ντή  Εκπ/σης Π.Ε. Β΄ Αθήνας  Π. Βεντήρη οι  εκπαιδευτικοί  έθεσαν  επιτακτικά το ζήτημα ότι  για τις τοποθετήσεις των συναδέλφων θα πρέπει από το ΠΥΣΠΕ να δίνονται όλα τα κενά που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες  της Διεύθυνσης  και όχι βέβαια να αποκρύπτονται.  

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο πίνακας λειτουργικών κενών που ανακοίνωσε ο Δ/ντής  Εκπ/σης στους αναπληρωτές  εκπαιδευτικούς είναι με προσωπική του «πρωτοβουλία» και ευθύνη, γεγονός που δεν τόλμησε να το αμφισβητήσει.

Στον πίνακα του  Δ/ντή Εκπ/σης  ο αριθμός των  λειτουργικών κενών που φανερώνεται συμπίπτει ως  δια μαγείας  με τον αριθμό των προσληφθέντων εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα στη β΄φάση πρόσληψης αναπληρωτών  στη Β΄Αθήνας  ανά κλάδο:

ΠΕ 16:   προσλήφθηκαν  5 αναπληρωτές ,  βγήκαν στον πίνακα 5  κενά και αποκρύφτηκαν  9 κενά.

ΠΕ 06:  προσλήφθηκαν  7 αναπληρωτές, βγήκαν στον πίνακα 7  κενά και αποκρύφτηκαν 14 κενά.

ΠΕ 08: προσλήφθηκαν  18 αναπληρωτές, βγήκαν στον πίνακα 18  κενά και αποκρύφτηκαν 47 κενά.

ΠΕ 32: προσλήφθηκαν  15 αναπληρωτές, βγήκαν στον πίνακα 15  κενά και αποκρύφτηκαν 38 κενά.

Οι ενέργειες του Δ/ντή Εκπ/σης, που επαίρεται για την προηγούμενη και την τωρινή συνδικαλιστική του δράση,  εκτός από παράτυπες, παράνομες ,  αντιπαιδαγωγικές, παραβιάζουν κατάφωρα και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Ο πίνακας των λειτουργικών κενών των σχολείων πρέπει να βγαίνει με απόφαση του ΠΥΣΠΕ. Το ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας είχε προσδιορίσει  με την πράξη αρ.25/2-10-2015 το σύνολο των κενών που υπήρχαν στη Β΄ Αθήνας. Με βάση τον πίνακα αυτόν στην α΄ φάση καλύφθηκαν μερικά από τα κενά των σχολείων. Στη β΄ φάση θα έπρεπε  να δηλωθούν όλα τα εναπομείναντα κενά, πράγμα το οποίο και δεν έγινε.

Παρά τις έντονες  διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών ο Δ/ντής Εκπ/σης  υπεραμύνθηκε των αυθαίρετων επιλογών του,  ισχυριζόμενος  ψευδώς  ότι στόχος του είναι  με τον πίνακα των λειτουργικών κενών που ανακοίνωσε να καλύψει τα κενά των σχολείων που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα  έλλειψης εκπαιδευτικών. Από τη μεριά των εκπαιδευτικών αναφέρθηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα σχολικών μονάδων που με τις επιλογές  του παραμένει το τεράστιο πρόβλημα των κενών ενώ αντίθετα σε ελάχιστα καλύπτονται  πλήρως από το σύνολο όλων των ειδικοτήτων. Δεν είναι  τυχαίο μάλιστα ότι  Διευθυντές σχολείων, και Σύλλογοι Διδασκόντων διαμαρτύρονται για τις αυθαίρετες  και  επικίνδυνες  επιλογές του Δ/ντή Εκπαίδευσης για τη λειτουργία των σχολείων.

Έφτασε στο σημείο μάλιστα ο Δ/ντής  Εκπ/σης  να απειλήσει και να εκβιάσει τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς  ότι αν παρουσιαστούν όλα τα κενά που υπάρχουν, τότε  θα στέλνει τον ίδιο εκπαιδευτικό ταυτόχρονα σε σχολεία του Ν. Ψυχικού της Πεύκης και της Ν. Ερυθραίας!

Δεν είναι τυχαίο ότι φτάνει στο αποκορύφωμα της αυθαιρεσίας και της προκλητικότητας απέναντι στους συναδέλφους αναπληρωτές που είναι το κομμάτι της εκπαίδευσης  με τις «ευέλικτες» σχέσεις εργασίας και επισφαλώς εργαζομένων. Στους εκπαιδευτικούς που εμπαίζονται από το υπουργείο Παιδείας, που οδηγούνται μέσα από τη μνημονιακή βαρβαρότητα στην ανεργία ή στην καλύτερη περίπτωση με τις προσλήψεις με το σταγονόμετρο μετά από 3-4 μήνες για να καλύψουν «τρύπες» από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη, σε αυτούς τους εκπαιδευτικούς  δείχνει  σε όλο το μεγαλείο το μέγεθος της αυθαιρεσίας  και των εκβιασμών του!

Του έχει δημιουργηθεί η εσφαλμένη άποψη ότι  η Δ/νση  Π.Ε. Β΄ Αθήνας  είναι τσιφλίκι του και οι εκπαιδευτικοί υποτακτικοί του!

Η συλλογική και  συντονισμένη  αντίδραση είμαστε βέβαιοι ότι θα τον εξαναγκάσει να αναθεωρήσει τις απόψεις του!

Οι εκπαιδευτικοί, μετά την παράσταση διαμαρτυρίας,  κατέθεσαν συλλογικά και ομαδικά αίτηση-ένσταση προς το ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας  με την οποία καλούν το ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας  να προσδιορίσει όλα τα κενά της  Δ/νσης  και με βάση αυτά να γίνουν οι τοποθετήσεις. Το ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας θα πρέπει στην πρώτη συνεδρίαση του που είναι την Πέμπτη 29/10 στις 12 το μεσημέρι να συζητήσει το θέμα και να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα τους.

 

Τίποτα δεν χαρίζεται – όλα κατατιώνται μέσα από τη συλλογική δράση!

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας: Νίκος Παπασπύρος

Τηλ.: 6973056740. Τηλ. Σχολείου: 2106515590

Email: telefteothranio@yahoo.gr

Αναπληρωτής αιρετός Β΄Αθήνας: Άννα-Μάγια Σταυροπούλου

Τηλ. 6977533041. Τηλ. Σχολείου: 2106006149

Εmail: annamayaparis@yahoo.gr

Last modified: 27 Οκτωβρίου 2015

Close