Written by 23:48 Ανακοινώσεις, ΑΣΕ

Όχι στην Ποινικοποίηση των Εργατικών Αγώνων! Όλοι στα δικαστήρια της Ευελπιδων στις 20 Φλεβάρη στις 9π.μ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού ψήφισε χέρι-χέρι με τη ΝΔ νόμο για την κατάργηση της Απεργίας, για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείο στους χώρους δουλειάς συνεχίζουν την προσπάθεια των προηγούμενων κυβερνήσεων ενάντια στην οργάνωση και στη πάλη των εργαζομένων για χάρη των επιχειρηματικων ομίλων.

Μετά τις συλλήψεις των εργαζομένων των ΜΑΡΚΕΤΙΝ που αγωνίζονται να προστατεύσουν τις δουλειές και το μισθό τους, το «ιδιώνυμο» για σύλληψη όποιου εμποδίζει πλειστηριασμούς, τα χημικά στους φοιτητές που διεκδικούσαν δωρεάν σίτιση και πολλά άλλα, επανέρχεται η δίωξη εναντίον 35 στελεχών του ΠΑΜΕ. Η δίωξη εναντίον του ΠΑΜΕ είναι γραμμάτιο που εξοφλεί η Κυβέρνηση απέναντι στους εργοδότες.

Παρ’ ότι ήδη δικάστηκαν και στην προηγούμενη δίκη καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι κατηγορίες της κυβέρνησης ΝΔ  τώρα επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η δικαιοσύνη επανέρχεται με νέα δίκη ενάντια σε 35 στελέχη του ΠΑΜΕ στις 20 Φλεβάρη.

Πρόκειται για δίωξη εναντίον προέδρων, μελών ΔΣ Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων που σέρνονται για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια για κινητοποίηση που οργάνωσαν στις 30/1/2013 στο Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προκλητικές δηλώσεις για το ασφαλιστικό που είχε κάνει ο τότε υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης της ΝΔ.

Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να υποκρίνεται ότι είναι άμοιρη ευθυνών. Έχει όμως βάλει για τα καλά το χέρι της στις εξελίξεις αυτές.

Το ΔΣ του συλλόγου μας καλεί τους συναδέλφους να εκφράσουν για ακόμη μια φορά τη μαζική καταδίκη τους ενάντια στην ποινικοποίηση της οργάνωσης και της δράσης των εργαζομένων και των συνδικάτων συμμετέχοντας στην κινητοποίηση στα δικαστήρια της  Ευελπίδων στις 20 Φλεβάρη στις 9π.μ.

Οργανώνουμε την απάντησή μας απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά της. Ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Απόσυρση Τώρα Όλων των Κατηγοριών Εναντίον των 35 Στελεχών του ΠΑΜΕ.

Όχι στην Ποινικοποίηση των Εργατικών Αγώνων!

Η Τρομοκρατία Δε Θα Περάσει!

Last modified: 18 Φεβρουαρίου 2018