Written by 11:11 Slider, Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

 

  Αγ. Παρασκευή, 17 -1- 2024
Αρ. Πρωτ.: 8

Προς:

Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου μας, ΔΟΕ, Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας

 

 

Καταγγέλλουμε την εισβολή των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με πανεκπαιδευτικό και πανεργατικό αγώνα.

Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 18/1, 12μ στα Προπύλαια. Στάση εργασίας 1-4 ώρες.

Ο Σύλλογος «Ο Περικλής» καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο το πρωί της Δευτέρας 15/1/2024. Είναι φανερό ότι :

– μετά το μεγαλειώδες πρώτο συλλαλητήριο φοιτητών μαθητών και εκπαιδευτικών στις 11/1 όπου εκφράστηκε δυναμικά η αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ

– την ώρα που είναι σε εξέλιξη καταλήψεις σχολών και κάθε είδους εκδηλώσεις και μαζικές διαδικασίες των φοιτητών για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα

– την ώρα που ήδη έχει προγραμματιστεί το επόμενο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την Πέμπτη 18/1/2024

τα ΜΑΤ εισβάλουν στο Πολυτεχνείο, επιτίθενται σε φοιτητές και προκαλούν σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν το φοιτητικό κίνημα.  

Οι ενέργειες αυτές φανερώνουν τον πανικό της κυβέρνησης που νομίζει ότι με την καταστολή και την τρομοκρατία θα ανακόψει την οργή και τον αγώνα της νεολαίας απέναντι στο έκτρωμα των ιδιωτικών ΑΕΙ. Αυτή η ευθυγράμμιση με τις κατευθύνσεις της ΕΕ θα έχει καταστροφικές συνέπειες στο δικαίωμα στη μόρφωση και στα δημόσια ΑΕΙ και στην εργασία και τα επαγγελματικά δικαιώματα και στη ζωή της νέας γενιάς καθώς και στη δημόσια εκπαίδευση ευρύτερα.

Ο σύλλογός συμμετείχε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου.

Το εκπαιδευτικό και το εργατικό κίνημα συνολικά δε θα αφήσει μόνους τους τους φοιτητές τους μαθητές και τη νεολαία. Η υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν για όλους δημόσιας εκπαίδευσης είναι υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος και πρέπει τώρα να  συμμετέχουν ενεργά όλα τα ταξικά συνδικάτα.

Συμμετέχουμε την Πέμπτη 18/1 στις 12 το μεσημέρι στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μαζί με τους φοιτητές και μαθητές. Μάλιστα στις 18/1 συζητιέται στη Βουλή και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ φέρνει για ψηφίσει άρον άρον νέο νόμο-τερατούργημα, που χαρίζει απλόχερα τη δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση στις δυνάμεις της αγοράς. Με τα ‘ευαγγέλια’ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΟΣΑ, του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και των εργοδοτικών ενώσεων, τρία χρόνια μετά τον νόμο Κεραμέως για τις μεταγυμνασιακές Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης και την κατηγοριοποίηση των σχολείων με βάση την αξιολόγηση, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την εμπορευματοποίηση και έμμεση ιδιωτικοποίηση των ΕΠΑΛ, βάζοντας λουκέτο σε ολόκληρα σχολεία και τινάζοντας στον αέρα οργανικές θέσεις συναδέλφων! Οι απόφοιτοι/ες μαθητές/τριες μας των ΕΠΑΛ θα είναι οι ακόμη πιο φθηνοί και αναλώσιμοι εργαζόμενοι! Ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα από την εικόνα και τον δρόμο της ουσιαστικής υποβάθμισης που ζει όλα αυτά τα χρόνια ο κόσμος της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Για τη συμμετοχή των συναδέλφισσων /ων στο συλλαλητήριο προκηρύσσουμε στάση εργασίας1-3 ώρες την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου ώστε να δηλώσει ο κάθε συνάδελφος ανάλογα με το πρόγραμμά του.

  • Προτείνουμε και προετοιμάζουμε απεργία σε όλη την Παιδεία στις 25/1 ή 1/2  (ενδεικτικές ημερομηνίες)
  • Προχωράμε σε πανελλαδική σύσκεψη ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ την ερχόμενη Κυριακή 21/1 για την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στην επίθεση που εντείνει η κυβέρνηση στα εργασιακά, μισθολογικά και κοινωνικά μας δικαιώματα .

 

  • Συμμετέχουμε στη σύσκεψη σωματείων ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ την Παρασκευή 19/01/2024 στα γραφεία της ΟΛΜΕ στις 18.00 για να απαντήσουμε συντονισμένα στις προσπάθειες της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική και κοινωνική δράση κα να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις.

Είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε σε άμεση κλιμάκωση του αγώνα με πανεργατική απεργία με στόχο τη συμβολή όλου του εργατικού κινήματος στη μάχη ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, συνολικά τις ιδιωτικοποιήσεις στα κοινωνικά αγαθά και για το κεντρικό ζήτημα των αυξήσεων στους μισθούς κόντρα στη λιτότητα και την ακρίβεια και τα προκλητικά κέρδη του κεφαλαίου την ώρα που η πλειοψηφία του λαού φτωχοποιείται και αδυνατεί να βγάλει το μήνα.

Ο αγώνας αυτός θα είναι νικηφόρος με την συμβολή όλου του εκπαιδευτικού και εργατικού κινήματος μπαίνοντας έμπρακτα στη μάχη – όχι απλά με την αλληλεγγύη τους στο νεολαιίστικο κίνημα αλλά διευρύνοντας το μέτωπο ενάντια στην κυβέρνηση, την ΕΕ και το κεφάλαιο που λυμαίνονται τη ζωή μας.

 

                                                               

                                              Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

                                

                               Η Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέας          

                                 Σταυροπούλου Άννα – Μάγια                           Γιανναρά Γεωργία

Last modified: 22 Ιανουαρίου 2024

Close